شاید شما هم از دسته کسانی باشید که در سالهای اخیر نام توییتر را بارها شنیده باشید.
اگر شما از کسانی باشید که از توییتر استفاده میکنند، شاید این نوشته چندان به دردتان نخورد. اما اگر دوست دارید که عضوش شوید و به کارش بگیرید این مطلب را به ترتیب از برگههای راست به چپ دنبال کنید.
توییتر چیست؟
توییتر یک سرویس “میکروبلاگینگ” است. معنی این واژه به زبان ساده یعنی وبلاگنویسی در ۱۴۰ حرف. شما میتوانید خبر، دیدگاه یا اتفاقات پیرامون خود را در با جملات کوتاه به مخاطبان خود ارائه دهید و صدای خود را به کاربران دیگر برسانید.
مزیت توییتر به دیگر شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک چیست؟
فیسبوک یک شبکه اجتماعی مبتنی بر ارتباط میان افراد است و محتوای منتشرشده در آن از “استتوس” تا عکس و ویدیو را در بر میگیرد. اما جستوجو در میان مطالب منتشرشده در فیسبوک چندان ساده نیست و در صورتی که قصدتان از عضویت در یک شبکه اجتماعی، گشتن به دنبال خبر باشد، توییتر گزینه مناسبتر و سریعتری است.
آیا برای خواندن توییتها نیاز است که در توییتر عضو باشم؟
برای خواندن توییتهایی که کاربران به صورت عمومی منتشر میکنند، نیاز به عضویت در توییتر نیست. اما برخی از کاربران توییتر، توییتهای خود را به صورت خصوصی منتشر میکنند و دسترسی به آنها تنها با عضویت در سایت و دنبال کردن آن کاربر میسر است. البته در صورتی که او با درخواست تقاضای دنبال کردنتان موافق باشد. اما شناسههای مربوط به خبرگزاریها، سازمانها، شرکتها و افراد مشهور و بسیاری دیگر از منابع خبری، معمولا عمومی هستند و شما میتوانید بدون عضویت در این سایت هم به محتوای منتشرشده دسترسی داشته باشید. اما با این حال برای استفاده بهتر از این سایت و دنبال کردن دائمی یک شناسه مشخص، بهتر است که در این سایت عضو شوید.
راهنمای نامنویسی
قبل از هر چیز باید گفت که سایت توییتر دهها زبان مختلف را پشتیبانی میکند. شما میتوانید پیش از نامنویسی، زبان فارسی را از گزینههای منوی بازشوی بالا انتخاب کنید.
عضویت در توییتر بسیار ساده است. در صفحه اول توییتر، دو فرم وجود دارد. فرم اول برای کسانی است که پیشتر عضو شدهاند و میخواهند در سایت وارد شود.
اما فرم دوم برای کسانی است که میخواهند برای اولین بار عضو سایت شوند. کافی است با پر کردن این فرم، نامنویسی را شروع کنید. برای این کار نام خود را در نخستین خط، ایمیل خود را در دومین خط و گذرواژه یا پسورد را در خط سوم وارد کنید و دکمه نامنویسی را بزنید.
وارد صفحهای به شکل زیر خواهید شد که مشخصات بیشتری از شما میخواهد. اینجا باید شناسهای را برای توییتر خود انتخاب کنید (بخشی که با پبکان قرمز در تصویر زیر مشخص شده است).
این شناسه مهم است. چرا که از این پس در توییتر، شما را با این شناسه میتوانند پیدا کنند یا به آن رونوشت بفرستند.
این شناسه یکتا است. یعنی دو کاربر این سایت نمیتوانند شناسهای یکسان داشته باشند. پس ممکن است شناسهای که میخواهید برای خود داشته باشید، پیشتر توسط کاربر دیگری اشغال شده باشد. شما باید موارد مختلفی را امتحان کنید تا به شناسهای برسید که تا کنون استفاده نشده است.
اصطلاحات ضروری
پیش از ورود به بحث اصلی اجازه بدهید با دو اصطلاح آشنا شویم.
دنبال کردن یا Follow: فلسفه استفاده از توییتر علاوه بر انتشار محتوا، دریافت محتوای منتشرشده توسط دیگران است. برای این کار باید کاربران دیگر را دنبال کنید. به این کار به اصطلاح «فالو» یا دنبال کردن میگویند.
دنبالکننده یا Follower: افرادی که شما را دنبال میکنند، دنبالکننده یا “فالُوِر” نامیده میشوند. در صورتی که شما افرادی را دنبال کنید، دنبالکننده یا فالور او شمرده خواهید شد.
کاربر تاییدشده یا Verified: در کنار برخی از شناسههای یک علامت تیک آبیرنگ وجود دارد که در شکل زیر با علامت فلش قرمز مشخص شده است. همانطور که در شکل بالا میبینید، دو شناسه با نام BBC Persian وجود دارد. از بین این دو شناسه، آن که علامت تیک آبی در جلویش قرار گرفته است، شناسه اصلی است و شرکت توییتر طی مراحلی مشخص، اصلیت آن را تایید کرده است. آن دیگری اما شناسهای جعلی است.
نداشتن تیک آبی البته همواره به آن معنا نیست که دارنده آن شناسه یک فرد یا سازمان حقیقی نیست. عدم وجود آن میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. ممکن است وی علاقهای به تایید شناسه خود نداشته باشد، ممکن است دسترسی او به شرکت توییتر و طی مراحل تایید مقدور نباشد و علل دیگر.
اما با وجود آن علامت همواره میتوانید از اصل بودن آن مطمئن شوید و بدانید که آن شناسه واقعا توسط آن فرد، سازمان، شرکت یا نهاد بهروزرسانی میشود.
افزودن افراد
برای کار با توییتر، بهتر است شناسه افراد، سازمانها، نهادها و شرکتها بر مبنای علاقمندیهای خود دنبال کنید. توییتر به شما شناسههایی را پیشنهاد میدهد که با کلیک روی دکمه Follow میتوانید دنبالشان کنید. در عین حال میتوانید شناسهها را جستوجو کرده و افرادی را که قصد دنبال کردنشان را دارید از این راه بیابید. اگر شناسه مورد نظر را میدانید آن را جستوجو کنید ولی میتوانید با درج نام مورد نظر هم آن را بیابید. جستوجوی شناسهها بر حسب موضوع نیز ممکن است.
در شکل زیر در جعبه جستوجو bbc persian را وارد کردهایم تا شناسههای مرتبط با آن را بیابیم.
شناسههایی که روی دکمه روبرویشان Following درج شده است، آنهایی هستند که پیشتر برای دنبال کردن انتخابشان کردهاید. هر چه افراد بیشتری را دنبال کنید، ستون تایملاین شما طولانیتر خواهد شد.
توصیه و ترفند
– از بخش تنظیمات میتوانید برای پروفایل خود عکس انتخاب کنید و یک شرح کوتاه از کار یا علاقمندیهای خود بنویسید. این موضوع کمک میکند تا افرادی که علاقمند به دنبالکردن شما و نوشتههایتان هستند، بهتر بتوانند تصمیم بگیرند.
– ظاهر صفحه خود را میتوانید با رنگآمیزی و انتخاب تصاویر و پسزمینههای متعدد تغییر دهید.
– میتوانید دنبالشوندگان را در فهرستهای مختلف دستهبندی کنید. برای مثال شناسههایی را که مربوط به روزنامهنگاران یا خبرگزاریها و رسانهها است را در فهرستی به نام Media قرار دهید تا بتوانید به صورت موضوعی از بهروزرسانیها آگاه شوید.
– اگر درباره موضوع خاصی توییت میکنید یا دیدگاه خاصی درباره موضوع مورد بحث روز دارید، آن را با “هشتگ” مشخص کنید یا به اصطلاح تَگ بزنید. به علامت # هَش میگویند.
برای مثال توییت شما درباره انتخابات اگر با هشتگ همراه شود، پیگیری این موضوع برای دیگران آسانتر خواهد شد:
من در #انتخابات امروز شرکت کردم
در مثال بالا واژه انتخابات وقتی با علامت # همراه میشود، به صورت لینک در خواهد آمد. در این صورت هر کسی میتواند روی آن کلیک کند. آنگاه توییتهای همه کاربرانی که این واژه را با همین علامت هشتگ زدهاند برایتان فهرست خواهد شد و میتوانید نظرات همه افراد، حتی کسانی را که دنبال نمیکنید، در این باره ببینید.
اگر عبارتی که به عنوان هشتگ استفاده میکنید بیش از یک کلمه است، حتما همه کلمات را با زیر خط ( _ ) یا نیمفاصله به هم بچسبانید، وگرنه، فقط کلمه اول به عنوان هشتگ شناخته میشود و به صورت لینک در میآید. مثلا:
ایران به #جام_جهانی راه یافت
– اگر درباره فرد یا سازمانی توییت میکنید که در توییتر شناسه دارد، میتوانید در توییت خود به او رونوشت بدهید یا به اصطلاح او را Mention کنید. برای این کار کافی است توییت خود را با علامت @ و به دنبالش شناسه او همراه کنید.
مثال: ویژهبرنامه کلیک این هفته از کابل را دیدم. فکر نمیکردم که کسی با استفاده از موبایل بتواند باسواد شود. PersianClick@
– با استفاده از علامت پاسخ یا Reply که زیر هر توییت واقع شده است، میتوانید به توییت دیگران پاسخ دهید و گفتوگو کنید.
– بخش پیامهای خصوصی یا Direct Message برای فرستادن پیام خصوصی به شناسهها و کاربران دیگر است. این کار فقط در صورتی ممکن است که هر دو یکدیگر را دنبال کرده باشید.
– توییت دیگران را میتوانید با استفاده از علامت فلش دایرهای شکل زیرِ هر توییت، بازتوییت یا Retweet کنید. با این کار توییت افراد دیگر را برای دنبالکنندگان خود تکثیر میکنید.
– با کلیک روی علامت ستاره زیرِ هر توییت آن را برگزیده یا Favourite میکنید که همان کاربرد لایک در فیسبوک را دارد.
– در توییتر کلیدهای میانبر فراوانی وجود دارد که کار را برایتان سادهتر میکند. برای آشنایی با این کلیدهای میانبر کافیست کلید سؤال «؟» را بفشارید.
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.