خدمات نویسه‌گردانی گوگل به زبان فارسی

یک سایت ایرانی هست به نام به‌نویس که کارش اینه که پینگلیش می‌گیره و تبدیلش می‌کنه به فارسی. کارش هم کم و بیش خوبه. قبلاً درباره‌اش چیزکی نوشته بودم. حالا گوگل هم سرویس نویسه‌گردانی خودش به زبان فارسی رو راه‌اندازی کرده که به نظر می‌رسه چندان رعایت قوانین پینگلیش‌نویسیش سخت نیست. درست و حسابی کار می‌کنه. یک بار دیگر هم می‌گم که این ابزار بسیار به درد می خوره. مخصوصاً اگه در سفر باشین و بخواین وبلاگتون رو به‌روز کنین، به خاطر فعال نبودن صفحه‌کلید فارسی در جاهایی مثل کافی‌نت، به راحتی نمی‌شه فارسی نوشت. اما با استفاده از این ابزار گوگل می‌تونین، پینگلیش بنویسین و حاصلش رو کپی کنین توی ویرایشگر وبلاگتون.
این ابزار تا پیش از این برای یازده زبان دیگه از جمله بنگالی، گجراتی، هندی، اردو و پنجابی فعال بوده و از قرار معلوم تازگی برای زبان فارسی هم فعال شده. هر چند لینک مستقیم زبان فارسی توی صفحه اصلی مشاهده نمی‌شه.

Google Transliterate Persian 


برای استفاده از این سرویس، یک راهنمای کامل البته به زبان انگلیسی موجوده. در این راهنما نوشته شده که این سرویس رو در جی‌میل، اورکات، بلاگر و نال هم می‌شه استفاده کرد.
من طبق راهنما وارد بخش تنظیمات جی‌میل شدم و گزینه Enable Transliteration رو فعال کردم اما توی ویرایشگر جی‌میلم زبان فارسی اضافه نشد. از قرار معلوم هنوز این سرویس در جی‌میل راه‌اندازی نشده. بلاگر و سرویس‌های دیگر رو چک نکردم. شما اگه چیزی دیدید، در بخش نظرات بنویسین.
صفحه‌کلید فارسی، امکان ویرایش و پیشنهاد واژه‌ها با کلیک روی اونها هم موجوده و در مجموع امکان گسترش این سرویس روی سایت‌های دیگه با استفاده از Google Language API هم فراهمه. امیدوارم توسعه‌دهنده‌های وب فارسی بتونین از این امکانات استفاده زیادی بکنن و البته آرزومندم در دادگاه‌های بعدی مخملی، این کار ارزشمند گوگل، به عنوان یکی دیگه از موارد اتهام تلقی نشه. آمین یا رب‌العالمین!
در همین زمینه:
افزودن نویسه‌گردان فارسی گوگل به بخش نظرات مووبل تایپ، وبلاگ مبین‌زاده کوچک
تبدیل کامنت پینگلیش به فارسی برای وردپرس: خداحافظ پینگلیش!، وبلاگ ۳۰نا
گوگل در برابر بهنویس، وبلاگ اژدهای آبی و زرد

15 دیدگاه دربارهٔ «خدمات نویسه‌گردانی گوگل به زبان فارسی;

  1. آقا نیما دستت درد نکنه خیلی دنبال همچین ابزاری می‌گشتم، خیلی خیلی ممنون. حال کردیم. مرسی از گوگوول یا همون گوگل خودمون

    پاسخ
  2. خیلی جالبه! این گوگل کارش درسته به خدا.
    قسطنطنیه و طرابلس رو هم شناخت!
    حتی اگه انگلیسی تایپ کنین براتون فارسیشو می‌زنه :it is a door
    ایت ایس ا در!!!
    مرسی نیما جان

    پاسخ
  3. سلام
    ممنون
    یه سوال
    کلمه‌های مشکل و… رو هم خوب برمی‌گردونه؟
    مثل خوشبختانه، یا…
    نیما: خوشبختانه خوبه از این نظر. خودت هم امتحانش کن.

    پاسخ
  4. شما مثل اینکه از بس توی تویتر و گوگل و فیس بوک گشتی، تویتر زده شده. به هر حال اعتیادهای مزمن خودش رو به صورت استفاده ی افراطی از تکنولوژی اطلاعات و تویتر زدگی نشون می ده.
    مانده ام که که تو مسخر تکنولوژی هستی یا تکنولوژی مسخر تو؟
    در عالم تویتری خود خوش باش و مشنگ.
    نیما: چشم. اما درست نیست یکی از توی دانشگاه تهران نظر بده و کلاً این همه قاطی داشته باشه. یه کم هم فعل و فاعل رو اشتباه کردی. بیشتر درس بخون فرزندم.

    پاسخ
  5. دانلود جدیدترین و متنوع ترین و جالب‌ترین بازی فلش با حجم کم.
    شما می‌توانید برای دانلود بازی‌ها از سایت زیر بازدید کنید

    پاسخ
  6. می‌شه کاری کرد که این امکان رو برای بلاگفا هم به وجود آورد؟ یعنی منظورم اینه که چه کاری باید برای این منظور انجام داد؟
    نیما: من کدهی بلاگفا رو بررسی نکردم. اما فکر می‌کنم علیرضا شیرازی به راحتی بتونه با اضافه کردن چند خط کد، این امکان گوگل رو به بلاگفا هم اضافه کنه.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید