یک موقعی بود که تنها راه مالکیت یک مشت از خاک اینترنت پرداخت پول و هزینههای هنگفت بود. رقابت از زمانی شروع شد که محتوا روی اینترنت شروع به ازدیاد کرد. محتوا در دنیای امروز یعنی دیتا، یعنی یک مشت خاکی که میتوان از آن طلا استخراج کرد. یعنی اطلاعاتی که با استفاده از فرآیندها از دیتا استخراج میشوند. حالا رقابت بر سر داشتن این محتوا است. هر کسی که مالک یا میزبان این محتوا باشد، میتواند از آنها به نفع خود بهرهبرداری کند. سؤال اصلی این است که چگونه میتوان کاری کرد که تولیدکنندگان محتوا با میل و رغبت محتوایشان را به ما تقدیم کنند؟ بگذارید قبل از پاسخ به این سؤال، یک پرسش دیگر را مطرح کنم. تولیدکننده محتوا کیست؟ تولیدکننده محتوا هر کاربر اینترنتی را شامل میشود. هر کسی که وبلاگ مینویسد، عکس را روی اینترنت میگذارد، عضو سایتهای دوستیابی است، در فورومها به بحث و گفتوگو میپردازد، ایمیل میفرستد و چه و چه. همه اینها تولیدکننده محتوا هستند. همه اینها محتوای ارزشمندی را تولید میکنند بدون آن که خود بدانند. حالا بر میگردم سر سؤال اولمان. چگونه میتوان کاری کرد که تولیدکنندگان محتوا با میل و رغبت محتوایشان را به ما تقدیم کنند؟ راهش این است که خدمات رایگان عرضه کنیم. این که آن یک مشت خاک را تبدیل کنم به چند هکتار زمین و بگذاریم هر که هر آن چه که میخواهد در آن بکارد. دقیقاً به همین دلیل است که در سالهای اخیر شرکتها فضای رایگان زیادی را در اختیارتان قرار میدهند و با ارائه انواع و اقسام خدمات رایگان، شما را به سمت خود جذب میکنند. یکی از این رقابتها سرویسهای رایگان ایمیل است. یاهو، مایکروسافت و گوگل سردمداران این رقابتند.
هاتمیل و یاهو سالهای سال به ترتیب ۲ و ۴ مگابایت را به صورت رایگان به کاربرانشان عرضه میکردند. اما داستان از آن جایی شروع شد که گوگل در ابتدای کار با ارائه سرویس جیمیل به تعداد معدودی از کاربرانش و با ظرفیت یک گیگابایت فضا برای میلباکس گوی رقابت را ربود و در مراحل بعد این فضا را به دو گیگ افزایش داد و آن را عمومی کرد. نکته اینجا است که هر روز به حجم این فضا بایت به بایت افزوده میشود. شعار گوگل در این زمینه این بود که شما ۲۰۰۰ مگابایت فضای رایگان در اختیار دارید، پس نیازی به پاک کردن حتی یک نامه هم ندارید و ما برای شما فضایی به گنجاش یک میلیون صفحه ایمیل درنظر گرفتهایم. خوب واقعاً چند نفر هستند که یک میلیون ایمیل بفرستند و فضاشان پر شود؟ این حرکت گوگل باعث شد که عرصه رقابت تنگتر شود و یاهو فضای رایگان خود را ابتدا به صد مگ و سپس به یک گیگابایت افزایش داد و به دنبال آن، هاتمیل هم فضایش را به ۲۵۰ مگ افزایش داد. اما داستان به همین جا ختم نشد. تعداد سایتهایی که فضای هنگفت را به رایگان به کاربران عرضه میکردند روز به روز افزایش یافت. gawab که از قرار معلوم صاحبان عرب دارد، در حال حاضر بیش از ۴.۵ میلیون کاربر دارد که از فضای ایمیل رایگان یک گیگابایتی آن استفاده میکنند. برخی پا را از جیمیل هم فراتر گذاشتهاند. مثلاً Walla سه و aventuremai پنج گیگابایت فضای رایگان میدهند و در این میان از نام ۳۰gigs پیدا است که چه کرده. ۳۰ گیگابایت فضای رایگان برای شما!
در همین زمینه:
– دوره جدید سرویسهای ایمیل آغاز میشود
ابتدای مطلب بسیار فنی و تأملبرانگیز بود (انگیزه ارائه سرویس رایگان و مالکیت محتوی ارزشمند). با اجازه بخشی از متن را در راهرو میگذارم و سپس به کل مطلبت لینک میدهم.
gmail که فقط فضا نیست. رابطش فوقالعاده و بیهمتاست.
نیما: بر منکرش لعنت!
سلام وبلاگ شما رو تو قسمت پیوند وبلاگم گذاشتم شما هم بذارید