پیش‌بینی تلویزیون‌های آینده

future-tvمعمولاً پیش‌بینی کار چندان ساده ای نیست. به ویژه اگر قرار باشد آن را درباره فناوری‌هایی بگوییم که در آینده عرضه خواهند شد. با توجه به این که این روزها فناوری با سرعت زیادی تولید شده و به بازار عرضه می‌شود، پیش‌بینی آینده دور بسیار سخت‌تر هم می‌شود.

زمانی بود که ژول ورن از چراغ برق می‌نوشت و ده‌ها سال طول می‌کشید تا این پیش‌بینی به واقعیت تبدیل شود اما در حال حاضر اگر بتوانید تنها ده سال بعد را حدس بزنید و بگویید فناوری به کدام سو خواهد رفت، دست کمی از این نویسنده بزرگ فرانسوی ندارید.

در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های فناوری دنیا سر زده‌ام با ده‌ها تن از سرشناس‌ترین مخترعان و دانشمندان و فعالان در حوزه فناوری ملاقات کرده یا راه‌هایی را که پیموده‌اند بررسی کرده‌ام. در طول این چند سال بارها از اتفاقاتی که در سال‌های پیش رو دنیا را در حوزه فناوری تکان خواهند داد صحبت کرده‌ام.

خوشبختانه همه این وقایع باعث شده تا نسبت به قبل بهتر بتوانم تخیلم را پرواز دهم و حدس بزنم که دنیای فناوری به کدام سو می‌رود. اجازه بدهید آینده تلویزیون‌ها را آن‌گونه که می‌بینم با شما در میان بگذارم. پرسش این است: تلویزیون به عنوان یک وسیله مصرفی به کدام سو خواهد رفت؟

این درست است که تلویزیون‌های سه‌بعدی با فناوری‌های مختلف جای خود را در خانه‌ها بیش از پیش باز می‌کنند اما هنوز راه درازی تا رسیده به یک تلویزیون سه‌بعدی کاربردی محبوب مانده است.

فعلاً کاری به پیشرفت‌های فنی این دستگاه ندارم اما از نظر محتوایی چه چیزهایی را می‌توان انتظار داشت؟
تلویزیون‌های هوشمند متصل به اینترنت یا به اصطلاح Connected TV حالا به یک چیز کاربردی تبدیل شده‌اند. حالا شما می‌توانید از اپلیکیشن‌های موجود در این نوع تلویزیون‌ها استفاده کنید.

برای مثال اگر ساکن بریتانیا باشید، از اپلیکیشن آی‌پلیر بی‌بی‌سی برنامه‌های پخش‌شده از شبکه‌های بی‌بی‌سی را در هر زمان که مایل باشید ببینید. حدس من این است که به زودی شبکه‌های تلویزیونی بیشتری از ابزارهای مشابه بهره خواهند برد.

شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌های تولیدی هر شبکه، برنامه‌های آن را در زمان دلخواه در شبانه‌روز ببینید و چون یک پخش‌کننده ویدئویی کامل آن را جلو و عقب ببرید. در آینده نه چندان دور این اپلیکیشن‌ها به شما امکان می‌دهند تا در انتظار آغاز یک برنامه وقت خود را تلف نکنید. هر وقت که بخواهید این برنامه‌ها در اختیارتان خواهند بود.

در حال حاضر اپلیکیشن‌هایی هستند که چون یک ویدئوکلوب به شما اجازه خرید یا اجاره هر فیلمی را که بخواهید می‌دهند. شما می‌توانید با پرداخت مثلاً ۲ پوند یک فیلم سینمایی را از راه همین اپلیکیشن‌ها در تلویزیون متصل به اینترنتتان ببینید یا آن که یک حق اشتراک ماهانه در حد ۵ پوند پرداخت کنید تا از راه Netflix هر تعداد فیلم را تماشا کنید.

پیش‌بینی من این است که با افزایش رقابت بین شرکت‌های ارائه‌دهنده چنین خدماتی، بهای اجاره و خرید فیلم‌ها پایین خواهد آمد. در حال حاضر خرید و فروش موسیقی از راه سایت‌هایی چون آمازون یا خدماتی چون آی‌تیونز به حدی افزایش پیدا کرده که فروشگاه‌های زنجیره‌ای چون hmv را با مشکلات اقتصادی فراوانی روبه‌رو کرده است.

پارسال گزارشی از تعطیلی آخرین سی‌دی فروشی واشینگتن دی‌سی تهیه کردم که تأییدی بر همین نکته است. همین اتفاق می‌تواند برای فیلم‌ها و سریال‌ها تکرار شود. پیش‌بینی من این است که نه‌تنها بهای اجاره و خرید این فیلم‌ها از راه اپلیکیشن‌های تلویزیونی کاهش می‌یابد، بلکه می‌توانید آنها را به رایگان تماشا کنید به شرطی که آگهی‌هایی هم در بین نمایش برایتان پخش شود.

اما یکی دیگر از اتفاقاتی که انتظارش را دارم، درباره شرکت گوگل است. سرویس یوتیوب شرکت گوگل در حال حاضر هم استودیوهایی برای تولید برنامه‌های اختصاصی راه‌اندازی کرده است. یوتیوب گفت‌وگوهای اختصاصی با برخی از مشاهیر انجام می‌دهد و از نظر من چندان دور نیست که بخش تولید ویدئو و فیلم خود را آن قدر قوی کند که شبکه‌ای اختصاصی برای ارائه فیلم و ویدئوهای تولید خود راه‌اندازی کند. از طرفی آن قدر پول دارد که فیلم‌های فیلم‌سازان را از سراسر دنیا خریداری کند و آنها را برای پخش در شبکه خود قرار دهد و از راه آگهی‌ها پول بسیاری به جیب بزند. در واقع این بخش یوتیوب که پیشتر درباره‌اش نوشته‌ام، به فروش و اجاره فیلم اختصاص دارد و البته تعدادی فیلم رایگان هم در آن است قابلیت توسعه و درآمدزایی زیادی دارد.

تصور کنید که گوگل به فیلم‌سازان فراخوانی دهد تا فیلم‌هایشان را برای پخش در شبکه گوگل ارائه دهند و در ازای مبلغی مشخص یا به نسبت تعداد بیننده حق پخش بگیرند. این چنین پیشنهادهایی می‌تواند برای فیلم‌سازان حرفه‌ای هم قابل توجه باشد. سینمایی خانگی که  به تعداد کاربران اینترنت صندلی دارد.

نظر شما چیست؟ چنین پیش‌بینی‌هایی دور از ذهن است؟

5 دیدگاه دربارهٔ «پیش‌بینی تلویزیون‌های آینده;

  1. سلام نیما جان
    مطلبت رو در مورد تلویزیون‌های آینده خوندم و خوشم اومد
    الان ما تو ایران داریم همین Connected TV رو ارائه می‌کنیم یعنی اینکه تجهیزات و پلت‌فرمش رو ارائه می‌دیم تا کسانی که سرویس رو ارائه می‌کنند بتونن ازش استفاده کنند
    وب سایت مارو بررسی کن تا ببینی چه می‌کنیم
    ارادت
    مسعود

    پاسخ
  2. سلام. آقا نیما من یه وب سایت جدید درباره اخبار تکنولوژی و بازی و … ساختم. میخاستم ببینم می‌شه به عنوان اولین مصاحبه افتخار داشته باشم تا با جنابعالی مصاحبه کنم؟؟
    راستی خیلی از برنامه کلیک خوشم میاد.همیشه ۵ شنبه‌ها مدرسه رو می‌پیچونم تا ساعت ۵:۳۰ بعد از ظهر خونه باشم.
    راستی ما همشهری هم هستیما! صرفا جهت اطلاع گفتم.
    با سپاس فراوان

    پاسخ
    • احمدرضای عزیز. خوشحالم که وب‌سایتی درباره آی‌تی راه‌اندازی کرده‌ای. متاسفانه در حال حاضر نمی‌تونم با هیچ جایی مصاحبه کنم. امیدوارم در کار اطلاع‌رسانی حسابی موفق باشید و مطالب خوبی ازتون بخونم.

  3. سلام
    خیلی مطلب جالبی بود. تصور اینکه تکنولوژی تا چه حد می‌تونه زندگی‌ها رو دگرگون کنه خیلی هیجان‌انگیزه.
    اما برنامه‌های زنده تلویزیونی چگونه خواهند شد؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید