اصلاً این w.bloggar چیه؟ شاید بهتره اول تعریفی از رابط گرافیکی داشته باشم. رابط گرافیکی یا Graphic Interface کلاً به برنامههایی گفته میشه که بین کاربر و یک برنامه که سطح پیچیدهای داره، با اَشکال و روشهای گرافیکی، رابطه ساده و محسوستری رو ایجاد میکنه. البته این تعریف، یه تعریف دقیق و علمی از رابطهای گرافیکی نیست اما خب یه تعریف کلی و تکلیف معلوم کنه. مثلاً خود windows اون زمانی که نسخه ۳ بود، بیشتر از این که یه سیستم عامل باشه، یه رابط گرافیکی بود که باعث میشد ما اجزای کامپیوترمون رو بصورت گرافیکی مشاهده کنیم اما تو نسخههای بعد، ویندوز تبدیل به یه سیستم عامل مستقل شد. حالا از این مسائل بگذریم و بریم سراغ همین w.bloggar خودمون. هر چی باشه فعلاً طرف حساب ما اینه. این برنامه برزیلیالاصل، یه محیط خوب در اختیارتون قرار میده تا بدون این که به محیط ویرایش و درج مطلب وبلاگتون اعم از Blogger، MT و یا هر بنده خدای دیگه برید، بتونین مطالبتون رو پابلیش کنین. یکی از خواص این برنامه اینه که ویرایشگر قدرتمندی برای تایپ نوشتههاتون داره. نکته منفی این برنامه هم این بود که یونیکد رو پشتیبانی نمیکرد و خب طبعاً به درد وبلاگهای فارسی نمیخورد. اما توی نسخه جدید این برنامه یعنی نسخه ۰۲/۳ این نقیصه رفع شده و ما هم میتونیم ازش استفاده کنیم.
حالا برای استفاده از این برنامه چه باید کرد؟ من این جا براتون قدم به قدم توضیح میدم. اول باید نسخه جدید برنامه رو از این جا دانلود کنید. (در زمان نوشتن این مقاله نسخه ۳/۲ منتشر شده بود). بعد از این که فایل زیپ شده رو دریافت کردین، اون رو نصب میکنین. بعدش برنامه رو اجرا میکنین. با اجرای برنامه پنجرهای مثل شکل زیر باز میشه. که باید نام کاربری و کلمه عبورتون رو توی قسمتهای مربوطه تایپ کنید و دکمه yes رو بزنین.
پنجره بعدی که بعد از مرحله بالا باز میشه، Account Properties هست که باید مشخصات وبلاگتون رو اونجا وارد کنید. در قسمت اول این پنجره، کادری هست با عنوان Blog Tool که مقدارش بطور پیشفرض Blogger هست. اگه وبلاگتون تو بلاگره که اون رو تغییر نمیدین. اما اگه از سرویس دیگهای مثل Movable Type یا چیزای دیگه استفاده میکنین، اون رو از لیست انتخاب کنین. (این نرمافزار پرشینبلاگ و بلاگاسکای رو پشتیبانی نمیکنه). قسمت بعدی که لازمه پرش کنید، Account Alias هست که باید یه نام مجازی رو برای وبلاگتون انتخاب کنین.
بعد از گذر از این مرحله، پنجره اصلی ظاهر میشه که به شکل زیره.
تو این محیط ویرایش، کارهای زیادی میتونین انجام بدین. از تغییر نوع، رنگ و اندازه فونتها تا راستچین، چپچین و… حتی میتونید توی تنظیمات اصلی وبلاگتون تغییر ایجاد کنید. کافیه تا انتخاب کنید کجای مطلبتون عکس قرار بگیره، تا کدهای HTML مربوطه خود به خود دو طرف عکستون تشکیل بشه. و خیلی امکانات دیگه که بهتره خودتون باهاش ور برید تا حسابی دستگیرتون بشه. برای پست کردن مطلب و پابلیش اون هم کلیدهای تابلویی تو این صفحه هست که با فشردنش مطلبتون منتشر میشه.
دیدین چه ساده بود؟ بدون نیاز به ورود به سایت بلاگر یا هر جای دیگه مطلبتون رفت تو وبلاگ. اگه در این زمینه سؤالی داشتین هم میتونین به این صفحه برین و احتمالاً جوابتون رو پیدا کنین.
ولی فکر کنم ما بلاگاسکاییها اینا رو لازم نداریم در ایران.
نیما جان. من پست آخر وبلاگم رو با این برنامه فرستادم. ولی وقتی تو محیط ادیتور خودش فارسی مینویسم علامت سئوال میره تو وبلاگ به جای متنهای فارسی ولی وقتی کدهای یونیکد رو میزارم درست میشه ولی قابل ویرایش تو ادیتور خودش نیست. اگر راهی داره بگو !
براى رفع این مشکل (علامت سوال به جاى کاراکترهاى یونیکدى) همونطور که نیما توضیح داده باید برنامه الحاقیش رو هم نصب کنین:
http://wbloggar.com/files/v302/wb3u-alpha.exe
سلام یکی به من گفت بیام اینجا یه چیزی رو امضا کنم پس کجاست چرا پیداش نمی کنم ؟
احتمالاً سه مطلب پایین تره!
سامان جان. با نصب برنامه الحاقی مطلب به صورت درست در وبلاگ پست میشود ولی وقتی برای ویرایش دوباره می آوری دوباره علامت سئوال شده است.
درسته موقع ویرایش مشکل داره. شاید این نسخه بتا باشه. فعلاّ که من تنها چیزی که به نظرم می رسه استفاده از کدهای یونیکده.
می گم اون نسخه یونیکدیش موعق ادیت قاط می زنه خودش هم گفته که این نسخه ازمایشی هست ، بچه های به اون سایت میل بزنید و ازش بخواهید که نسخه فارسی بسازه