راه های بسیاری برای بهینه کردن یک صفحه وب وجود دارد. یکی از نشانههای بهینه بودن یک صفحه وب، سرعت بارگذاری (Download) آن صفحه است و عاملی که تاثیر زیادی در بارگذاری سریع یک صفحه دارد، حجم تصاویر به کار گرفته شده در آن است. در هر حال اینکه ما حجم فایل های تصویری صفحه وب خود را کاهش دهیم، راه مؤثری برای کم شدن مدت زمان دانلود آن است. پس باید تمام سعی خود را بi کار ببریم تا حجم تصاویر کمتر از ۱۲ کیلوبایت باشد. راههای مناسبی برای کم کردن حجم تصاویر موجود است که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره میکنم:
۱- آیا تصاویر سایت شما فرمت مناسبی دارد؟
بطور کلی دو (یا سه) فرمت استاندارد برای تصاویر صفحات وب موجود است که هر یک از آنها کاربرد خاص خود را دارند:
- JPEG
این واژه از کلمات Joint Photographic Experts Group گرفته شده است و مخصوص تصاویری است که دارای میلیونها رنگ میباشند. به عبارت دیگر فرمت jpeg برای تصاویری استفاده میشود که تصویر شما دارای رنگهای متعددی است. jpeg فرمتی است که در آن رنگها تا حد امکان موجود بهینه شده و موارد اضافی با استفاده از تکنیک فشردهسازی خاصی حذف شدهاند که در اغلب موارد حجم تصاویر اولیه را به مقدار ۹۶% اندازه اصلی کاهش میدهد. سعی مجدد برای تبدیل یک تصویر با فرمت jpeg به همان فرمت موجب از دست دادن کیفیت آن خواهد شد بنابراین از این کار اجتناب نمایید. - GIF
این واژه از کلمات Graphics Interchange Format گرفته شده است و مخصوص تصاویری است که محدوده کوچکی از رنگها را شامل میشود. بیشتر تصاویر روی وب از این فرمت هستند. فرمت gif فهرستی از رنگها را استفاده میکند که ممکن است بعضی از آنها در تصویر موجود نباشد. این فرمت برای تصاویر با تفکیکپذیری بالا مناسب است.
۲- آیا تصاویر سایت شما چیدمان دارد؟
اگر تصویری بزرگ از نظر ابعاد در سایتتان موجود است، بهتر است که آنرا به بخشهای کوچکتر تقسیم نمایید. این کار از دو جهت مفید است. یکی این که دانلود شدن تکههای تصویر باعث میشود که تصویر شما به تدریج و راحتتر بارگذاری شود و دیگر اینکه با این کار از کپی شدن تصویر خود توسط دیگران و استفاده از آن در سایتهای دیگر جلوگیری کردهاید.
۳- تصویر GIF شما از چند رنگ استفاده میکند؟
شما میتوانید در ساخت تصاویر برای صفحه وب خود، در تعداد رنگها صرفهجویی کنید. اینکار باعث میشود که حجم تصاویر تا حد قابل توجهی کاهش یابد. اگر شما از فتوشاپ (Photoshop) استفاده میکنید، حتما به گزینه Save for web در هنگام ذخیره تصاویر برخورد کردهاید. برای ذخیره تصاویر این حالت را انتخاب کنید و در هنگام ذخیره نهایی، از گزینه مربوطه تعداد رنگها را تا حدی کاهش دهید که از نظر بصری به کیفیت تصویرتان لطمهای وارد نشود.
6 دیدگاه
بخش دیدگاه بسته است.
سلام
دوست عزیز مطالب مفید و کاربردی ای بود.
موفق باشی
سلام خوبین؟وبلاگ جالبی دارین به ما هم سر بزن
می خوام کمی حال مخابرات رو بگیرم!!!
http://dci.persianblog.com
سلام بر نیما!!!! خوب بود.
سلام
در صورت امکان می خواهم مرا راهنمایی کنید که در صورتی که بخواهیم مسئولیت یک سایت خبری را بر عهده داشته باشیم چه دوره های آموزشی و یا دوره های کاربردی را لازم است فرا گیریم )منظورم دقیقا سایت است نه وبلاگ
با تشکر ضمنا برای اولین بار است که با مطالب شما اشنا شده ام به نظرم کاربردی بود.
سهیلای عزیز برای اینکه شما ادمین یک سایت خبری باشید به نظر من لازم است که در درجه اول به تمام اصول راهبری یک سایت واقف باشید یعنی اینکه در درجه اول بر اداره یک سایت تسلط داشته باشید. اما شرط بعدی این است که اصولا با سایتهای خبری فارسی و غیرفارسی هم به اندازه کافی برخورد داشته باشید. یعنی اینکه اگر خبرنگار نیستید حداقل با کار آنها آشنا باشید تا بتوانید مدیر یک سایت خبری باشید. مسلما گذراندن دوره های مربوطه چه از نظر تسلط بر راهبری سایت و چه تخصصی خبرنگاری میتواند شما را در آنچه که میخواهید موفق تر سازد. البته در حال حاضر سایتهای خبری فارسی این موضوع را رعایت نمیکنند. اما شما میتوانید ببینید که در کشورهای خارجی این مساله بصورت یک علم مجزا و بصورت رشته دانشگاهی با عنوان Online Jurnalism تدریس میشود.
سایت خود را کمی حرفهایتر طراحی کنیم
webdesign tips 2