شما روی AIR هستید

Current TVهفته‌نامه چلچراغ– درباره پدیده‌ای به نام «شهروند خبرنگار» بارها نوشتیم و گفتیم که با پیشرفت تکنولوژی و ارزان‌تر شدن و در نتیجه همگانی شدن ابزاری مانند موبایل‌های دوربین‌دار شهروندان عادی در مقام خبرنگاران قرار گرفته‌اند و دقیقه‌ای نیست که یک خبر روی وبلاگ‌ها یا یک ویدئو در سایت‌ها به اشتراک گذاشته نشود.
با همه‌گیر شدن این پدیده سایت‌های اشتراک محتوا اقبال بیشتری پیدا کرده‌اند. این روزها سایت‌هایی چون یوتیوب از پربیننده‌ترین سایت‌ها محسوب می‌شوند و حالا کم‌کم شبکه‌های تلویزیونی راه‌اندازی می‌شوند که تولیدات «شهروند خبرنگار»ان را پخش می‌کند.
شبکه تلویزیونی «کارنت» که در سال ۲۰۰۵ افتتاح شد در این زمینه پیشرو بوده و نزدیک به سی درصد از پخش روزانه خود را به برنامه‌هایی اختصاص داده که بینندگانش آن را تولید می‌کنند. به گفته مارک گلدمن مدیر اجرایی کارنت، مخاطبان این شبکه، هر روز با ارسال برنامه‌هایی در موضوعات مختلف خبری، مسائل روز، مد روز، موسیقی و اجتماعی به تنوع برنامه‌های این شبکه کمک می کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بنیانگذار این شبکه کسی نیست جز «ال گور» معاون «بیل کلینتون» رئیس‌جمهور سابق آمریکا. همان کسی که فیلم مستندش را با نام «حقیقت تلخ» در اسکار ۲۰۰۷ جایزه بهترین فیلم مستند را از آن خود کرد. پس بعید نیست که چنین فردی به راه‌اندازی چنین شبکه‌ای علاقمند باشد.


کارنت به گفته بنیانگذارش «پاسخگوی نیاز نسل اینترنت» است و با حضور مردم در این رسانه به گسترش مردم‌سالاری کمک می‌کند. این تلویزیون محبوبیت فوق‌العاده‌ای هم دارد چرا که ۴۰ میلیون آمریکایی مشترک آن و دریافت‌کننده برنامه‌هایش هستند. یکی از برنامه‌های پرطرفدار این تلویزیون «پاد» نام دارد که شامل برنامه‌های سه تا هفت دقیقه‌ای از تولیدات بینندگان است. توجه «کارنت» به کاربران اینترنت آن قدر هست که با همکاری گوگل هر ساعت یک بخش خبری سه دقیقه‌ای را به موضوع‌های مورد علاقه وبگردها اختصاص داده است.
کوین ایپس که از ساکنان سانفرانسیسکو است یکی از مخاطبان کارنت تی وی است که به تهیه برنامه برای این شبکه مشغول است. او ساختار آزاد این شبکه را علت همکاری با آن می‌داند چرا که این شبکه به او اجازه داده تا کارهایش را برای مخاطبان آمریکایی به نمایش بگذارد بدون آن که دخل و تصرفی در محتوای آن انجام دهد.
این روزها «کارنت تی‌وی» تنها در آمریکا محبوب نیست بلکه شهروند خبرنگاران بریتانیایی نیز از آن استقبال زیادی کرده‌اند به نحوی که این شبکه از سال ۲۰۰۷ فعالیت خود را در بریتانیا و ایرلند آغاز کرده است. جالب است که ۴۰ درصد برنامه‌های ارسالی این شبکه را بینندگان خارج از آمریکا تأمین می‌کنند.
در همین زمینه:
کارنت تی وی؛ تلویزیونی برای نسل اینترنت

1 دیدگاه دربارهٔ «شما روی AIR هستید;

دیدگاهتان را بنویسید