امروز فرصتی دست داد تا نگاهی به یک نمونه پیش از عرضه عمومی کرومبوک بیاندازم و از نزدیک آزمایشش کنم. نمونهای که توسط شرکت سامسونگ تولید شده و توی یکی دو هفته آینده در اختیار عموم قرار میگیره. تا هفته آینده مرور این نتبوک رو در کلیک بیبیسی نشون داده میشه.
اما اگه عطش این رو دارید که کمی زودتر بدونید که چه اتفاقی افتاده، اجازه بدید که یک مقدمهای بر این موضوع داشته باشم. سیستمعاملی که گوگل با نام کرومیوم دو سال پیش معرفی کرد، یک سیستمعامل مبتنی بر اینترنت هست. این سیستمعامل در اختیار همگان قرار گرفت تا هر کسی که میخواد آزمایشش کنه. خیلیها از جمله من اون رو دریافت و روی کامپیوتر نصب کردند. البته من چند روز بیشتر باهاش سر و کله نزدم و پاکش کردم. علتش رو هم در ادامه مطلب خواهید فهمید.
اگه با مرورگر کروم کار کرده باشید، باید بهتون بگم که سیستمعامل کروم او اس که در واقع یک نوع کرومیوم هست، چیزی جز یک مرورگر پیشرفته نیست. اما مرورگری که نمیتونید مینیمایزش کنید و ببندینش. این همون پبنجرهای هست که همه کارها توش انجام میشه. همه فایلها و تمام اعمال روی فضای کلاد یا ابر اجرا میشه. شما هیچ فایلی روی کامپیوترتون ندارید. این یعنی اگه کامپیوترتون به اینترنت متصل نباشه، کار خاصی نمیتونید انجام بدید.
چند وقتی هست که کاربران مرورگر کروم با وباستور یا فروشگاه وب گوگل آشنا هستند. اپلیکیشنهای مختص کروم رو میشه از اونجا دانلود کرد. برای نمونه میشه به بازی انگری بردز تحت مرورگر کروم اشاره کرد که چند وقت پیش همینجا معرفیش کردم. سیستمعامل کروم او اس هم بر اساس همین اپلیکیشنها کار میکنه. شما اپلیکیشن دانلود میکنید برای توییت، برای وبکم، برای بازی و برای هر چیز دیگه و روی کرومبوک نصب و ازش استفاده میکنید. تقریباً میشه گفت که روی کرومبوک با فضایی مثل یک تبلت مواجه هستید.
نکته دیگه اینه که روی کرومبوک دکمههای تابع (فانکشن) یعنی اف یک تا اف دوازده حذف شدن و جاش دکمههایی با کاربردهای مناسب برای مرورگر قرار گرفته. همین طور جای کپسلاک هم دکمه جستوجو هست. نکته آخر این که زیان فارسی رو هم به خوبی پشتیبانی میکنه.
در کل فکر میکنم با توجه به این که اینترنت اون هم از نوع پرسرعت در همه جا در دسترس نیست، هنوز برای همهگیر شدن نتبوکهایی مثل کرومبوک زوده. این وسایل کمی زود درست شدن.
چند تا عکس ازش گرفتم که میذارم اینجا و بهتون توصیه میکنم برنامه کلیک رو که دوم تیر پخش میشه ببینید که بچهها کرومبوک رو حسابی شخم زدن.
خط سوم از پایین رو اصلاح کنید، کرومبوک به جای مکبوک
اصلاح شد. سپاس 🙂
خیلی جالب به نظر میاد، دنیا داره به سمت ابری شدن میره ولی همانطور که اشاره کردید، با کندی محدودیت فعلی سرعت اینترنت، بعید میدونم حالا حالاها ازش استقبال بشه
با توجه به ابری بودن ذخیره اطلاعات امنیتش چی میشه الان که هر روز یک سرور هک میشه؟
یکی از مباحث همینه اتفاقاً
قبل از این چیزهایی درمورد Internet Base شدن سیستمعاملها در آینده شنیده بودم که گوگل رسماً نشون داد که قضیه از چه قراره!
البته این محصول به شرطی میتونه خوب بفروشه که پهنای باند بالا همه جا در دسترس باشه…
نمونهاى که بررسى کردین پایداریش در چه حدیه؟ به نظرتون توان رقابت با سیستمعاملهاى فعلى رو داره؟
به نظر پایدار میاد اما هنوز مونده تا بتونه با سیستمعاملهای آقلاین رقابت کنه
اتفاقا خیلی جالبه که تبلت اشاره کردی. چون گوگل در زمینه تبلت هم حرفهای زیادی واسه گفتن داره. حالا با علم کردن نتبوک، نباید نگران رقابت تبلتهای اندرویدی با کرومبوکها باشه؟
سلام،
میشه یه اطلاعاتی درباره پردازندهای که استفاده میکنه بدید؟