گوگل تا پایان سال ۲۰۰۸ شعبه ایرانی خود را در جزیره کیش افتتاح میکند. طرح شهر الکترونیکی کیش که از سال ۸۰ آغاز شده بود بعدها به پروژهای ناکام تبدیل شد اما به نظر میرسد با وجود سرمایهگذاری چند شرکت معتبر از جمله گوگل در این منطقه، پروژه مذکور جانی دوباره بگیرد.
نیکش آرورا، مدیر گوگل در اروپا، خاورمیانه و آفریقا درباره افتتاح دفتر نمایندگی گوگل در کیش گفت: «نقش صنایع مختلف به خصوص گردشگری در ایران بسیار مهم است و امیدواریم که بتوانیم با در اختیار گذاشتن تازهترین اطلاعات برای کاربران در توسعه صنعت توریسم و سایر تجارتهای محلی، سهم مناسبی از این بازار بکر را در دست بگیریم».
وی افزود: «زبان فارسی یکی از زبانهایی است که در سالهای اخیر رشد قابل توجهی از لحاظ محتوا داشته است. ربوتهای جستوجوگر و بخشهای پژوهشی و تحقیقاتی ما پیشبینی میکنند که تا سال ۲۰۱۵ زبان فارسی رتبه سوم تا پنجم را در فهرست زبانهای نوشتاری تأثیرگذار در اینترنت پیدا کند. به همین دلیل چنین سرمایهگذاریای معقول و منطقی به نظر میرسد. ما مدتها است که زبان فارسی را در مترجم ماشینی خود در نظر گرفتهایم. هرچند پیشرفت این بخش کند بوده اما هماکنون تصمیم داریم طوری برنامهریزی کنیم که تا پایان ۲۰۰۸ با کمک این مترجم محتوای فارسی به طور خودکار به زبانهای دیگر ترجمه شده و در اختیار کاربران دیگر زبانها قرار گیرد».
آقای آرورا در زمینه مشکلات ناشی از تحریم ایران و سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در ایران گفت: «دفتر گوگل در منطقه آزاد کیش در واقع بخشی از گوگل چین خواهد بود و ما میخواهیم از طریق نمایندگان چینی خود این کار را به انجام برسانیم. بنابراین از لحاظ حقوقی به مشکلات این چنینی برخورد نخواهیم کرد».
لازم به ذکر است که شرکت آمریکایی Google علامت تجاری خود را در اداره مالکیت صنعتی ثبت کرده است. در آگهی ثبتی که در روزنامه رسمی کشور برای ثبت علامت تجاری Google به چاپ رسیده است نوع کالا، انواع نرمافزار کامپیوتر برای جستجو، جمعآوری و گردآوری، استخراج، دستهبندی، فهرستبندی و سازماندهی اطلاعات در ترمینالها و کامپیوترهای شخصی ذکر شده است.
گفتنی است افزایش کاربران اینترنتی و ضریب نفوذ اینترنت در ایران و کسب مقام برتر در خاورمیانه باعث شده تا تغییر سیاستهایی در برنامهریزی شرکتهایی چون گوگل برای سرمایهگذاری انجام شود.
پینوشت: لازمه توضیح بدم؟ دروغ سیزده بود وگرنه ما از این شانسها نداریم که گوگل بیاد تو ایران.
آره گم شده بودی. یعنی من گمت کرده بودم و الانم خوشحالم که پیدا شدی.
نیما: ما مخلصیم.
سلام
خیلـــــــی خوب بود.
خودتی…!
امیدوارم این دروغ رو گوگل باور کنه
سلام دوست خوبم. جالب بود ولی فقط یه نکته رو برای من روشن بفرمایید. این خبر واقعیت داره یا دروغ سیزده به دره. اگه واقعیت داره منبع خبر رو لطفاً بهم بگویید.
با تشکر
نیما: واضحه که دروغ سیزده بدره. معلومه خبرنگاریها!
دروغ ۱ April است دیگه؟
تو ۱۳ به در دیگه دست از سر این بردار برو سبزه واسه خودت گره بزن.
سلام ۱۳ به در هم دست از سر این وب بر نمیدارید اخوی برو واسه خودت سبزه گره بزن
دروغ سیزده، تابلوتر از این نبود بگی؟
نیما: نه.
حسابی داشتم کیفور میشدم بهویژه اونجایی که گفتی:
«پیشبینی میکنند که تا سال ۲۰۱۵ زبان فارسی رتبه سوم تا پنجم را در فهرست زبانهای نوشتاری تأثیرگذار در اینترنت پیدا کند.»
البته تنها جاییش هم که شک کردم همین جمله بود.
اصلاً معلوم نبود که دروغ سیزدهست! گوگل اول دست از تحریماش برداره بعد از این لطفا بکنه.
ایدهی خوبی برای دروغ سیزده بود. اما دروغ چرا از اولش معلوم بود دروغه!
پ.ن: اینم از دروغ من!!!
سلام. من همیشه تمامی ریفرهای خودم رو چک میکنم و امروز اون ته تها، در میان لینکهای ورودی ۱۵ تا از بلاگ خوب شما بود و به من توفیق اجباری داد تا برسم و از مطالبتون لذت ببرم.
لینکتون کردم.
موفق باشی.
خداوند تو را مرگ عنایت کند داشتم شاخ در میآوردم
باور کرده بودما!
ببین اگه نگفته بودی آخرش دروغ ۱۳ هست، من این رو سند تو آل میکردم برا همه به عنوان خبر جدید :))
نیما: چه حیف شد پس.
دروغ با حالی بود حتی رادیو هم گفتش!
خداییش قشنگ بود مثل یه رویای باور نکردنی!
راستی این همه خبرگزاری که مطلبتو پخش کردن به متن پایینم توجه کرده بودن یعنی ازت اجازه گرفته بودن؟ دیر رسیدم خیلی دیر ولی اشکالی نداره بالاخره رسیدم.
نیما: نه اجازه گرفتن و نه منبع خبرشون رو آوردن.