هفتهنامه چلچراغ– واقعاً روی چند ساعت را پای کامپیوتر صرف میکنید؟ این سؤال از جمله چیزهایی هست که خیلیها نمیتوانند به طور دقیق جوابش را بدهند. توی لیست مسنجر من همیشه کسانی هستند که میتوانم مطمئن باشم، بیشتر اوقات را آنلاین هستند و توی اینترنت زندگی میکنند. خلاصه بدون کامپیوتر خوابشان نمیبرد (عجب پارادوکس عجیبی)! درباره اعتیاد اینترنتی هم که مفصل نوشتم [+] [+]. فقط محض مثال یادآوری میکنم که روزنامه واشنگتنپست چندی پیش مقالهای نوشته بود که اعلام میکرد ۱۴ درصد جوانان زیر ۱۸ سال چینی اعتیاد حاد به اینترنت دارند. دیگر خودتان تا ته ماجرا را تصور کنید که ۱۴ درصد آن جمعیت میلیاردی چند برابر جمعیت کشورهایی مثل مالدیو است که سر جمع ۳۰۰ هزار نفر هستند (نکته: اگر سه بار ورزشگاه آزادی رو پر و خالی کنند، همه مالدیویها از رفتگر تا پادشاه در آن جا میشوند). به هر حال این روزها صحبت از یک پروژه جالب است به نام «روز خاموشی» یا Shutdown Day.
۲۴ مارس ۲۰۰۷ مطابق با ۴ فروردین ماه ۸۶، قرار است که عدهای به طور همزمان کامپیوترهایشان را خاموش کنند. روز خاموشی در واقع برای این ایجاد شده تا نگرانی عمومی را نسبت به عادت روزانه انسانها در استفاده از کامپیوتر اعلام و توجه همگانی را به این موضع جلب کند. هدف این پروژه این است که علاوه بر جمعآوری آمار اتفاقات غیرقابل پیشبینی را در روز خاموشی که ریشهای مربوط به آن دارند، بررسی کند و ببیند که چه اتفاقی میافتد اگر تعداد زیادی از کابران ثابت کامپیوتر آن را به مدت یک روز خاموش و روزشان را با انجام کارهای دیگر پر کنند. در صفحه ورودی این سایت ۱۳ زبانه (که طبیعتاً فارسی هیچ کدام از این زبانها نیست)، دو دکمه گذاشته شده. یکی به معنای توانستن و دیگری نتوانستن. هر کاربر با کلیک روی هر یک از آنها اعلام میکند که در روز خاموشی قادر به خاموش کردن کامپیوتر عزیزدردانهاش هست یا خیر. شمارش معکوس تا دقت یک ثانیه، نزدیک شدن به این روز را اعلام میکند. یک بخش سایت هم به صورت نقشه جهان طراحی شده تا شما ببینید چند نفر و از کدام کشور با این پروژه همراه شدهاند. و البته یک وبلاگ هم در کنار این پروژه اخبار و اطلاعات تکمیلی مرتبط را منتشر میکند.
در بخشهای دیگر این سایت، ویدئوها و فایلهای صوتی در حمایت از این پروژه گذاشته شده که دیدن و شنیدنشان خالی از لطف نیست. برای مثال یکی از آنها به شما آموزش میدهد که به جای کار با کامپیوتر در این روز، چه کارهای دیگری میتوانید انجام دهید. شما کدام یک از دو دکمه «میتوانم» یا «نمیتوانم» را کلیک میکنید؟
این هم نمونه ایرانی پروژه روز خاموشی کامپیوتر در ۱۳ فروردین.
در همین زمینه:
– روز جهانی Shutdown، زیر خط آی تی
– واژه (نا)مانوس کمپین، تبلیغ از نوع جمعی
– ۲۴ مارچ روز خاموشی کامپیوترها، پویا
من با خاموشی کامپیوتر مخالفم نه این که بیزنسمون از کار میافته. نه، بعضی از دوستامون منتظرند ما دچار خودخفگی بشیم. از نظر صرفهجویی در برق میشه مسؤولانه از کامپیوتر استفاده کرد، ولی اعتیادش حداقل واسه ما ایرانیها مفیده. کسی هست سوختهشو بخره؟
اگه بیان یه آمار از من بگیرن فکر کنم جزو دستههای تزریقیها حساب میشم
D:
happy new year ninivand!
من که عمراً بتونم خاموشش کنم!
یعنی اگه یه روز کامپیوتر نباشه احساس عذاب وجدان شدید میکنم.
امکان مرگ هم هست البته!!!
سلام
فارسی شو که ساختیم سالار! حمایت کنید که نیاز به غصه خوردن نداشته باشیم!!! راستی این فقط یه روز بود ولی زینگ میخوات کارش رو ادامه بده… کاش آنلاین میشدید صحبت میکردیم 🙁
متشکرم. سال نو هم مبارک.
نیما: متأسفانه مسافرتم و نمیتونم زیاد آنلاین بشم. چشم. معرفی میکنم.
سال نوت مبارک نیما جان ایشاا… سال خوبی داشته باشی، من شاید کامپیوترو خاموش کنم. (:دی) راستی کارت برای ویژهنامه چلچراغ عالی بود ولی یه مشکل خیلی کوچیک داشت: سایت آکادمی فانتزی به http://www.fantasy.ir تغییر نام داده. همین.
نیما: سپاس. اون روزی که مطلب رو مینوشتم، آدرس همون بود و کار میکرد. مگه این که تازه تغییر کرده باشه.
سلام نیما جان یکی از طرفدارهات هستم. صفحه زیبات رو دوست دارم. یه سری به سایت ۴۰ چراغ بزن تونستی. سال نو هم مبارک. سال خوبی هم داشته باشی.
آرزومند آرزوهایت.
نیما: مخلصیم.