اونهایی که اهل ساختن پادکست و آهنگسازی و برنامهسازی برای رادیو هستن، میدونن که داشتن یه نرمافزار قدرتمند ویرایش صدا چه نعمت بزرگیه. اما امان از زمانی که به هر علتی نرمافزارتان کار نکند یا نتوانید از آن استفاده کنید و کارتان روی زمین مانده باشد. کی؟ کجا؟ فرض کنین شما یک خبرنگار هستین و رفتین به فیلانجا و ناگهان سردبیرتان به شما زنگ میزند که چه نشستهای که آقای بیسار که خیلی هم رئیسجمهور مردمی مهمیه اومده اونجا و میخواد یک کنفرانس مطبوعاتی داشته باشه. شما باید بیخیال مسافرتتوان بشین و از ساحل دریا به در آیید و در کنفرانس اندر شوید. حالا هر چی قسم و آیه بیارین که بابا من لپتاپم همرام نیست و نرمافزار مربوطه رو ندارم که گزارشم رو باهاش ویراش کنم، به خرج این بابای سردبیر نمیره و نمیره. حالا باید چی کار کرد؟ دیریییینننننننن…
اینجاست که میرین سراغ ماینا. یه نرمافزار آنلاین ویرایش صدا که بسیار حرفهایه و نیازی به هیچ نصب و ثبتنام کوفت و درد و زهرماری نداره.
اینطور برنامه و نرمافزارها که روی اینترنت اجرا میشن و شما با مرورگرتون میتونین باهاشون کار کنین، نرمافزارهای مبتنی بر رایانش (محاسبات) ابری یا Cloud Computing هستن.
برای این که درک بهتری از چگونگی کار ماینا داشته باشین، وارد محیط کاربریش بشین و یه مقداری با خطوط صدا ور برین و این ویدئو رو از چگونگی کار با ماینا نگاه کنین.
باید نرمافزار جالبی باشه… البته باید امتحان کرد…
نیما جان، رایانش (محاسبات) ابری یک چیز دیگه است دلیل نمیشه که هر نرمافزاری که روی سرور اجرا شد به آن بگوییم محاسبات ابری. پس پی اچ پی یا ای اس پی هم که روی سرور اجرا میشوند باید محاسبه ابری باشند!! در حالی که این طور نیست.
ماهنامه شبکه در این ارتباط مقالات بسیار جالب دارد.
نیما: بر اساس تعریفی که برای محاسبات ابری وجود داره، تصور من اینه که هر برنامهای که روی سرور اجرا بشه و مثلاً روی مرورگر اجرا بشه و فرضاً مثل فتوشاپ بتونه تصویری رو ویرایش کنه بر این اساس شکل گرفته. منظور من اصلاً اجرای پیاچپی یا مشابهش روی سرور نیست. مسلماً برنامهنویسی سرورساید یه چیز دیگه هست. اما از نظر من ماینا یک نرمافزار بر پایه محاسبات ابریه.