ایرانسل و ارسال هرزنامه

این روزها اگر فارغ از تعصب نگاهی به فضای مجازی بیاندازیمٰ به راحتی به این نتیجه می‌رسیم که بخش بزرگی از تجارت آنلاین به دروغ با این واژه نام‌گذاری می‌شود. اصطلاحاتی که این روزها با واژه‌های دلفریب ایمیل مارکتینگ و کسب درآمد از راه اینترنت به خورد ما داده می‌شود توهم و دروغی بیش نیست بلکه مزاحمت‌هایی آنلاین است که تنها بار یک نام انگلیسی را برای آبرومندانه کردن کاری ناشایست به دوش می‌کشند. اصلاً معلوم نیست که چرا عده‌ای فکر می‌کنند بکارگیری واژگان معادل انگلیسی، کلاس کاری را بالا می‌برد.

این دسته از فعالان اینترنت را باید مزاحمانی دانست که هر روز چند بار زنگ خانه‌تان را می‌زنند و فرار می‌کنند. برایشان فرقی هم نمی‌کند که نیمه‌شب است یا صبح یا ظهر. اگر خوره وب هستید، حتماً صابون این دوستان به تنتان خورده است. کسانی که با چند برنامه و نرم‌افزار اینترنت را به دنیال ایمیل‌ها شخم می‌زنند و آنها را دسته‌بندی می‌کنند و به هرزنامه‌فرستان و آزمندان بازاریابی می‌فروشند.

اما بر خلاف تصور مقصران اصلی فروشندگان بسته‌های ایمیلی نیستند. تقصیر اصلی متوجه مشتریان این کالاست. این تجارت نامشروع هم از قانون همیشگی عرضه و تقاضا تبعیت می‌کند. تا مشتری نباشد فروشنده هم نیست.

یادم می‌آید وقتی را که مسیر مشخصی بین چهاراره جهان کودک تا خیابان گلشهر را در جردنٰ هر روزه می‌رفتم. کرایه این مسیر برای هر نفر ۲۰۰ تومان بود. یک روز که مسیر به راه‌بندان سنگینی دچار بود، راننده تقاضای ۷۰۰ تومان را از هر نفر کرد که بیش از سه برابر قیمت عادی بود. علت را که جویا شدم گفت مسیر بسته است و چند برابر زمان عادی باید وقت صرف کند. بحث من با راننده بی‌نتیجه بود. هر چه دلیل می‌آوردم که با این منطق باید کرایه برگشت را بعد از ساعت ۱۲ شب ۵۰ تومان حساب کنید چون مسیر خلوت و سرازیری است به خرجش نمی‌رفت. من سوار آن خودرو نشدم اما طبیعتاً کسانی بودند که این کرایه را بپردازند و راننده را اقناع کنند.

حالا همان حکایت است. تفاوت اینجاست که فروشنده ایمیل مشتریان پرو پا قرصی دارد که بهای متاع نامشروعش را می‌دهند.

چند روزی است که از ایمیل [email protected] که مربوط به بخش فروش اینترنت وایمکس ایرانسل است، ایمیل‌های تبلیغی با مضمون «مدارک لازم جهت ثبت‌نام سرویس وایمکس» دریافت می‌کنم. این در حالی است که هیچگاه مشتری این خدمات ایرانسل نبوده‌ام و اصولاً تقاضایی هم مبنی بر دریافت خبرنامه از این شرکت نداشته‌ام.

این ایمیل‌ها با مضمون و محتوای یکسان در طول هفته گذشته چند بار برایم ارسال شد. به همین علت متنی را به ایمیل فوق فرستادم و توضیح دادم که متقاضی این خدمات نیستم و البته در لندن زندگی می‌کنم و این خدمات برایم کارآیی ندارد. در جواب ایمیل دریافت کردم با این محتوا که آدرس ایمیل شما در لیست بانک ایمیل اصناف ایرانی ثبت شده است. در انتهای این پاسخ، آدرسی از یک وبلاگ در میهن‌بلاگ ثبت شده بود که بسته‌های ایمیل را به صورت دسته‌بندی موضوعی به فروش می‌رساند.

هزاران ایمیل که به ادعای تهیه‌کننده‌اش با نرم‌افزار از سایت‌های نیازمندی جمع‌آوری شده بود. نکته اینجاست که ایمیل من در این سایت‌ها هم موجود نبود. البته برایم مهم نیست که این وبلاگ ایمیل من را از کدام وبلاگ یا ایمیل دیگری صید کرده است. مهم این بود که چرا ایرانسل باید مشتری چنین فرآورده نامشروعی باشد. این شرکت بسته‌ای از ایمیل‌ها را بدون اطلاع صاحبانش خریداری کرده و این روزها به طور مرتب مشغول ارسال هرزنامه‌های تبلیغاتی است چرا که با وجود همه این ایمیل‌ها و تقاضاهای رد و بدل شده باز هم ایمیل‌ها برایم ارسال شد.

قبل از هر چیز وبلاگ مورد نظر را گزارش کردم و خوشبختانه به سرعت حذف شد. اما با دریافت مجدد ایمیل‌ها سرانجام تصمیم به تماس با تلفن بخش فروش وایمکس ایرانسل گرفتم. برای خانم متصدی مشکلم را توضیح دادم و تقاضا کردم ایمیلم را از فهرست حذف کنند. پاسح ایشان جالب بود. گفتند لابد ایمیل خود را در جایی ثبت کرده‌اید. گفتم حتی اگر ثبت کرده باشم هم الان تقاضا دارم این ایمیل‌ها به دستم نرسد. فرموند کاری از دستم بر نمی‌آید.

من متوجه نمی‌شوم این دستکاه عریض و طویل ایرانسل با آن همه ادعا چرا باید برای تبلیغ و بازاریابی ایمیل‌هایی را بخرد که از این راه به دست آمده است و این که چرا به سادگی قادر به حذف یک ایمیل از فهرست ارسال انبوه ایمیل‌های تبلیغاتی یا همان هرزنامه نیست.

و البته واضح است تا زمانی که ایرانسل و امثالهم مشتری چنین کسب‌وکارهای حقیری هستند، این تاجران خودخوانده دنیای آنلاین هم هر روز فربه‌تر خواهند شد.

18 دیدگاه دربارهٔ «ایرانسل و ارسال هرزنامه;

  1. همان‌طور که اشاره کردید، مقصر اصلی کسانی هستند که به این تبلیغات اهمیت می‌دهند و با این کار، هوایی تازه در این آتش می‌دمند.
    اما فارغ از اصل ماجرا، ایرانسل را می‌شود برای این کار تنبیه کرد. با در نظر گرفتن این که بیشتر کاربران از یکی از سرویس‌های یاهو یا گوگل برای ایمیل‌های خود استفاده می‌کنند، گزارش یک هرزنامه در وهله‌ی نخست شما را از شرّ آن یک ایمیل خاص راحت می‌کند، در مرحله‌ی بعد و با افزایش گزارش‌ها، نشانی ایمیل را وارد لیست سیاه می‌کند، بعد نشانی هاست روانه‌ی لیست سیاه می‌شود و نهایتاً حتی کد آی‌پی ارسال‌کننده‌ی این نامه‌ها…. و بعد از مدتی نه‌چندان زیاد، ایمیل‌های ایرانسل دیگر در اینباکس کسی ظاهر نخواهند شد و به صورت پیش‌فرض، روانه‌ی پوشه‌ی هرزنامه‌ها می‌شوند.

    پاسخ
  2. با اتکا به این نکته که تعداد مناسبی از کاربران توی برنامه ایمیلشون این نامه‌ها رو به عنوان هرزنامه گزارش کنن، این مشکل خود به خود حل می‌شه. کسی که در ارسال ایمیل دقت نکنه و ایمیل بخره، می‌ره توی لیست سیاه، مشابه همون مکانیزمی که برای سرورهای ایمیل وجود داره (که هر کی هرزنامه relay کنه می‌ره توی لیست سیاه).

    پاسخ
  3. خب به جای این همه کار اون دگمه report spam رو می‌زدی و خلاص!
    وگرنه عمر آدم کفاف نمی‌ده دونه دونه همه اسپمرها رو بخواهی اینجوری متقاعد کنی! چه کاریه؟

    پاسخ
    • واقعاً فکر می‌کنی اون دکمه رو بلد نیستم؟ :)) نه جانم مشکل اینجاست که نرم‌افزارهای ارسال ایمیل رو الان با تضمین دریافت در میل‌باکس می‌فروشن. از طرفی معتقدم باید درباره این مشکلات بیشتر نوشت تا سرانجام قانون مشخص و مدونی براش تصویب بشه.

    • نه بحث بلد بودن نیست! مطمئناً بلد بودید! من می‌گم این روش مبارزه اشتباهه. مثل این می‌مونه که به یک دزد زنگ بزنیم و بگیم خواهش می‌کنم دزدی نکن! واقعیت اینه که وقتی رضایت کاربران برای اونها اصلاً مهم نیست خواهش کردن برای قطع ارسال چنین اسپم‌هایی خنده‌داره.

    • اگر از جیمیل استفاده می‌کنید. یک filter ایجاد کنید و تعیین کنید که ایمیل‌های ارسالی با آدرس فوق به inbox نیاد.

    • دوست ناشناس من. با ایجاد فیلتر در جیمیل آشنا هستم. اما این راه حل نیست. باید این مشکل از مبدا حل بشه.

  4. ایرانسل نه تنها تمام این ایمیل‌ها رو از طریق غیرقانونی می‌خره بلکه بعد از خرید سرویس‌هاش هم از راه‌های مختلف سعی می‌کنه از مشتری پول بیشتری بگیره.

    پاسخ
  5. البته سیستم شناسایی اسپم‌ها روز به روز داره بهتر عمل می‌کنه. به خصوص برای گوگل ولی هنوز خیلی جای پیشرفت داره. از چندوقت پیش هم که یکی از غول‌های اسپم جهان رو گرفتند شرایط یه کم بهتر شد.
    در مورد ایرانسل بی‌ملاحظه هم باید عرض کنم که که غیر از ایمیل، SMSهای اسپم هم زیاد می‌فرسته و با اینکه درخواست حذف اونها رو دادم اما پس از مدتی دوباره از سر گرفته!

    پاسخ
  6. سلام
    مطمئنااین ایمیل ها از طرف ایرانسل نیست. ایرانسل حتی به نمایندگان مجاز خود اجازه نمی‌ده که از طریق تماس تلفنی بازاریابی کنند چه برسه به ایمیل.
    امیدوارم ایرانسل در این رابطه هم اطلاعیه بده. پیشنهاد میکنم به روابط عمومی در این رابطه ایمیل بزنید:
    [email protected]

    پاسخ
    • درباره روابط عمومی که فرمودید. دیروز با خانم متصدی این مساله را مطرح کردم. گفتم باید این موضوع را با آقای آرش کریم‌بیگی که مدیر روابط عمومی شما هستند مطرح کنم؟ گفتند من اصلاً ایشون رو نمی‌شناسم!

    • خوب شما که مدیر روابط عمومی ایرانسل رو هم می‌شناسید. با ایشون مطرح کنید.
      اگر پاسخی هم دادن ممنون می‌شم اینجا قرار دهید تا ما هم در جریان باشیم.

  7. خدمات مشترکین ایرانسل فقط بلده بگه «چطور می‌تونم کمکتون کنم» البته هیچ کمک بخصوصی ازشون بر نمیاد. باید آگاهی جمعی جلوی این جور شرکت‌ها رو بگیره. پیگیری، شکایت و البته گزارش هرزنامه شاید گوش سنگین آقایان را کمی شنوا کنه.

    پاسخ
  8. من یک شماره خیلی خیلی رُند ایرانسل داشتم که با ۰۹۳۷۷ شروع می شد و خیلی باارزش بود چون خیلی رند بود با پیشنهاد قیمتهای چند میلیونی می‌خریدنش. ۳ ماه ایران نبودم وقتی برگشتم دیدم شمارم عوض شده٬ پیش شمارش تبدیل شده به ۰۹۳۳۷ و بعد از کلی پیگیری گفتند ببخشید ما به خاطر یه سری مشکلات سیستمی فقط کدهای ۰۹۳۷ که بعدش ۷ بوده رو تبدیل به ۰۹۳۳ کردیم و موبایل شما خاموش بوده نشده که خبر بدیم.
    به همین راحتی و الان اون خط من دیگه هیچ ارزشی نداره…

    پاسخ
  9. این که شما فرمودید یک طرف، Text message هایی هم که شب و روز و حتی گاها نصفه شب ارسال میشه یک طرف. ضمناً Setting های MMS و اینترنت که به صورت خودکار برای گوشی‌ها فرستاده می‌شه هم Home مرورگر رو به ویترین ایرانسل تغییر می‌ده!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید