درود به دنیای نرم‌افزارهای متن باز

متأسفانه یا خوشبختانه عادت ندارم ویندوز لپ‌تاپم رو زود به زود عوض کنم. هر وقت هم فکرش رو می‌کنم که قراره همه نرم‌افزارها رو دوباره بریزم از این کار پشیمون می‌شم. هفته گذشته اما دیگه جون به لب شدم و تصمیم گرفتم که بعد از دو سال و نیم ویندوز رو به حالت کارخونه ریست کنم. بگذریم از این که در کنارش اوبونتو هم نصب کردم و وارد دنیای لینوکس هم شدم. اما این جریان اوبونتو بحث دیگه‌ایه. این بار تصمیم گرفتم نرم‌افزارهایی رو که لازمم نمی‌شه دیگه نصب نکنم. از طرف دیگه تصمیم قاطع گرفتم که برم سراغ نرم‌افزارهای متن باز یا Open Source. مطمئناً خیلی‌هاتون می‌دونین که نرم‌افزارهای متن باز چی هستن اما برای اونهایی که نمی‌دونن به زبون ساده بگم به نرم‌افزارهایی می‌گن که افراد می‌تونند در کد منبع اونها تغییر ایجاد کرده و یا اشکالات احتمالیشون رو رفع کنن (تعریف کامل در ویکی‌پدیا). مهم‌ترین مشخصه‌ای که یه نرم‌افزار متن باز می‌تونه داشته باشه، رایگان بودنش هست. البته معمولاً ما نسبت به نرم‌افزارهای رایگان حس خوبی نداریم و به طور سنتی فکر می‌کنیم که هر چی پولی باشه بهتره که لزوماً این طور نیست.
در نهایت چون به دنبال کارآمدترین و بهترین نرم‌افزارهای متن باز بودم، به این سایت رسیدم. مجموعه‌ای بهترین نرم‌افزارهای متن باز رو می‌تونین از این سایت پیدا کرده، دریافت و بعد هم روی کامپیوترتون نصب کنین. بدون این که نیازی به استفاده از نرم‌افزارهای قفل شکسته داشته باشین. این طوری لااقل وجدانتون هم راحته که کپی‌رایت رو رعایت کردید (یکی از بچه‌های به نکته خوبی اشاره کرد. درست‌ترش اینه که به جای کپی‌رایت می‌ریم سراغ کپی‌لفت).

9 دیدگاه دربارهٔ «درود به دنیای نرم‌افزارهای متن باز;

  1. من هم تقریباً جدید کاربر اوبونتو شدم، در کنار ویندوز روی لپ‌تاپم دارمش، اوبونتو تجربه خوبیه و نسبت به ویندوز، به نظر من بهتره. از لحاظ امنیتی و هم از لحاظ گرافیکی و شخصی‌سازی عالیه.
    بهت تبریک می‌گم نیما! کار خوبی کردی. اوبونتو از لحاظ همگام‌سازی اکانت‌های وب و اشتراک‌گذاری برنامه‌های خیلی خوبی داره.
    می‌تونی هر برنامه که بخوای با Ubuntu Software Center نصب کنی. با چند کلیک! از اون هم استفاده کن. خوبه! موفق باشی

    پاسخ
  2. نصبش رو لپتاپای vaio چطور انجام می‌شه؟؟ من فقط یه بار از طریق سی‌دی اجراش کردم و به نظرم خوب اومد:)
    نیما: اوبونتو؟ من هنوز درباره اوبونتو توضیحی ندادم.

    پاسخ
  3. عالی.
    من دائم از لینوکس استفاده نکردم، ولی از اولم که اوبونتو اومد ازش خوشم میومد حس می‏کردم یه توزیع موفق می‌شه.
    منم خیلی سعی می‏کنم از برنامه‏های رایگان استفاده کنم.

    پاسخ
  4. به نظرم اوبونتو خیلی باحاله… راستش من هنوز بعد از چند ماه نتونستم آفیسم رو کرک کنم و گیر کردم. حوصله‌ی گشنتن هم ندارم . واسه همین، از سایتی که معرفی کردی، اوپن آفیس رو داونلود کردم. تو اوبونتو پیش‌فرض بود ولی چون اوبونتو رو فارسی نکردم، فارسی‌نویسیش ضعیف بود! حالا یه تستی بکنم ببینم چی می‌شه. پس کم‌کم داری مهاجرت می‌کنی به اوبونتو نه؟ درباره‌ش بنویس. تجربیاتت رو می‌گم.
    نیما: همین قصد رو دارم 🙂

    پاسخ
  5. منم مث تو!
    از اونجا که کارام همیشه با مروگر و ادیتورهای متن و php بود٬ تصمیم گرفتم از یه وب سرور تو کار به جای یه برنامه‌ی نصب‌شده‌ی کند استفاده ببرم.
    همه چی رو هم جایگزین کردم خیلی چیزارم که تو همین لینوکس داریم فقط یک چیز سخته! اونم یادگیری «اینک اسکیپ» و گیمپ(ادیتورت نذاشت انگلیسی بنویسم!) در حدی که بتونم باهاش نیازامو برآورده کنم.
    فعلا ۱۰ روزه که مشقت کار همزمان با یادگیری رو تحمل کردم و خوشبینم.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید