خیلی دور، خیلی وبلاگ

Travel Blogهفته‌نامه چلچراغ– فصل تابستان چند روزی است که شروع شده و مثل هر سال بازار سفر برای ما و تراول و تریپ برای شما داغ شده است. توی این فصل هر کسی سعی می‌کند به اندازه جیب خودش مسافرت برود. ما هم گاه‌گداری یک گریزی می‌زنیم و تا جایی که پولمان افاقه کند و به اصطلاح باتریمان انرژی داشته باشد، از محل زندگیمان دور می‌شویم. آن وقت‌هایی هم که دخل و خرجمان با هم جور نشود، می‌نشینیم همین جا پشت مانیتور و سفر مجازی می‌کنیم یا سفرنامه می‌خوانیم که گفته‌اند وصف العیش، نصف العیش. الان هم می‌خواهم دستتان را با حفظ تمام شؤونات بگیرم و با چند تا از این سایت‌ها آشنایتان کنم.


۱
یکی از دسته‌بندی‌های مهم در دایرکتوری‌ها و فهرست‌های اینترنتی، سایت‌ها مرتبط با مسافرت و توریسم هستند. آژانس‌های مسافرتی یکی از مشتری‌های پر و پا قرص آگهی‌دهنده در اینترنت هستند. اما منظور من از معرفی این دسته از سایت‌ها نیست. می‌خواهم با سایت‌هایی آشنا شوید که خدماتی مفید برای مسافران فراهم می‌کنند.
یکی از وجوه اشتراک مسافران این است که به دنبال مسافران دیگر و همسفرانی باشند که بتوانند تجاربشان را به هم منتقل کنند. شما هم اگر خود را جای کسی بگذارید که قصد سفر دارد، به این نتیجه می‌رسید که یکی از بهترین منابع کسب اطلاعات، افرادی هستند که به قبلاً مقصد شما مسافرت کرده باشند.
سایت «توریست مجازی» یا Virtual Tourist با شعار «سفرهای واقعی، اطلاعات واقعی» همین هدف را دنبال می‌کند و چند بار به عنوان سایت محبوب از سوی مطبوعات برگزیده شده است. محیطی ساده و کاربرپسند باعث شده تا نزدیک به دو میلیون و دویست کاربر، عضو این سایت باشند که در ۲۲۰ کشور جهان پراکنده هستند. این سایت به اعضای خود یک ایمیل اختصاص می‌دهد و همه اعضا می‌توانند بدون هر گونه محدودیتی عکس‌ها و یادداشت‌های خود را در سایت بارگذاری کنند. این به معنای آن است که شما می‌توانید سفرنامه خود را به صورت آنلاین منتشر کنید. امکانات سایت بسیار زیاد است. بخش جست‌وجوی این سایت بسیار ویژه است. شما می‌توانید شهر مورد نظر خود را انتخاب کنید و تعیین کنید که می‌خواهید چیزی درباره آن شهر بنویسید یا بخوانید. در گام بعدی می‌توانید موضوع جست‌وجو را انتخاب کنید. برای مثال شما می‌خواهید بدانید که در پاریس چه کاری می‌توان انجام داد یا کجاها می‌توان خرید کرد و موارد جالبی دیگری چون حمل و نقل یا خطرها و چالش‌ها. با اسنفاده از این بخش منظورتان کاملاً ادا می‌شود.
از طرفی با توجه به دسته‌بندی جغرافیایی بر حسب قاره، کشور و شهر می‌توانید مقصد خود را پیدا کرده و اطلاعات مورد علاقه‌تان را دریافت کنید. رستوران، هتل، مکان‌های دیدنی و تهیه وسایل نقلیه، مواردی هستند که در این سایت به طور مفصل به آنها پرداخته شده است. مسافران به تبادل تجربیات خود پرداخته‌اند و یک نوع شبکه مجازی توریست‌های را تشکیل داده‌اند.
۲
یکی دیگر از راه‌های کسب اطلاع از مکان‌های دیدنی این است که از آنها بازدید مجازی داشته باشیم. به این گونه سفرها در اصطلاح «سفر مجازی» یا Virtual Travel می‌گویند. بسیاری از کشورهای دنیا سایت‌هایی راه‌اندازی کرده‌اند که این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد. توانایی این امکانات بسته به سرمایه‌گذاری سایت‌ها، متفاوت است. برخی از سایت‌ها حتی به شما امکان می‌دهند تا کاربران با تصاویر زنده از یک موزه بازدید کنند و حتی دوربین را به سمت مورد نظرشان بچرخانند. چند نمونه از آنها را معرفی می‌کنم: تور مجازی هیروشیما، تور مجازی مصر و تور مجازی مسجد شیخ صفی‌الدین اردبیلی.
۳
گوگل مدت‌هاست که بخش کوچکی را به عنوان راهنمای سفر راه‌اندازی کرده و اطلاعاتی را در زمینه سفر در ایالات متحده منتشر می‌کند آن هم نه همه آمریکا بلکه تنها چند شهر محدود. رها شدن چنین پروژه جالبی از گوگل بعید است مخصوصاً وقتی که گوگل نشان داده عادت دارد در هر زمینه‌ای که وارد می‌شود بهترین باشد.
۴
برای برخی از جمله خودم یکی از جذاب‌ترین کارها خواندن سفرنامه‌ها است و البته نوشتن سفرنامه در طول سفر. Travel Blog یکی از سایت‌های خوب سرویس‌دهنده برای نوشتن وبلاگ است. این سایت به کاربرانش امکان می‌دهد تا برای خودشان «سفربلاگ» بسازند و امکانات خوبی هم برای یک سفربلاگ در اختیارشان قرار میدهد. امکاناتی از جمله ساخت یک نقشه برای سفری که درباره‌اش می نویسید و درج آن در کنار وبلاگ، امکان درج عکس‌هایی که در سفر گرفته‌اند و امکاناتی از این قبیل که برای یک سفربلاگ واقعا ایده‌آل است.
۵
درباره سفربلاگ نوشتیم و حالا حیف است که چند نمونه از آنها را معرفی نکنیم. مخصوصاً که این وبلاگ‌ها از نوع ایرانیش باشند. آن وقت ممکن است که مثل من هر چند روز یک بار آنها را چک کنید تا ببینید این ایرانی‌های مسافر کجای دنیا هستند و چه می‌کنند.
فرسنگ‌ها برای صلح: این سایت علاوه بر بخش‌هایی چون گالری عکس و توضیحاتی درباره گروه، یک وبلاگ هم دارد که گزارش این سفر را منتشر می‌کند:
«برای حرکت به سمت شهر کلن سه تا ماشین کرایه کردیم قرار شد ساعت ۵ عصر پنجشنبه ماشین‌ها بیایند و ما پاسو را ترک کنیم. آقای کاظمی و امید و آقای مهرآور قبل از رفتنمان برای خداحافظی سری تا خانه خانم کریستا می‌روند و آقای مهرآور انگشتر خود را به رسم یادگاری به بابابزرگ می‌دهد (انگشتری که یادگار سفر حج او بوده است) امید می‌گفت بابابزرگ دقایقی ساکت و خاموش و با چشمانی اشکبار بدون آنکه کلامی بگوید به انگشتر نگاه می‌کرده است. به سمت شهر کلن حرکت کردیم و ماشین ما که رانندگی آن را عباس برعهده داشت چون دارای سیستم جی‌پی‌اس بود فی الواقع سر کاروان شد».
ما به درختان نیاز داریم: این هم شعار یک دوچرخه‌سوار ایرانی است که در طول سفر خود درخت می‌کارد و سفرنامه‌اش را در وبلاگش منتشر می‌کنند. وبلاگ «سفرنامه سبز» را محمد تاجران می‌نویسد:
«بعد از چند روز سفر به بانکوک فقط یک روز در کولانتا استراحت داشتم و امروز بعد از ظهر دوباره دوچرخه‌سواری رو شروع کردم. چند روزی از یک اتاق دارای تهویه مطبوع استفاده می‌کردم و مشخصه که بعد از اون دوچرخه‌سواری در هوای آفتابی داغ کار مشکلی است. هوا خیلی گرمه ولی چاره دیگه‌ای وجود نداره، مجبورم که برم. فقط شروع مشکله و زمانی که روی دوچرخه بنشینی همه چیز خوب می‌شه. من یاد گرفتم که عجله در سفر من وجود نداره و فقط لذت می‌برم تا ببینیم امشب رو کجا می‌تونم بخوابم. قبل از هر چیز باید جایی رو برای فاکس کردن مدارکم به سفارت ویتنام پیدا کنم. بله، من دوباره با گرفتن ویزای ویتنام مشکل دارم اما مطمئنم که درست می‌شه».
کوهنوردی، سنگ‌نوردی، دوچرخه‌سواری برای صلح: روی بخش گزارش سفر در این سایت که کلیک می‌کنید، وبلاگ جعفر ادریسی و همسرش نسیم یوسفی را می‌بینید که درباره سفر خود می‌نویسند. شعار آنها هم دوچرخه‌سواری برای صلح و حفظ طبیعت است که در تمام عکس‌هایشان پارچه‌ای با این شعار ا می‌بینید. آنها هم در شهرهای مختلف دنیا که در مسیرشان قرار دارد، درخت می‌کارند:
«سلام به همه دوستان عزیز و شرمنده از اینکه نتونستیم در این چند وقته که سفر رو آغاز کردیم مطالب خوب و مفیدی بنویسیم. بیشتر هم به علت کمی وقته، شاید تو دلتون بگین خوب یه کم بیشتر در شهرها بمونیم ولی باورتون نمی‌شه که اینجا چقدر گرونیه! البته شاید برای ما. چون با پول ایران سفر می‌کنیم. تو تهران به راحتی می‌شه با ۵۰ تومان یک بربری به چه بزرگی بخری که حتی خالی‌خالی هم سیر بشی اما اینجا تو اروپا یک نون در حدود ۱۲۰۰ تومان آب می‌خوره. تازه حتی یک نفر رو هم سیر نمی‌کنه و به همین ترتیب اینترنت هم گرونه (در حدود ۲۴۰۰ تومان ساعتی) و فقط تو کافی‌نت وقت می‌کنیم چند تا ایمیل جواب بدیم و نهایتا یکی دو تا عکس آپلود کنیم و دیگه وقتی برای گالری عکس و مطالب نمی‌مونه.
به هر حال الان یک موقعیت خوب پیش اومده تا خلاصه‌ای از سفر رو بنویسیم. در حال حاضر در آتن هستیم و فردا آتن را به سمت پاترا در یونان ترک می‌کنیم و سپس با کشتی وارد ایتالیا می‌شویم».

5 دیدگاه دربارهٔ «خیلی دور، خیلی وبلاگ;

دیدگاهتان را بنویسید