نوار ابزار یا Toolbar

قبل از هر گونه تشریح، بهتر است اول تعریفی از نوار ابزار ارائه بدهم. نوار ابزار یا Toolbar یک خط افقی در بالای پنجره‌های برنامه‌های کاربردی یا نرم‌افزارهاست که دکمه‌های گرافیکی خاصی را در خود جای می‌دهد. این دکمه‌ها در اصل کاربردی‌ترین بخش‌های آن نرم‌افزار هستند که بیشتر از قسمت‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در برخی از برنامه‌ها این اصطلاح با نام‌های دیگری شناخته می‌شود که می‌توان از میان آن‌ها به اصطلاحات Speedbar، Smart icon، Powerbar و Button bar اشاره کرد.
اما این اصطلاح امروزه بیش از پیش در زمینه نوار ابزارهایی بکار می‌رود که بر روی وب کاربرد دارند. امروزه بسیاری از سایت‌ها به منظور بالا بردن ترافیک خود و همچنین در دسترس بودن بیشتر قسمت‌های مهم خود برای کاربران، نوار ابزارهایی را طراحی نموده‌اند تا پس از دانلود و نصب بر روی مرورگر (Browser) کاربر، همواره در دید وی باشند. هر نوار ابزار بنابر هدف مؤلف آن منظورهای گوناگونی داشته و خدمات متفاوتی را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید بر روی اینترنت نوار ابزارهای رایگانی را جهت دانلود بیابید که از جعبه متن جستجو تا اخبار روز و امتیاز سایت فعال بر روی مرورگرتان را به شما نشان بدهد.


نوار ابزارهای مشهور
نوار ابزار گوگل
این نوار ابزار یکی از بهترین‌ها در نوع خود است که توانسته جایزه تکنولوژی AIIP را در سال گذشته از آن خود کند و از معدود نوار ابزارهایی است که نسخه‌ای به زبان فارسی را در میان ده‌ها زبان دیگر برای دانلود عرضه می‌کند. شما اگر نوار ابزار گوگل را بر روی مرورگر خودتان نصب کرده باشید، برای جستجوی کلمات، تصاویر و… نیازی ندارید که ابتدا به سایت گوگل بروید و بعد جستجوی خود را آغاز کنید. کافیست کلمه مورد نظرتان را داخل جعبه متن جستجوی نوار ابزار وارد کرده و از همان نقطه جستجو را آغاز کنید. یکی دیگر از مواردی که در این نوار ابزار وجود دارد، رتبه (Rank) آن صفحه است که مقداری بین یک تا ده بوده و درجه‌بندی آن صفحه را بر اساس معیارهای گوگل نمایش می‌دهد (اطلاعات بیشتر). از طریق این نوار ابزار همچنین شما می‌توانید اطلاعات دیگری از قبیل تصاویر ذخیره‌شده آن صفحه، صفحات مشابه و لینک‌هایی که در سایت‌های دیگر به آن صفحه داده شده را بیابید. همچنین از طریق نوار ابزار گوگل امکان آن وجود دارد که کلمه‌ای را تنها در همان سایت که مشغول مشاهده آن هستید، جستجو نمایید. بسیاری از نوار ابزارها از جمله نوار ابزار گوگل، امکانی را فراهم کرده‌اند که شما می‌توانید از آن طریق جلوی صفحات تبلیغاتی Popup را بگیرید و به اصطلاح آن‌ها را بلاک کنید. همچنین اگر کارتان به گونه‌ای است که مجبورید فرم‌های مشابهی را بر روی وب پر کنید، می‌توانید مشخصات خود را در این نوار ابزار وارد کنید تا در دفعات بعدی بسیاری از قسمت‌های فرم خود را تکمیل‌شده در اختیار داشته باشید. نوار ابزار گوگل یک دکمه هم برای وبلاگ‌نویسانی دارد که از سرویس‌دهنده بلاگر استفاده می‌کنند تا هر وقت که بخواهند، از هر کجا بتوانند وبلاگ خود را به روز نمایند. (اطلاعات بیشتر)

نوار ابزار MSN
بخش‌های مهم سایت MSN مایکروسافت از طریق این نوار ابزار در دسترس شماست و مثلا شما می‌توانید سریعا به صفحه میل‌باکس خود بروید.
نوار ابزار Altavista
آلتاویستا یکی از موتورهای جستجویی است که قابلیت ترجمه سریع و آنلاین صفحات وب را در اختیارتان قرار می‌دهد. برای مثال شما می توانید نسخه ترجمه شده ماشینی سایتی را که به زبان فرانسه است از طریق این سایت مطالعه کنید. یک از قسمت‌های مورد توجه این موتور جستجو، یعنی ترجمه در این نوار ابزار گنجانده شده است.
نوار ابزار یاهو
همانطور که می‌دانید سایت یاهو بخش‌های بسیار متنوعی دارد. شما از طریق نوار ابزار یاهو می توانید بخش‌های مهم این سایت را همواره در جلوی دیدگان خود داشته باشید.
چند نوار ابزار کاربردی دیگر
نوار ابزار شمارشگر: این نوار ابزار برای نمایش تعداد بازدیدکننده یک سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نوار ابزارهای خبری: این نوار ابزار پس از نصب، عناوین خبری را لحظه به لحظه به شما نمایش می‌دهد. شما می‌توانید، نوع خبری را که می‌خواهید اعم از سیاسی، تکنولوژی و… انتخاب کنید و عناوین آن را به طور زنده بر روی آن ببینید.
نوارابزارسازها
با تمام این توضیحات، شاید شما دوست داشته باشید که نوار ابزار اختصاصی خود را داشته باشید. برای این منظور هم سایت‌های زیادی موجود است تا شما بتوانید، یک نوار ابزار اختصاصی برای خودتان بسازید و حتی آن را برای دانلود در اختیار دیگران قرار دهید. برای این منظور بد نیست نگاهی به سایت‌های زیر بیاندازید:

5 دیدگاه دربارهٔ «نوار ابزار یا Toolbar;

دیدگاهتان را بنویسید