شاید کمتر کسی فکر میکرد که سناتور باراک حسین اوباما در اولین نبرد انتخاباتی بتواند همحزب دمکرات خود سناتور هیلاری کلینتون را جا بگذارد و در ایالت آیوا اول شود. اما برای کاربران آنلاین شبکههای اجتماعی این مسأله قدری قابل پیشبینی بود چرا که آمار در دنیای مجازی اوضاع را به نفع اوباما نشان میدهد.
آقای اوباما در شبکه اجتماعی مایاسپیس ۲۱۲ هزار دوست دارد. این تعداد ۵۰ هزار بیشتر از نامزد رقیب است در حالی که تنها پنج هزار دوست در روز آخر به تعداد دوستان مایاسپیس اوباما افزوده شدهاند. ضمن اینکه او در انتخابات مجازی سال در سایت مایاسپیس با ۴۶٪ از آرای دمکرات برنده شده. از طرف دیگر شهروندان آیوا و نیو همپشایر بیش از هر کاندیدای دیگر از سایت اوباما بازدید کردهاند.
در واقع حضور مجازی و توجه سناتور اوباما به اینترنت، باعث شده تا او بتواند توجهات را به سمت خود جلب کند و حداقل در این جامعه محبوب شود. اتفاقی شبیه به آنچه که برای هوارد دین در دوره قبل ریاستجمهوری آمریکا اتفاق افتاده بود [+]. به نظر میرسد که کاندیداهای حزب دمکرات نسبت به کاندیداهای حزب جمهوریخواه آمریکا به حضور آنلاین توجه بیشتری نشان میدهند و به تأثیر آن اعتقادی فراوان دارند.
یکی از وعدههایی که سناتور اوباما در گفتوگو با سایت تککرانچ داده است، توجه به فناوری اطلاعات است. شاید همین دلیل محبوبیتی شده که او را در نظرسنجی اینترنتی سایت تککرانچ درباره انتخابات با ۵۴٪ آرا بالاتر از سایر دمکراتها قرار میدهد.
پ.ن: بر خلاف تصور عموم، نام میانی حسین برای سناتور اوباما دلیلی برای مسلمان بودن او نیست. همانطوری که در صفحه باراک اوباما در سایت ویکیپدیا مشاهده میشود، آقای اوباما اصلیتی کنیایی دارد و مسیحی است.
در همین زمینه:
Obama Surges, Online And Off
دقیقاً میخواستم همین مطلب را کار کنم، گرچه قبلاً اشارهای به فعالیت جالب وبلاگ تککرانچ کرده بودم.
نیما: جالب این بود که موقع نوشتن این مطلب با خودم گفتم احتمالاً علیرضا هم داره این رو میخونه! باور کن! برایم جالب بود که تأییدش کردی.
باباش مسلمون بوده ولی!