بالاترین لینک‌ها را ببینید

Balatarinهفته‌نامه چلچراغ– در اینترنت، سایت‌های زیادی تأسیس شده‌اند که به شما لینک توصیه می‌کنند. جاهایی که وبگردها لینک‌های جالب را مانند یک لینکدونی بزرگ کنار هم می‌چینند تا بازدیدکنندگانی که وقت وبگردی را ندارند در یک نگاه با سایت‌ها و اخبار داغ مواجه شوند و روی هر کدام که دلشان می‌خواهد کلیک کنند. اولین و معروف‌ترین این سایت‌ها سایت صبحانه بود. مدل سنتی اداره سایت‌هایی مانند صبحانه این بود که اعضای محدود سایت لینک‌هایی را به صفحه اضافه می‌کردند. در چنین سایت‌هایی معمولاً هر فرد می‌تواند تنها یک لینک را در سایت معرفی کند و برای مثال لینک دادن به وبلاگ‌ها تنها در روز جمعه آزاد است. اما با ورود سایت‌های مدیریت لینک خارجی و محبوبیت روز افزون آنها به خصوص سایت خوشمزه که توسط یاهو خریداری شد، چندی است که مشابه ایرانی جالبی با نام بالاترین نیز ایجاد شده است.
بالاترین با استفاده از بازخورد خوانندگان، لینک‌های بهتر را به خوانندگان خود معرفی می‌کند. خوانندگان این سایت با دادن نمره مثبت و منفی به لینک‌ها، بر اساس جالب بودنشان، به بقیه خوانندگان کمک می‌کنند که لینک‌های بهتر را ببینند. وقتی کاربری لینک جالبی را به بالاترین اضافه می‌کند، آن لینک در صفحه لینک‌های تازه نمایش داده می‌شود. پس از آن کاربران دیگر بر اساس جذاب بودنش به آن یک امتیاز مثبت یا منفی می‌دهند و هر گاه مجموع این امتیازها حداقل به ۵ رسید آن لینک به صفحه لینک‌های داغ منتقل می‌شود. برای امتیاز دادن نیاز به عضو شدن در سایت دارید. به هر لینک تنها یک امتیاز مثبت یا منفی می‌توانید. در سیستم بالاترین هر کدام از اعضل اعتباری دارند که با کارکرد آنها می‌تواند افزایش و در بعضی موارد کاهش پیدا کند.هر لینک پست شده ۵ امتیاز، نظر پست شده ۳ امتیاز و هر رای داده ۱ امتیاز به اعتبار کاربر اضافه می‌کند. اگر لینک پست شده به صفحه اول برسد، ۵ امتیاز دیگر هم به کاربر اضافه می‌شود. برای لینک‌هایی که امتیاز زیر صفر کسب کنند ۵ امتیاز منفی پست کننده لینک دریافت می‌کند.


شاید بخواهید بدانید که کاربرد و امتیاز سایت‌هایی چون بالاترین در چیست؟ اخباری که توسط خبرگزاری‌ها و رسانه‌های بزرگ دیگر تحت پوشش قرار داده می‌شوند هیچ گاه نمی‌توانند حداکثر نیازهایی را که جامعه خواهان آن است برآورده سازند. چنین سایت‌هایی یک روند دموکراسی مجازی برای پخش اخبار به وجود می‌آورند. سایت‌هایی چون بالاترین در حقیقت اخباری را که از چشم رسانه‌های بزرگ دور مانده‌اند یا به هر دلیلی تحت پوشش قرار نگرفته‌اند را با نظر کاربرانش پررنگ می‌کند و به آنها وزنی معادل اخبار روزمره می‌بخشد. این سایت‌ها به نوعی دماسنج افکار عمومی هستند. همواره با یک نگاه به صفحه لینک‌های محبوب یا لینک‌های داغ چنین سایت‌هایی می‌توانیم متوجه شویم که وبگردها به چه چیزی فکر می‌کنند، چه بحث‌هایی داغ است، چه اخباری مورد توجه قرار گرفته و برآوردهایی از این قبیل.
رأی دادن شما به لینک‌هایی که در صفحه تازه‌ها اضافه شده‌اند کمک می‌کند لینک‌های جالب‌تر و مهمتر به صفحه اول بیایند و لینک‌های نامرغوب حذف شوند. هر لینکی که امتیازش به منفی چهار برسد از لیست لینک‌ای تازه حذف می‌شود. رأی دادن به لینک‌ای صفحه داغ هم مهم است چون باعث می‌شود بهترین لینک‌های هفته یا ماه بهتر انتخاب شوند. اگر روزانه تنها یک بار به بالاترین می‌آیید بهتر است که صفحه بهترین لینک‌های روز را ببینید.
پس در صورت استفاده از بالاترین توصیه می‌شود به لینک‌هایی که از محتوایشان خوشتان می‌آید رأی مثبت دهید. به لینک‌های نامناسب و خلاف قوانین بالاترین رأی منفی دهید. به بقیه لینک‌ها که مورد علاقه شما نیستند یا حتی مطلبی مخالف عقیده شما دارند هیچ رأیی ندهید در آینده بالاترین به سیستم پیشنهاد لینک هم مجهز خواهد شد. بر اساس علایق قبلی شما که بر اساس رأی‌های شما در سیستم تعیین می‌شود،‌ بالاترین به طور اتوماتیک به شما پیشنهاد لینک خواهد کرد.
برای بهتر شدن چنین سایت‌هایی و ایجاد یک تعادل مناسب در سیستم، تنها راه افزایش کاربران و فعالیت آنهاست. هر چه تعداد کاربران چنین سایت‌هایی بیشتر شود، آراء بیشتر و در نتیجه نتایج درست‌تر و لینک‌های جذاب‌تری خواهیم داشت. شما هم به بالاترین بپیوندید.

5 دیدگاه دربارهٔ «بالاترین لینک‌ها را ببینید;

  1. ساندیس خودتی اولاً!
    نینی‌وند جان نیمازاده
    تو چرا همش از چلچراغ در پیت می‌نویسی؟
    آخه این هم شد مجله؟
    مجله‌ای که توش جلال سعیدی که همکلاسی خواهر من بوده کار کنه باید درش رو تخته کرد
    :دی!
    آخه دامپزشک هم می‌شه نویسنده؟
    نه خداوکیلی؟
    نیما: نکنه تو فکر می‌کنی من مطالب چلچراغ رو این جا کپی می‌کنم؟ ساندیس جان من ۳ ساله توی این مجله درپیتی که گفتی دارم می‌نویسم و ناسلامتی جزو هیأت تحریریه‌ش هستم. مطالبی رو که اون جا می‌نویسم، این جا کپی می‌کنم. تازه جلال اگه دامپزشکه یعنی حق نداره نویسنده باشه؟ یا منی که کامپیوتر خوندم مگه بلد نیستم بنویسم؟ بعدش مگه نویسنده‌های دنیا همکلاسی نداشتن؟ یا مگه توی یه دانشگاه جدا درس می‌خونن؟ طبیعیه که هر کسی یه موقعی مدرسه می‌رفته و با برادر یا خواهر یا خود کسی همکلاسی بوده. کجاش عجیبه؟

    پاسخ
  2. نینی‌وند جان
    برو از این جلال سعیدی در مورد شخص شخیص من سؤال کن!‌مطمئن باش دستش رو می‌ذاره روی پیشونیش و افسوس می‌خوره به حالت که چرا داری با من کل کل می‌کنی
    :دی
    می‌دونی مشکل سر این نیست که چرا یه دامپزشک یا مهندس کامپیوتر می‌ره نویسنده می‌شه.
    مشکل اینجاست که چرا توی این دنیا هیچ کس سر جای اصلی خودش نیست؟
    تقریباً حدس می‌زدم تو همون نیمای چلچراغ باشی ولی بهتر دیدم از زبون خودت بشنوم.
    من مجله‌تون رو می‌خواندم. یه مدت طولانی ولی چهارشنبه‌سوری پارسال هیزم کم بود من هم که از خواندن چلچراغ با اون سیاست محافظه‌کارانه عجیبی که در پیش گرفته بود، فارغ شده بودم و همه رو دادم دست آتیش!
    حالش رو بردیم با برو بچس!
    دیگه هم نخریدم.
    چون فکر کردم وقتم رو بذارم روی دو تا وبلاگ بهتره تا برم از جادو جنبل خانم نادری بخوانم یا از عقاید مالیخولیایی دوست عزیز جناب بزرگمهر.
    فقط می‌موند یه ساندویچ که اون رو هم می‌شد توی نت پیدا کرد.
    الان هم که مدت‌هاست چشمم به جمال ارزنده شما روشن شده اینجا و حداقل دو کلمه حرف حساب رو می‌شه توی سایت شما خواند.
    نیما نینی‌وند جان
    این اعلام جنگ نیست.
    لطفاً این حرف‌ها رو به دل نگیر.
    اینها چیزی بود که دوست داشتم یه روز با جلال در موردش صحبت کنم ولی فرصتی پیش نیامد.
    راستی سلام من رو و پریا رو بهش برسون! ‌(پریا خواهرمه) ‌هم‌کلاسی ایشون!
    تو هم غصه نخور.
    در پیت من هستم با وبلاگ‌هام و عکس‌هام
    :‌دی
    😡
    نیما: ساندیس جون. نابغه. اسم من که بالای این وبلاگ هست، تازه حدس زدی من کیم؟ ای خداااا! درباره چلچراغ هم من حرفی ندارم که بزنم. گفتنی‌ها نگفتنیه!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید