هفتهنامه چلچراغ– هنوز برای خیلیها اینترنت و یاهو معنای یکسانی دارند. این به معنای آن است که آنها اینترنت را با یاهو شناختهاند و اولین صفحهای را که باز میکنند صفحه ورودی یاهو است.
هر کسی بنا بر عادتی که دارد و محبوبیت و اهمیتی که برای سایتها قائل است از یک سایت وبگردیش را شروع میکند. سایتهایی مثل یاهو که پورتال نامیده میشوند در واقع صفحاتی هستند که حجم زیادی از لینکها را در خود جا داده و خلاصه موضوعات متنوعی را در یک صفحه گرد هم آوردهاند. کاربران مختلف از هر رده و سلیقهای میتوانند به موضوع مورد نیاز خود از این درگاه وارد شوند و در صورتی که هدفشان را در این صفحه نیافتند، میتوانند از موتور جستوجوی موجود در ان استفاده کنند و به مقصود برسند.
اما داستان به همین جا ختم نشد. یاهو به تدریج بخشی را به سایت خود اضافه کرد که صفحه شخصی یاهو نامیده میشد و کاربران میتوانستند آن را مطابق سلیقه خودشان تنظیم کنند تا به محض ورود با شناسه خود به سایت یاهو، اخبار و قسمتهای مورد توجه خود را ببینند. این ایده بعدها به گوگل هم اضافه شد چرا که گوگل متوجه شده بود که رفتار کاربران اینترنتی به سمت شخصی کردن صفحات وب و کنترل بیشتر روی سایتها تمایل پیدا کرده است این بود که صفحه شخصی گوگل راهاندازی شد.
کمی بعد سایتهای دیگری ایجاد شدند که تنها این بخش را هدف گرفته بودند. این که هر کاربر بتواند بخشهای مورد علاقهاش از سایتهای مختلف را در یک صفحه گرد هم بیاورد. تلاش این سایتها ارائه خدماتی بود که کاربران به واسطه ان بتوانند یک صفحه شروع دائمی برای خودشان بچینند.
و این گونه بود که سایتهایی چون نتوایبز پیدا شدند که امکانات گستردهای را پوشش میدادند [+]. موتور جستوجوی چندگانه، امکان افزودن صفحات مختلف به سایت و بخشهای متعدد به هر صفحه از قبیل صفحه جیمیل، سرخطخوان و انواع و اقسام اطلاعات هواشناسی و ساعت و تقویم و خردهریزهای دیگر که شما بر همه قسمتهای آن کنترل دارید و حتی میتوانید عنوان صفحه را به دلخواه خود تغییر دهید. این سایت حتی از کاربرانش درخواست می کرد که در صورت تمایل به افزودن زبانهای مختلف به این سایت مشارکت کنند و همین آزادی عمل باعث شد که این سایت دهها زبان را پشتیبانی کند که فارسی کردن آن هم توسط تعدادی از کاربران ایرانی صورت گرفت.
اکنون سایت های مشابه زیادی وجود دارند که هر کدام محبوبیت ویژهای برای خود دست و پا کردهاند. از جمله این سایتهای میتوان به «مای وبوگ»، «پیج فلیکز» «پروتوپیجز» «پاپ یوآراِلز» و «یور مینیس» اشاره کرد و البته یک صفحه شروع فارسی به نام «جایگشت».
جایگشت یک صفحه شروع فارسی است که شما میتوانید با تنظیم دلخواه صفحه، آن را به شکلی درآورید تا هر بار که به آن سر میزنید، به جدیدترین اخبار، وضع آب و هوا، مطالب جدید سایتها، وبلاگها، انجمنها و لینکهای مورد علاقهتان و ایمیلتان دست پیدا کنید. این سایت فعلاً در مرحله آزمایشی بوده و طبیعی است که در گامهای نخست مشکلات و به اصطلاح باگهایی همراه خود داشته باشد با این وجود جایگشت نقطه شروع خوبی است برای شما که میخواهید همه چیز را به همراه خود داشته باشید.
به این زودی این آقا پسر شیطون بیخیال خاطرات نوشتن شد؟!
فکر کردم هر روز نوشتههاش را خواهی گذاشت.. باید بگردم دنبال روزنامه؟!
نیما: روزنامه یک هفته هست که چاپ نمیشه. چند قسمت از خاطرات رو هم پیشنویس کردم و توی وبلاگ منتشر نکردم. هر روز نوشتنش کار سختیه مخصوصاً وقتی قرار باشه دو صفحه کامل رو تنهایی توی روزنامه در بیاری و نوشتن برای جاهای دیگه هم هست. قراره که این پسر هفتهای یکی دو بار خاطره بنویسه. تا چه پیش آید.
وبلاگت خیلی قشنگ بود اگر وقت کردی به وبلاگ من هم سری بزن مرسی