یک صدای جهانی برای بلاگرها

Global Voicesیادم هست که یک بار درباره خبرنگار شهروند یا Citizen Journalist صحبت کردم [+]. بلاگرها و عکاسانی که در چند سال اخیر در اطلاع‌رسانی و روزنامه‌نگاری وزنه بزرگی شده‌اند و اطلاع‌رسانی را از انحصار رسانه‌های سنتی خارج کرده‌اند. این قدرت باعث شده تا وبلاگ‌ها یکی از منابع اصلی کسب خبر برای رسانه‌های سنتی باشند. امروزه خبرنگاران با وبگردی میان وبلاگ‌ها به سرنخ اخبار دست پیدا کرده و با دنبال کردن مطالب اخبار متنوع‌تری را تحت پوشش قرار می‌دهند. وبلاگ‌ها توانسته‌اند در مدتی کوتاه از عمر رسانه‌ای خود علاوه بر رسانه‌ها توجه شرکت‌های تجاری، پژوهشکده‌ها و سیاستمداران را به سوی خود جلب کنند.
«ربکا مک‌کینن» و «ایتان زاکرمان»، دو پژوهشگر مرکز «برکمن» در دانشگاه هاروارد، بیشتر از دو سال است که پروژه «صداهای جهانی» را راه‌اندازی کرده‌اند. این پروژه در حقیقت سایتی است که حاوی مطالب وبلاگ‌های مختلف دنیا است. مطالب این وبلاگ‌ها از قبیل رویدادها، اخبار و نقطه‌نظرات که به بیش از صد زبان نوشته شده‌اند، به انگلیسی ترجمه شده و در اختیار عموم از جمله رسانه‌ها قرار می‌گیرد. خبرنگاران «بی بی سی»، «گاردین» و «رویترز» از مشتریان عمده مطالب این سایت هستند و رویترز از پشتیبانان آن محسوب می‌شود.


این سایت با پوشش گسترده اخبار توانسته محبوبیت بزرگی برای خود دست و پا کند به طوری که در طی این دو سال تعداد بازدیدکنندگانش از ۸۰۰ نفر به یک میلیون نفر در ماه رسیده است. ایتان زاکرمان یکی از بنیانگذاران «صداهای جهانی»، می‌گوید که رشد ۴۰۰ درصدی تعدا بازدیدکنندگان دلیلی نمی‌شود که به فکر افزایش مخاطبان آن در میان غیرانگلیسی‌زبانان نباشیم.
«صداهای جهانی» هر سال کنفرانسی را در یک قاره برگزار می‌کند. سال پیش مرکز خبرگزاری «رویترز» در لندن مهمان وبلاگ‌نویسان و علاقه‌مندان این سایت بود و امسال دهلی نو، در اواسط دسامبر، محل برگزاری کنفرانس سالیانه شد. در این کنفرانس صد بلاگر، روزنامه‌نگار و همچنین پژوهشگرانی از دانشگاه‌های «هاروارد»، «برکلی» و «اوپن سوسایتی» شرکت داشتند.
خانم راولینز، مدیر صداهای جهانی، می‌گوید: «من مطالبی در وبلاگ‌های ایرانی از طریق این سایت خواندم که در رسانه‌های کلاسیک بازتابی نداشت». وی درباره بلاگ‌های ایرانی گفته است که وبلاگ‌نویسان ایرانی در داخل و خارج از کشور در مورد موضوعات مختلف بحث می‌کنند و پویایی شگفت‌آوری دارند.
در سال آینده «صداهای جهانی» در نظر دارد برای ترویج آزادی بیان تلاش‌های بیشتری را انجام دهد و با رسانه‌های جدیدی مانند روزنامه انگلیسی «گاردین» همکاری کرده و مطالب مشترکی را منتشر سازد. این امر می‌تواند «شهروندان روزنامه‌نگار» و رسانه‌های «کلاسیک» را هر چه بیشتر به هم نزدیک و شکاف بینشان را بر طرف کند.
منبع: رادیو فردا

3 دیدگاه دربارهٔ «یک صدای جهانی برای بلاگرها;

  1. با حضور وبلاگ‌ها دیگر چرخه اطلاعات و اخبار تنها در دست چند رسانه خاص نیست و همه می‌توانند در تولید و ترویج محتوا سهیم باشند. البته اگه بعضی‌ها بگذارند!!!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید