جای خالی بالاترین و سایت‌های مشابه در خبرگزاری‌های فارسی

Persian Social Bookmarkingسایت‌های اشتراک لینک مانند دیگ، دلیشز و انواع ایرانی‌اش چون بالاترین و دنباله با وجود فیلترینگ روز به روز در بین کاربران اینترنت و آنها که به دنبال اخبار تازه هستند، محبوب‌تر و پربیننده‌تر می‌شوند.
در نمونه‌های خارجی بسیاری از خبرنگاران اخباری را که توسط خبرنگارشهروندان در این سایت‌ها گزارش می‌شود، پیگیری می‌کنند و پس از تحقیق و دنباله‌گیری، همین اخبار محلی در وبلاگ‌ها تبدیل به خبرهای مهم و خواندنی می‌شوند.
از طرفی جذب مخاطب در تجارت رسانه یکی از اصول مهم است. خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها به هر طریق سعی در جذب مخاطب بیشتر و پیروزی در رقابت رسانه‌ای دارند. یکی از راه‌های جذب مخاطب برای سایت این رسانه‌ها این است که در انتهای نوشته از مخاطبان درخواست کنند تا خبر مورد نظر را با دیگران به اشتراک بگذارند. همان آیکان‌هایی که امروزه در انتهای نوشته‌های هر وبلاگ وجود دارد و به مخاطب می‌گوید مثلاً این نوشته را به بالاترین بفرست یا به آن امتیاز بده، در انتهای اخبار این خبرگزاری‌ها دیده می‌شود. برای نمونه به انتهای این خبر در سایت بی‌بی‌سی انگلیسی نگاه کنید که از مخاطب می‌خواهد تا خبر را در سایت‌های Delicious، Digg، reddit، Facebook و StumbleUpon به اشتراک بگذارند یا به آن امتیاز دهند. یک راهنمای کوچک هم چگونگی کار را توضیح می‌دهد. همین‌طور کلیک کنید به دکمه Share در انتهای این خبر سی‌ان‌ان.


حالا باید دید چقدر طول می‌کشد تا رسانه‌ها و خبرگزاری‌های فارسی زبان به قدرت سایت‌های مشابه فارسی مثل بالاترین و دنباله ایمان بیاورند. سایت بالاترین به تنهایی این پتانسیل را دارد تا بتواند اخبار خبرگزاری‌ها را در مرکز توجه قرار دهد. بسیاری از این خبرگزاری‌ها که هم‌اکنون اخبارشان را در این سایت‌ها می‌بینند، به طور قاطع متوجه تأثیرش در جذب مخاطب و بالا بردن بیننده شده‌اند. بنابراین زمان آن رسیده تا با قرار دادن این لینک‌ها در انتهای هر خبر، افراد بیشتری را به رأی دادن با اخبار خود و به اشتراک گذاشتن آنها ترغیب کنند. هر چند مصلحت‌اندیشی در بسیاری از خبرگزاری‌های دولتی این امکان را از آنها سلب کرده است اما سایت‌هایی چون تابناک، فرارو، عصرایران که معذوریتی این چنین ندارند و همین‌طور خبرگزاری‌های فارسی‌زبان خارج از ایران می‌توانند چنین امکاناتی را به سایت خود بیفزایند.
جای خالی سایت‌های ایرانی و خارجی Social Bookmarking Links در سایت‌های خبری فارسی شدیداً حس می‌شود.

7 دیدگاه دربارهٔ «جای خالی بالاترین و سایت‌های مشابه در خبرگزاری‌های فارسی;

  1. همچنین سایتی داریم در زبان فارسی. الان سکته کرده البته. اینقدر مطمئن نباش نسبت به دانسته‌های خودت جوون.
    نیما: خب کو آدرسش؟ برات شعر تا بدانجا رسید دانش من که بدانم همی که نادانم رو بخونم خوشحال شی؟

    پاسخ
  2. سلام نیما خان اکبرپور
    من که دیگه ایسنا و مهر و فارس و حتی بی بی سی و صدای آمریکا رو نمی‌بینم من برای بررسی اخبار به بالاترین و جدید لینک و دودردو و بازنگار و … سر می‌زنم!
    منو بخون اگه خواستی لینکم کن
    اگر نخوندی و لینکم کردی باز هم اشکال نداره دوستانت می‌بینند و می‌خوانند.
    نیما: درسته شما نمی‌بینی. چون کاربر سایت‌های وب ۲ هستی. اما این کاری که من می‌گم اگه انجام بشه کاربران وب ۲ افزایش پیدا می‌کنن.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید