هند کشوری است که بیشترین افراد بیسواد دنیا را در خود جای داده است. نزدیک به ۳۰۰ میلیون نفر از جمعیت این کشور کاملاً بیسواد هستند. ۴۰۰ میلیون نفر تنها آشنایی مختصری با الفبا دارند و ۷۰۰ میلیون نفر هندی نمیتوانند حتی یک تیتر روزنامه را بخوانند.
Planet Read، بنیادی است که سعی میکند تا خواندن را از طریق ضمیر ناخودآگاه بیاموزد. روش آموزش آنها، زیرنویس همزبان (Same-Language Subtitling) است که به اختصار SLS نامیده میشود. بیش از ۵۰۰ میلیون هندی به تلویزیون دسترسی دارند و ۴۰ درصد از این تعداد بیننده کمسوادند. بیش از ۲۰۰ میلیون هندی با استفاده از این روش در برنامههای ۳۰ دقیقهای، به صورت هفتگی تمرین خواندن میکنند. این روش سوادآموزی هزینهای بسیار اندک دارد به نحوی که با هر دلار آمریکا میتوان در هر سال به ۱۰ هزار نفر خواندن آموخت.
این سازمان امیدوار است که این برنامه را جهانی کرده و با سازمانهای سوادآموزی در بخشهای دیگر دنیا همکاری کند. در این میان شرکت «گوگل» نیز در کنار «بنیاد مبارزه با بیسوادی نمایشگاه کتاب فرانکفورت» (Litcam) و «انستیتوی آموزش مادامالعمر یونسکو» فعالیت خود را آغاز کرده است. نمایشگاه کتاب فرانکفورت بزرگترین واقعه انتشاراتی سالانه است که در آن مجموعهای از افراد مرتبط با صنعت نشر گرد هم میآیند. این افراد طیفی از نویسندگان و خوانندگان تا ناشران را در بر میگیرد.
به همین منظور بخشی در گوگل به نام پروژه سوادآموزی گوگل به دو زبان انگلیسی و آلمانی طراحی شده است که به کاربران امکان میدهد تا هر چیزی از ویدئو و کتاب تا مقالات پژوهشی راجع به سوادآموزی بیابند و همچنین مطالب موجود در گروههای گوگل و بلاگهای مرتبط با امر سوادآموزی را بخوانند. Planet Read از همین طریق، نتایج تحقیقات و ویدئوهای خود را روی اینترنت بارگذاری میکند و برای همگان به اشتراک میگذارد و عقیده دارد که روش فوق باعث میشود تا ارتباط با سازمانهای مشابه سادهتر شود.
نکش ارورا -نایبرئیس عملیات گوگل در اروپا- در این باره گفته است: «گوگل برای این ایجاد شد که به مردم، برای یافتن اطلاعات کمک کند. ما امیدواریم که این سایت، به خوبی نقش یک پل برای دسترسی به اطلاعات مهم و ارتباط بیشتر در جهت رفع مشکل بیسوادی را ایفا کند».
گفتنی است یوتیوب و بخش ویدئوی یاهو نیز چندی پیش در اخباری جداگانه خبر از توسعه خود دادند و اعلام کردند که به گروههای سوادآموزی در تمام دنیا اجازه میدهند تا ویدئوهای آموزشی و توضیحات مرتبط را در فضایشان آپلود کنند.
در همین زمینه:
– دروازه اینترنتی گوگل برای سوادآموزی و کتابهای رایگان، بیبیسی فارسی
– Same-Language Subtitling، وبلاگ گوگل
– The Literacy Project، وبلاگ گوگل
– Litcam, Google, and UNESCO’s Institute for Lifelong Learning Launch The Literacy Project، سایت یونسکو
فرمون فرمون که میگفتن این بود ؟ :))))))))
نیما: نه این فردینشونه.
سلام
وبلاگ عالی ی دارید.
لطفا با ما تبادل لینک کنید