مرورگر ماکستون Maxthon

مرورگر یا Browser برنامه‌ای‌ست که به شما امکان می‌دهد تا صفحات موجود بر روی گستره جهانی وب یا World Wide Web که قسمتی از خدمات موجود بر روی اینترنت است را راحت‌تر مشاهده نمایید. Browserها اسناد و فایل‌ها را از Web Server دریافت می‌کنند و کدهای HTML را تفسیر می‌کنند و در نتیجه تصاویر و دیگر داده‌های درون آن‌ها را به کاربر نمایش می‌دهند . به عبارت ساده‌تر مرورگرها دسترسی به داده‌های موجود در میلیون‌ها Web Serve در سراسر دنیا را برای کاربران اینترنت فراهم می‌کنند. رایج‌ترین مرورگرهای وب به ترتیب Internet Explorer محصول شرکت مایکروسافت و Netscape Communicator محصول شرکت Netscape هستند.
شاید اسم برنامه MyIE2 به گوشتان خورده باشد. اما نسخه جدید که در پنجم نوامبر سال ۲۰۰۴ منتشر شد، با نام Maxthon به طور رایگان در دسترس همه قرار گرفت، تقریبا تمامی امکانات مفید اپرا را داراست بدون آن که شما نیاز داشته باشید تا از مرورگر ویندوز خود دست بردارید. ماکستون این نرم افزار خوب و کاربردی یک مرورگر برای صفحات وب هست که به شما امکانات مفیدی می‌دهد و به خصوص برای افرادی مناسب است که در هنگام کار با اینترنت صفحات وب زیادی را هم‌زمان باز می‌کنند و به نظم و ترتیب زیادی در کارها نیاز دارند. البته این مرورگر به صورت مستقل عمل نمیکند (مانند فایر فاکس، اپرا یا…) و درون خود از کاوشگر اینترنت (Internet Explorer) ویندوز استفاده می‌نماید. به عبارت دیگر، ماکستون یک مرورگر قدرتمند است که در محیط کاوشگر اینترنت کار می‌کند و مانند یک پوسته بر روی آن قرار می‌گیرد و در نتیجه تمام مزایا و معایب آن را به ارث می‌برد. امکانات ماکستون شامل تمامی چیزهایی است که در مرورگر ویندوزتان موجود است البته به همراه ویژگی‌های جدیدی همچون: رابط مرور جدولی، حرکات بیانگر ماوس، گرفتن و انداختن ویژه، محافظت از استقلال شما، شکارچی تبلیغات، تجهیزات نوار گوگل، نوار برنامه‌های خارجی، تعویض پوسته و بسیاری الحاقات دیگر.


این مرورگر تعدادی زبان را پشتیبانی می‌کند. به این‌صورت که با دانلود و نصب الحاقات می‌توان تمامی قسمت های نرم‌افزار را با این زبان‌ها مشاهده کرد. زبان‌های مذکور از این قرارند: انگلیسی، چینی، آلمانی، اسپانیولی، فرانسوی، پرتغالی (برزیلی)، فارسی، عربی، اسلونی و روسی.
نکته جالب در میان زبان‌های مذکور وجود زبان فارسی در میان آن‌هاست. کاربر فارسی‌زبان می‌تواند با نصب الحاقات زبان فارسی یک محیط کاملا فارسی برای مرور صفحات وب داشته باشد.
اما نقاط درخشان ماکستون کجاست؟
۱٫ ماکستون رایگان است. البته این مساله در داخل ایران از اهمیت زیادی برخوردار نیست چرا که تقریبا تمام نرم‌افزارهای موجود در ایران به خاطر عدم رعایت حق کپی‌رایت رایگان هستند. اما این مساله برای کاربران خارجی بسیار حائز اهمیت است.
۲٫ کلیدهای میانبر یا Shortcuts ماکستون یکی دیگر از نقاط قوت آن است. کاربر به راحتی می‌تواند با استفاده از این کلیدها سرعت کار خود در مرور صفحات را افزایش دهد.
۳٫ الحاقات یا Plugin‌های این مرورگر بسیار متنوع هستند و روز به روز هم به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. اصولا یک کاربر آشنا به زبان جاوا می تواند الحاقات دلخواهش را برای این مرورگر بنویسد و از آن‌ها استفاده نماید.
۴٫ به خاطر استفاده از مرورگر ویندوز، امکان کپی و جایگزینی (Copy & Paste) متون و تصاویر در ایمیل و اسناد نیز در آن وجود دارد. امکانی که در مرورگرهای موزیلا و اپرا به طور کامل به آن پرداخته نشده است.
۵٫ امکان بازیابی صفحات بسته‌شده یکی دیگر از امکانات مفید ماکستون است.
۶٫ امکان دسته‌بندی گروهی صفحات در ماکستون به مانند اپرا وجود دارد و کاربر می‌تواند با دسته‌بندی صفحات دلخواهش در ماکستون، تمامی آن‌ها را به یکباره باز کند. شما همچنان می‌توانید کاری کنید که با شروع کار ماکستون صفحاتی را که بدین ترتیب دسته‌بندی کرده‌اید، مشاهده کنید.
۷٫ یکی از ضعف‌های اپرا مرور فرمت‌های رسانه‌ای (اعم از صوتی و تصویری) است که به خاطر پایه بودن مرورگر ویندوز در ماکستون، این برتری نسبت به اپرا وجود دارد.
۸٫ امکان فیلترینگ محتوا در ماکستون موجود است. شما می‌توانید گزینه‌های متعددی از قبیل فیلتر تصاویر، ویدئو، صوت، اسکریپت، اپلت‌های جاوا، اکتویکس و فلاش را به انحاء مختلف داشته باشید.
۹٫ غیب‌شوی خودکار نیز از امکانات مفید ماکستون است که در بسیاری از مواقع به شما اجازه می‌دهد تا ماکستون را از نظر پنهان کرده و به کارهای دیگر بر روی سیستم بپردازید.
۱۰٫ نوار ابزار شخصی با پشتیبانی از پروکسی‌ها به شما امکان می‌دهد که به راحتی بین پروکسی‌های مختلف سوئیچ کنید.
۱۱٫ تغییر انکدنینگ صفحه در ماکستون به نسبت اپرا بسیار راحت‌تر است.
۱۲٫ شکارچی تبلیغات یا Ad-blocking در مرورگر ماکستون بسیار قوی در نظر گرفته شده است.
۱۳٫ باز شدن صفحات متعدد به صورت Tabهای متعدد در یک صفحه باعث می‌شود که taskbar شلوغی نداشته باشید.
۱۴٫ پوسته‌های متعدد و متنوع باعث می‌شود که ظاهر ماکستون شما متفاوت باشد و آن پوسته‌ای را انتخاب کنید که از آن بیشتر خوشتان می‌آید.

لینک مطلب در روزنامه شرق

5 دیدگاه دربارهٔ «مرورگر ماکستون Maxthon;

  1. سلام
    به نظر میرسد که گاها و با توجهی – ویا دلیلی – خاص به برخی از کامنتهای حائز اهمیت پاسخ نمیدهید. این البته حق مسلم شماست! اما اگر نگاهی از سوی بازدید کننده ی سایت به این قضیه بیاندازیم؛ خواهی دید که مقوله ی نظردهی تنها برای جلب توجه و آنچه که سوای اهمیت موضوع؛ از آن به آمار بازدید و .. یاد میکنند نیست. این بینش باید دو طرفه باشد و تنها در این صورت است که میپذیریم شما نیز به حقوق کسانی که وقت خود را صرف دیدن و خواندن مطالب شما میکنند، احترام قائلید.
    موفق باشید

    پاسخ
  2. مطالب داخل سایت عالی است. اگر برای شما ممکن است روش مع کار با مرورگر ماکستون را به من بدهید. با تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید