در حال تست یک سرویس وب دویی هستم که سایت کلوب به زودی لانچ میکنه. بر طبق محاسبات سایت الکسا، کلوب در حال حاضر هفتمین سایت پربیننده در ایران و دومین سایت ایرانی در این فهرست بعد از بلاگفا هست. این سایت که مشهورترین شبکه اجتماعی ایرانی هست تا به حال سرویسهای متعددی رو اضافه کرده تا امکانات بیشتری در اختیار کاربرانش قرار بده. یکی از این سرویسها سرویس ۱۰۰ درجه هست که ترکیبی هست از سایتهای اشتراک لینک و خبرخوان.
سعی میکنم تعریفی کلی از این سرویس و تصاویری از محیطش رو ارائه بدم تا قبل از انتشار رسمی باهاش آشنا بشید.
۱۰۰ درجه چیست؟
کاربران میتونن با افزودن لینک جدید و به اشتراک گذاشتنشون آنها رو درجه به درجه داغ کنن تا با افزایش دما به بخش داغترینها وارد بشه. به نظر میرسه که نام ۱۰۰ درجه سانتیگراد به خاطر نقطه جوش آب انتخاب شده باشه (تا اینجاش شبیه بالاترین بود).
داغ کن
اصطلاح داغ کن برای به اشتراک گذاشتن یک لینک با دوستان کاربرد داره. داغ کردن یک لینک، ورودش به صفحه «لینکهای ۱۰۰ درجه» رو تسریع میکنه (باز هم در راستای بالاترین بودن).
امکانات دیگه سرویس
به وسیله این سیستم میتونید با اضافه کردن وبلاگها، وبسایتها و… که از فرمت RSS و Atom پشتیبانی میکنند، کلیه مطالب منتشر شده اونها رو یکجا مطالعه کنین. (چیزی شبیه گودر یا گوگلریدر). علاوه بر این شما با درج لینک و درج عنوان مطلب مورد نظر و همچنین در صورت نیاز با افزودن توضیحات به آن، میتونید یک لینک داغ فارغ از فید در سایت ایجاد کنید. لینکهای داغ شما، در صفحه اصلی (خانه) دوستاتون، صفحه پروفایلتون و لیست «لینکهای داغ من» قابل مشاهدهست. اگه موقع درج لینک داغ، وضعیت لینک رو نمایش برای دوستان تنظیم کنین، لینک در صفحه پروفایلتون فقط برای دوستاتونن قابل مشاهدهست. علاوه بر اینها امکان به اشتراک گذاشتن لینکها هم موجوده. (باز هم شبیه امکان به اشتراکگذاری در گودر)
تغییر رنگ لینکها به چه معناست؟
در سیستم ۱۰۰ درجه تغییر رنگ لینکها معنا داره. در بخش خبرگزاریهای رسمی تغییر رنگ خبرمایهها به رنگ زرد به این معنیه که مطالب جدیدی برای خوندن وجود داره که شما هنوز اونها رو ندیدین. در قسمت خبرخوان این تغییر رنگ به صورت رنگ زرشکی برای عنوان و خاکستری برای متن یک مطلب، به این معناست که شما متن کامل آن مطلب را قبلاً خوندین. به نظر من این یک امکان خوب و به درد بخوره.
در کل این سرویس جدید هنوز چند تا اشکال کوچیک داره که برای مدیر سایت کلوب گزارش کردم اما به نظرم با راهاندازی این سیستم تعداد افرادی که مطالب وبلاگها و خبرگزاریها رو از طریق خبرمایه یا همون فید دنبال میکنن، به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کنه. خیلی از کاربران سایت کلوب اصلاً با مقوله فید آشنایی ندارن و این میتونه جهش بزرگی باشه تا بخش دیگهای از کاربران ایرانی اینترنت که از سایت کلوب استفاده میکنن، با امکانات وب ۲ بیشتر آشنا بشن.
ولی اگر درست بگویم فقط آر اس اس خوانه؟ چون دیگر نمیتوان از طریق http به بالاترین رای داد، پس فرقی نمیکنه که آر اس اس کاربر را نمایش بدهید، درست میگویم؟
نیما: سؤالت را دقیق متوجه نشدم. اما این سرویس هم آر اس اس خوانه، هم میتونید لینک مستقل بهش اضافه کنید. هم میتونید به اشتراک بذارید لینکها رو و هم رأی بدید (البته فقط رآی مثبت)
ای کاش اگه سرور کلوب داخل ایران هست کامنت گذاشتن و لینک گذاشتن خارجیها رو فیلتر کنه! تا محتوای بالاترین کلوب مشابه بالاترین نشه و منجر به فیلتر شدنش هم نشه.
نیما: فیلتر کردن، پاک کردن صورت مسأله هست. این راهش نیست.