بمباران گوگلی چیست؟

اگر بخواهیم این مفهوم را به‌طور ساده شرح دهیم، این عمل در اصل بمباران کردن موتور جستجو توسط لینک‌هایی است که به یک صفحه خاص و با عبارتی خاص فرستاده می‌شوند به ترتیبی که جستجو بر اساس آن عبارت کاربر جستجوگر را در اولین مورد به صفحه لینک داده شده هدایت کند.
اصولا موتورهای جستجو برا اساس لینک‌هایی که به صفحات داده می‌شوند کار می‌کنند. پایه موتورهای جستجو طوری بنا شده است که لینک‌های موجود در وبلاگ‌ها و سایت‌ها را یافته و بر اساس تعداد آن لینک‌ها به آن صفحه رتبه می‌دهند. بدیهی‌ست هر چه تعداد لینک‌های داده شده به آن صفحه (البته بر اساس ترکیب روی لینک) بیشتر باشد، این رتبه به‌تر خواهد بود. بر اساس چنین الگوریتمی در موتورهای جستجو، و با انگیزه‌های متعدد، بمب‌های اینترنتی توسط گروهی از تولیدکنندگان محتوا اعم از وبلاگ‌ها و سایت‌ها که در زمینه‌ای مشترک هستند، ساخته می‌شوند.


بمب‌های گوگلی به چند دسته تقسیم می‌شوند:
۱- بمب‌های شوخی یا Humor Bombs: همان طور که از نامش پیداست این بمب‌ها برای شوخی و طنز ایجاد می‌شوند و هدف آن شوخی با فرد، شرکت یا هر چیز دیگر است.
۲- بمب‌های شخصی یا Ego Bombs: بمباران گوگل با نام افراد. در این مورد با جستجوی افراد بر اساس نام یک فرد، صفحه شخصی وی رتبه اول را کسب می‌کند.
۳- بمب‌های پولی یا Money Bombs: در این مورد فرد با ارائه پول به موتورهای جستجو صفحه مورد نظر خود را در رتبه اول قرار می‌دهد. این کار با مساله تبلیغات در موتورهای جستجو متفاوت است.
۴- بمب‌های دادگستر یا Justice Bombs: در این حالت انگیزه‌های متعددی از قبیل کمک به یک فرد، اعتراض و یا هر انگیزه مشابهی برای ساخت بمب گوگلی وجود دارد.
این روزها شاهد آن هستیم که مؤسسه National Geography در اطلس اخیر خود اقدام به درج نام خلیج عربی به جای خلیج فارس کرده است و خشم ایرانیان بسیاری را برانگیخته کرده و اعتراضات بسیاری را به همراه داشته است. به همین علت یک بمب گوگلی در اعتراض به این عمل در حال ساخت است که با عبارت Arabian Gulf و با لینک به صفحه روی لینک عمل می‌کند. صفحه دیگری که به همین صورت و با محتوای طنز ساخته شده است با عبارت الخلیج العربی (با ی عربی) ساخته شده است. شما هم اگر به این مساله معترضید و وبلاگ یا سایتی دارید، با همین عبارات و با لینک به آن صفحات، رتبه آن‌ها را در موتورهای جستجو بالا ببرید و در ساخت این بمب‌ها مشارکت کنید.
اطلاعات بیشتر:
۱- Google bomb
۲- Google Time Bomb
۳- Google Loves Blogs

4 دیدگاه دربارهٔ «بمباران گوگلی چیست؟;

دیدگاهتان را بنویسید