طراحی‌های خلاقانه جلد برای کتاب‌های فارسی

خلاقیت! این چیزی است که چشم‌ها را خیره می‌کند. پیش‌تر در این وبلاگ درباره خلاقیت‌های طراحی در آگهی‌های چاپی نوشته بودم و تعدادی از آنها را نشانتان دادم.

پیش از آغاز قرن نوزدهم کتاب‌ها دست‌ساز بودند. اجزای یک کتاب را با دست به هم متصل می‌کردند و از چوب، چرم، فلزات و حتی جواهرات در آن استفاده می‌کردند. اما پیشرفت صنعت چاپ در دنیا همه چیز را تغییر داد. طراحی جلد هنری است که پیشرفت زیادی کرده و برخورد با کتاب‌های عجیب که با پیشرفت‌های تازه صنعت چاپ همراه است، این خواندنی‌های مجلد را چشم‌نوازتر کرده است. نمونه‌هایی از این طراحی‌های خلاقانه را می‌توانید اینجا ببینید.

هرچند چنین ابتکاراتی هنوز در ایران تازه است و کمتر دیده شده است ولی یک طراح خلاق ایرانی است که جلد کتاب‌ها را به شیوه‌ای تازه طراحی می‌کند. مجید زارع  جلدهای جالبی را طراحی کرده که باعث شده کتاب‌های فارسی هم متفاوت به نظر برسند. تعدادی از این طراحی‌ها را در صفحه فیس‌بوکش می‌توان دید که آنها را همراه با توضیحاتش اینجا می‌بینید:

۱- کتاب: سرباز سال‌های ابری / سید قاسم یاحسینی / تاریخ شفاهی / خاطرات عبدالحسن بنادری

برنده جایزه بهترین طرح جلد کتاب دفاع مقدس.

این جیب واقعی است! یعنی می‌توانید اگر چیزی در دستتان بود توی آن بگذارید! حتی اتیتکت هم یک اتیتکت واقعی است و می‌توانید با آن به سربازی بروید! و کلی کارهای دیگر می‌توانید با این خرید این کتاب انجام دهید.

book1

۲- کتاب: کفش‌های مکاشفه / احمد عزیزی / مجموعه شعر

البته بعضی هم بندهای کفش‌های مکاشفه رو جور دیگه‌ای می‌بندن! آره، بندهای روی جلد کتاب واقعاً باز می‌شوند!

 

book2

 

۳- کتاب: از معراج برگشتگان / حمید داوودآبادی

پشت جلد هم کارت بانکی گذاشته شده است!

 

book4

 

۴- کتاب: زود پرستو شو بیا / غلامعلی نسائی / خاطرات جبهه

جلد ماته و پلاک زرورق

 

book3

تعداد دیگری از طراحی‌های جلد آقای زارع را می‌توانید در سایت تسنیم ببینید و گفت‌وگویی را هم با او بخوانید که معتقد است هزینه طراحی جلد ۵ درصد هزینه تولید کتاب هم نیست اما تأثیر زیادی بر استقبال مخاطبان از آن دارد.

book5

book6

book7

book8

book9

book10

هدف من فارغ از محتوای کتاب‌های بالا بیشتر گرافیک و طراحی جلد از نظر هنری بوده است. متاسفانه هیچ‌کدام از کتاب‌های بالا را نخوانداه‌ام که بخواهم درباره محتوایشان نظری بدهم. شما هم اگر طراحی‌های خلافانه‌ای سراغ دارید به من اطلاع دهید تا این نوشته را غنی‌تر کنم.

4 دیدگاه دربارهٔ «طراحی‌های خلاقانه جلد برای کتاب‌های فارسی;

دیدگاهتان را بنویسید