سایت خودتان را برای موبایل سازگار کنین

وقتی بشه روی موبایل از اینترنت استفاده کرد، کم‌کم یک سری بیننده از طریق همین وسیله میان و وب‌سایتت رو می‌بینن. پس بسیار زشته اگه با یک سایت بهم‌ریخته و ناخوانا برخورد کنن. بنابراین بهترین کار اینه که آدم سایت خودش رو علاوه بر همه مرورگرها با مرورگرهای مخصوص موبایل هم هماهنگ کنه. اتفاقی که متأسفانه برای برترین و پربیننده‌ترین سایت‌های فارسی نیفتاده.
خیلی از وب‌سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها، نسخه‌ای ویژه موبایل برای وب‌سایتشون طراحی می‌کنن تا بیینده راحت‌تر وب‌سایتشون رو مرور کنه و اون رو به وب‌سایت‌های دیگه ترجیح بده. برای طراحی یک وب‌سایت کاربرپسند موبایلی باید نکته‌های دیگه‌ای رو در نظر داشت. یکی از این نکات اندازه کوچک نمایشگر موبایله.
یکی از راه‌های برای این که وبلاگ یا سایتتون رو برای موبایل آماده سازی کنین، استفاده از سایت موبیفای دات می هست. قصدم این نیست که یه راهنمای برای استفاده از این سایت بنویسم. هدفم معرفی این سایته. اما به طور کلی می‌گم بعد از ورود به سایت و درج آدرستون توی جعبه پایین صفحه، وارد یه ویرایشگر ساده آنلاین می‌شین. حالا باید بلوک‌هایی از وب‌سایتتون رو که می‌خواین توی نسخه موبایلی بیاد، انتخاب کنین. مراحل رو اگه برین جلو، توی پنجره سمت چپ ویرایشگر، باید CSS سایتتون رو وارد کنین تا سایتتون درست دیده بشه. نکته دیگه هم اضافه کردن کد راست به چپ کردن در این فایله. باید چیزی شبیه این بشه. به دایرکشن داخل بادی نگاه کنین:

body {
direction:rtl;
font-family : Tahoma, Verdana;
font-size : 12px;
}

مراحل رو اگه ادامه بدین می‌رسین به جایی که باید یه اسم برای وبلاگتون در سایت موبیفای انتخاب کنین. مثلاً آدرس وبلاگ من شده osyan.mobify.me. حالا یک کد رو که وب‌سایت بهتون می‌ده باید در هِد وب‌سایتتون بذارین. از این به بعد کاربرانی که مثلاً با موبایل آیفون میان تا سایتتون رو ببینین، فوروارد می‌شن به این آدرس ویژه. امکان این‌که بیننده به نسخه موبایلی در وب‌سایت خودتون هم هدایت بشه وجود داره. مثلاً m.osyan.net که برای این کار باید تغییراتی در DNS سایتتون به وجود بیارین (من هنوز فرصت نکردم این کار رو انجام بدم).
در نهایت این رو هم اضافه کنم که یه مکاتباتی با بنیانگذار این سایت کردم تا ببینم امکانش هست که تسهیلاتی برای فارسی‌زبون‌ها اضافه کنن یا نه.

Mobify

سایت خودتان را برای موبایل سازگار کنید (نسخه‌ی تکمیلی)- امین ثابتی
پ.ن: خوشبختانه سازنده این سایت طی ایمیلی که برام فرستاد، از اضافه کردن زبان فارسی در آینده نزدیک خبر داده و گفته که چون توی ونکوور هستن، دوستان ایرانی زیادی داره که با کمک اونها اینترفیسش رو فارسی هم خواهد کرد.

 

12 دیدگاه دربارهٔ «سایت خودتان را برای موبایل سازگار کنین;

  1. من برای نمایش صحیح وبلاگم در موبایل از دو راه حل استفاده کردم:
    ۱ – از افزونه وردپرس موبایل استفاده می‌کنم. اگه این افزونه نصب باشه، وقتی شما با موبایل به وبلاگ سر می‌زنید به طور خودکار یه نسخه سبک رو براتون بالا میاره و اگر هم خواستید می‌تونید از لینک پایین وبلاگ استفاده کنید تا نسخه کامل رو ببینید.
    ۲ – feedm8 هم که معرف حضور همه هست… نیازی به معرفی نداره.

    پاسخ
  2. نیما جان اگه در مورد وصل کردن سابدومین به آدرس موبایلی می‌دادی خیلی خوب بود چون من هر چی خوندم نفهمیدم چطور باید این کارو بکنم!!
    نیما: من هم کمی سر و کله زدم و واگذارش کردم برای وقت خالی بعدی.

    پاسخ
  3. سلام آقای اکبرپور وبلاگ پرمحتوا و مفیدی داری. خوشحالم که با وبلاگ شما آشنا شدم. من با اجازه شما رو لینک کردم تو وبلاگ کوچیک خودم. درسته که مثل دوست‌های دیگه از وردپرس و وبلاگ‌های پولی استفاده نکردم. ولی در حد توان خودم ممنون.

    پاسخ
  4. اگه بشه ، یه پلاگین فارسی خوب واسه MT یا وردپرس درست کنن، فارسی که هم مدیریت داشته باشه، هم خود سایت رو + کلی امکانات اونطوری خوبه.
    من خودم خیلی سر و کله زدم با پلاگین وردپرس که یکی بسازم آخر نشد :))) بیخیال شدم.
    اما کلاً واسه سایت، نسخه موبایل جمع و جوری که روی خود سایتت باشه می‌تونید با یه فید ریدر پی اچ پی، جمع کنی مطالب رو تو یه استایل قشنگ به نمایش بذاری.
    ریدایرکت هم که یکم بازی با User Agent ها هست 🙂
    نیما: پلاگین وردپرس داره.

    پاسخ
  5. جالب بود. سر صبحی یه خورده باهاش ور رفتم. یه پلاگین برای وردپرس داره، اون را نصب کردم. تنها مشکل این بود که اینترنت موبایلیم صبح قطع بود! می‌شه بری با موبایلت سایت من را ببینی؟!
    البته قبلا یه ساب دومین برای ورژن موبایلی وبلاگم درست کرده بودم، که ری دایرکت می‌شد به یه سایت که نسخه موبایل درست می‌کرد.
    البته این چیزی که تو معرفی کرده، جالب‌تره. چون ظاهرا مرورگر موبایلی را تشخیص می‌ده و نسخه موبایلی را به خوردش می‌ده.
    ممنون.
    نیما: علیرضا جان من با گوشی آیفون امتحان کردم. ظاهر فرقی نداره با نسخه اصلی.

    پاسخ
  6. دیزاین جدید سایتت رو دیده بودم اما این کلیپ برد پایین رو امروز دیدم! از دست گوگل ریدر!
    خیلی خوشم آمد از این تولز که پایین سایتت درست کردی. ولی بایست آدم بروز کنه پایین تا ببینش. بالا بگذاری بهتره و یا شاید هم سمت چپ بلاگ؟
    همه چی خوبه؟
    نیما: این نوار ابزار نیازی به سُر خوردن به پایین نداره. چسبیده به مرورگر. و البته اساساً نمی‌شه گذاشتش بالای سایت.

    پاسخ
  7. سلام. مدتی پیش کمی باهاش سر و کله زدم اما به نظر من خیلی هم کار باهاش ساده نیست. برعکس به نظرم محیط کاربری پیچیده‌ای داره که قطعا مشکلات زبان فارسی پیچیده‌ترش هم می‌کنه.

    پاسخ
  8. سلام نیما جان.
    مطلبت عالی بود. با اینکه الان دیروقته و چشام باز نمی‌شه اما حسابی از سیر تا پیاز مطلبت رو در آوردم. ممنون به خاطر زحماتی که می‌کشی برای فارسی‌زبان‌ها

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید