ادیسه مجازی

Second Lifeهفته‌نامه چلچراغ– گاهی خیلی از ما در خیال خودمان زندگی دومی داریم که در آن هر کاری که دوست داریم انجام می‌دهیم. دنیای فناوری چندی است که این رویا را به واقعیت بدل کرده و به مردم این امکان را می‌دهد که زندگی دومی را تجربه کنند. «زندگی دوم» یا Second Life چیزی نیست جز یک بازی اینترنتی در یک فضای سه بعدی مجازی با امکاناتی که به کاربرانش اجازه می‌دهد تا تمام کارهایی را که به طور روزمره انجام می‌دهند، در «زندگی دوم» خود به تحقق برسانند. کاربران می‌توانند با حضور در این دنیای مجازی که در سال ۲۰۰۳ خلق شد، همه کارهایی را که در زندگی روزمره و عادی خود انجام می‌دانند، در اینجا نیز تکرار کنند. [+]
«زندگی دوم» این روزها تنها یک بازی سرگرم‌کننده نیست. ساده‌انگارانه خواهد بود اگر درگیری بازیگران آن را تنها برای سرگرمی بدانیم. این موضوع را بیش از پیش اخباری به ما گوشزد می‌کنند که هر روزه درباره «زندگی دوم» منتشر می‌شود.
فیلیپ روزدال، بنیانگذار این دنیا می‌گوید: «زندگی دوم یک بازی رایانه‌ای نیست بلکه جایی است که مردم در آن به ساخت آلات و ادوات می‌پردازند. ابتدا باورش برای مردم سخت است تا این که وارد این دنیا شده و در همان لحظات نخست معتادش می‌شوند». در این دنیای سه بعدی تازه‌واردان، امکانات چون طراحی و انتخاب چهره و اندام و لباس دارند، به مهمانی می‌روند، رانندگی می‌کنند، با هواپیما سفر می‌کنند، خانه می‌سازند، عکس یادگاری می‌گیرند یا به فعالیت‌های دلخواهی چون نقاشی، عکاسی یا فیلم‌سازی روی آورده و حتی همسر اختیار می‌کنند.


باز هم به نظر می‌رسد که دنیای که وصفش را کردم یک دنیای صرفاً مجازی است اما شاید بد نباشد که بدانید این دنیای پیوندی محکم‌تر از تصورتان با دنیای واقعی ما دارد. چندی پیش یک نویسنده دنیای واقعی، کتابی صوتی برای «زندگی دوم» ارائه کرد که بسیاری از ساکنان زندگی دوم در آن حضور دارند (کتابخانه زندگی دوم را ببینید). این را هم بدانید که مردم می‌توانند حقوق قانونی چیزهایی که در زندگی دوم تولید کرده‌اند را در زندگی واقعی برای خود ثبت کنند. چیزی شبیه ثبت اختراع یا ایده! آنها می‌توانند محصولاتشان را با پول رایج در «زندگی دوم» بفروشند و با دلار آمریکا در زندگی واقعی تعویض کنند. واحد پول رایج در این شهر یا کشور مجازی لیندن‌دلار است. این معاملات را زیاد هم شوخی نگیرید چرا که رقمش سر به ۴ میلیون دلار در ماه می‌زند. بد نیست بدانید که یک کاربر چندی پیش رقمی معادل ۲۰۰ هزار دلار برای خرید زمین در سرزمین «زندگی دوم» پرداخت کرد.
واقعی مجازی یا مجازی واقعی؟
• در این بازی بانک آمریکایی «ولز فارگو» با عنوان Stagecoach Island تسهیلاتی فراهم کرده تا بازیکنان با پاسخ دادن به سؤالات مالی، پول بگیرند. بازیکنان می‌توانند با رفتن به تالار مجازی یادگیری و دادن پاسخ‌های درست به پرسش‌های متنوع درباره پس‌انداز، مدیریت پول و تعیین بودجه، پول به دست آورند. سیلویا رینولدز، مدیر بازاریابی بانک ولز فارگو می‌گوید که هدف از طراحی این بازی برقراری ارتباط با مخاطبان جوانی است که خانه پدری را ترک می‌کنند و برای اولین بار استقلال مالی می‌یابند. [+]
• جیسون اینسورث، روزانه حداقل ۴ ساعت از وقتش را در زندگی دومش صرف می‌کند. او با این بازی تجارت سودآوری را برای خود فراهم کرده به نحوی که سود وی پس از پرداخت مالیات به ۱۸۰۰ دلار در ماه می‌رسد. این درآمد برای پرداخت پول رهن خانه‌اش در لاس و گاس کافی است.
• گروه بریتانیایی Duran یک گروه موسیقی دنیای واقعی است که در «زندگی دوم» کنسرت برگزار می‌کند. افراد می‌توانند با خرید بلیت‌های آن به تماشای کنسرت در اینترنت بروند. این نخستین گروه موسیقی اروپایی است که تصمیم به این کار گرفته است. [+]
• بسیاری از شرکت‌های بزرگ در دنیا مشغول خریدن فضا و امکانات در این شهر مجازی هستند. از این میان می‌توانآدیداس، تویوتا، آی بی ام، جنرال موتورز و سان ماکروسیستم اشاره کرد. همچنین شرکت هتل‌سازی استاروود در این شهر هتل‌های مجازی می‌سازد. رویترز هم چند ماهی است که دفتر خبری خود را در این شهر راه انداخته است و این دفتر پوشش وقایع و اتفاقات دنیای «زندگی دوم» را بر عهده دارد. انگار موضوع خیلی جدی‌تر از این حرف‌هاست چرا که دولت‌ها هم این سرزمین را جدی گرفته‌اند. سوئد اولین کشوری است که اعلام کرده، قصد دارد در این دنیای مجازی اینترنتی سفارتخانه داشته باشد. «اوله واستبرگ»، مدیر انستیتو سوئد می‌گوید که گشایش سفارتخانه مجازی باعث خواهد شد تا اطلاعات درباره این کشور در اختیار بسیاری از کاربران جوان «زندگی دوم» قرار بگیرد. [+]
«زندگی دوم» را یک شرکت اینترنتی واقع درسانفرانسیسکو خلق کرده است و سرزمین مورد نظر بیش از سه میلیون نفر ساکن از سراسر جهان دارد که تعدادشان روز به روز افزایش می‌یابد. مهاجرت به جدیدترین کشور دنیا رایگان و آزاد است و در بدو مهاجرت به شما در صورتی که از کارت اعتباری بین‌المللی استفاده کنید ۲۵۰ لیندن‌دلار ورودیه می‌گیرید. شما برگه مهاجرت به این کشور را پر می‌کنید، شناسنامه «زندگی دوم» خود را می‌گیرید و رسماً تبعه آن می‌شوید و پس از آن از تمام مزایای شهروندی برخوردار خواهید بود. تصمیم به مهاجرت گرفته‌اید؟ مشکلی نیست اما به خاطر نبود کارت‌های بین‌المللی اعتباری کار چندانی از دستتان برنمی‌آید. زندگی خرج دارد جانم!

3 دیدگاه دربارهٔ «ادیسه مجازی;

  1. جالبه… راستی این محیط رو باید از سایتش دانلود کرد و به صورت آنلاین اجرا کرد؟
    ما ایرانی‌ها که کارت بین‌المللی نداریم (مثل خیلی چیزای دیگه!!!) باید چی کار کنیم. توش از گرسنگی می‌میریم که!!!
    نیما: سماق می‌مکیم. کشک می‌سابیم. بابتش پول می‌گیریم.

    پاسخ
  2. یه سؤال برام پیش اومد، تو این زندگی دوم می‌شه کلاهبرداریم کرد؟ اگه بشه با این حساب دیگه ایرانیا مشکل کارت‌های بین‌المللی ندارن کارشون راحت حل می‌شه. ۳ سوت کل شهر می‌گیرن.
    نیما: امتحان کن ببین می‌شه یا نه؟!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید