نیازمندی‌های گوگلی

موتور جستجوی گوگل امروز بسیاری از نیازهای ما را برآورده می‌کند. شاید هر بار که خبری از یک امکان یا ابزار جدید گوگل منتشر می‌شود، همه ما علاقمندانه به سمت آن خبر جذب می‌شویم و دنبالش می‌کنیم. شاید هم بسیاری از ما پیش خودمان می‌گوییم که اگر گوگل فلان چیز و بهمان ابزار را هم ارائه دهد چقد خوب خواهد شد. علاقمندان این موضوع در دنیا کم نیستند. کسانی که به دقت اخبار گوگل را دنبال می‌کنند و حتی آرزوهای گوگلی خودشان را می‌نویسند تا شاید این تقاضاها بررسی شود و سر از میز مدیران گوگل در بیاورند! کسی چه می‌داند؟ اما چیزهایی که گوگل کم دارد تا کامل‌تر شود چیست؟ شاید تعدادی از آن‌ها را بتوان بدین‌گونه فهرست کرد:
۱- جی‌مسنجر: واقعا گوگل یک مسنجر کم ندارد؟ مخصوصا حالا که سرویس ایمیل خودش را هم راه‌اندازی کرده باید کم‌کم به فکر یک مسنجر و ابزار چت باشد که مسنجرهای دیگر را هم در خود جای دهد.
۲- ویدئوی گوگل: گوگل در گزینه‌های جستجوی خودش جستجوی اختصاصی برای فایل‌های ویدئویی را ندارد. گزینه‌ای که مدت‌هاست در موتورهای جستجوی دیگر مانند آلتاویستا گنجانده شده است تا کاربران بتوانند تکه‌هایی از ویدئوی مورد جستجو را بصورت تصاویر ببینند.


۳- موسیقی گوگل: این بخش هم از مواردی است که گوگل نسبت به آلتاویستا کم دارد و برای اینکه از رقبایش عقب نماند، لازم است که آن را به گزینه‌های خود اضافه کند.
۴- عمومی ساختن جی‌میل: وضعیت ثبت‌نام در جی‌میل که هنوز محدود است و عمومی نشده ممکن است که کاربران را به سمت سرویس‌دهندگان مشابه بکشاند که اتفاقا روز به روز به تعدادشان اضافه می‌شود. سرویس‌دهندگانی که اختصاص فضای رایگان یک گیگابایتی برای ایمیل را کم‌کم به یک خبر عادی بدل ساخته‌اند.
۵- جستجوی وبلاگی: یک جستجوگر برای وبلاگ‌ها. مشابه کاری که تکنوراتی انجام می‌دهد. به هر حال و به هزار و یک دلیل این کار برای گوگل بسیار ساده‌تر است تا هر جای دیگر! هر چه باشد بلاگر زیرمجموعه گوگل است.
۶- جی‌فتو: گوگل به راحتی می‌تواند برای هر کاربر فضایی اختصاص دهد تا کاربر بتواند عکس‌هایش را آپلود کند و از آن‌ها آلبومی تشکیل دهد. این کار بخش تصاویر گوگل را غنی‌تر خواهد کرد و بالطبع کاربران گوگل را راضی‌تر و گوگل را محبوب‌تر.
۷- عکس‌های تطبیقی: یکی از کارهای مفیدی که گوگل می‌تواند انجام دهد، فراهم کردن امکان آپلود عکس و یافتن عکس‌های مشابه آن برای کاربران است.
۸- ارتباط زنده: جالب خواهد شد که ارتباطی زنده میان افرادی که به دنبال یک موضوع واحد هستند فراهم شود تا فرضا بتوانند با هم چت کنند.
۹- جواب فوری: اختصاص گزینه‌هایی برای آنکه کاربر سریع‌تر به نتیجه برسد. مانند حالتی که در موتور جستجوی FindForward موجود است.
۱۰- نقشه جهانی: توسعه جستجو به شیوه نقشه. جستجو بر روی نقشه‌های جغرافیایی و یافتن نتایج جستجو بر همان اساس. چیزی شبیه کتاب اول خودمان.
۱۱- کتابخانه گوگل: قراردادن بخش‌های اسکن‌شده و یا خلاصه‌ای از کتاب‌ها.
۱۲- جستجوی IRC: چت‌روم‌هایی که از این سیستم استفاده می‌کنند، اطلاعات مفیدی را شامل می‌شوند که قابل مونیتور کردن هستند. ممکن است که پیمایش در گفتگوی افراد مشکلاتی را از نظر حقوقی برای گوگل ایجاد نماید اما همواره این اطلاعات بدرد بخور هستند.
۱۳- درک تصاویر: سیستمی که از روش‌های هوش مصنوعی برای درک محتویات تصاویر استفاده می‌کند و اجزای درون آن را تشخیص می‌دهد.
۱۴- جستجوی گفتار: سیستم جستجو در سایت‌های دیگر برای سخنرانی‌ها، مصاحبه‌ها و گفتار مانند حالتی که در Speechbot وجود دارد اما در ابعاد وسیع‌تر.
رسیدن به تمام این موارد شاید سال‌ها طول بکشد اما بسیاری از آن‌ها جزو آرزو‌های گوگلی ما محسوب می‌شوند.
– این مطلب ترجمه آزادی است از مطلب گام‌های بعدی گوگل.
پ.ن: اتفاق جالب اینکه انگار من و مهدی با هم این مطلب رو ترجمه کردیم. جالبه.

13 دیدگاه دربارهٔ «نیازمندی‌های گوگلی;

  1. من که فکر میکنم تا چند سال آینده گوگل روی دست یاهو بلند میشه و این باعث میشه که یاهو بره دنبال یه چیزه جالب تر تا بقیه رو بکشونه طرف خودش…
    آقا با من تبادل لینک میکنین؟!

    پاسخ
  2. من که فکر میکنم تا چند سال آینده گوگل روی دست یاهو بلند میشه و این باعث میشه که یاهو بره دنبال یه چیزه جالب تر تا بقیه رو بکشونه طرف خودش…
    آقا با من تبادل لینک میکنین؟!

    پاسخ
  3. سلام××
    به نظر من که گوگل همین الان هم خیلی سر تر از یاهو هستش
    اما به نظر من اولین چیز لازم برای گوگل عمومی کردن جی میله
    ××× موفق باشی××

    پاسخ
  4. گوگل بیشتر به دنبال جمع آوری اطلاعات دقیق از مراجعین و استفاده کنندگان از سرویسهایش هست. شاید به سمت ارائه سرویسهائی مثل مسنجر نباشه. از گوگل بیشتر چیزهائی مثل ارکات رو باید انتظار داشت.

    پاسخ
  5. سلام نیما جان! 🙂 خوبی؟ من همینجوری یه ترجمه سرسری کرده بودم.اصلا هم اینجا را ندیدم.خب می دونی فکر کنم هر دومون از یه جا تونستیم این لینک را پیدا کنیم!! البته ترجمه ای که تو کردی خیلی خیلی کاملتر و بهتر و با توضیحات بیشتر هستش. موفق باشی 🙂

    پاسخ
  6. من هنوز نتوانستم ازموتورهآی جستجوگراستفاده نمائیم لطف بفرمائید دراین مورد اطاعاتی به من بدهید با تشکر

    پاسخ
  7. با سلام به روح رهبر کبیر انقلاب و سلام بر امام خامنه ای
    متصدیان این سایت را توصیه می کنم هرچه زودتر دست از نوکری آمریکا و اسرائیل شسته به راه راست گام بردارند به همین منظور برای شما طلب مغفرت کرده ثواب حج در نظر گرفتم لطفا هرچه سریعتر به وبلاگ ذیل مراجعه کنید:
    http://www.jamaran.blogspot.com
    من ا… توفیق
    حجت الاسلام فاکر
    Posted by حجت الاسلام فاکر at July 14, 2004 08:23 PM

    پاسخ
  8. سلام خوب من خیلی خوشحال میشم که هر روز در زمینه ی فناوری پیشرفتی صورت می گیره ولی من دانش ام هنوز به حدی نرسیده که از گوگل استفاده کنم و بیشتر به خوبیهاش پی ببرم البته کار برد اصلی رو میدونم ولی استفاده لازم رو هنوز نکردم دیروز تازه یکی از دوستان میگفت که فارسی هم داره که خیلی خوشحال شدم

    پاسخ
  9. سلام
    می‌خواستم اگه موافق باشید با هم تبادل لینک یا لوگو کنیم. در صورت موافقت به من اطلاع بدید. موفق باشید (چه لینک دادید چه ندادید). بای

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید