این روزها تنوع تبلیغات شرکتها خیلی متنوع شده و روزی نیست که با یک نوآوری مواجه نشیم. گاهی وقتها که با نمونههای جالب برخورد میکنم، یک گوشه یادداشت میکنم تا سر فرصت اینجا بنویسم. هم برای این که برای خودم بایگانی بشه هم برای این که شاید این ایده به درد بخوره و کسی ازش استفاده کنه.
تقریباْ هر کسی با استارباکس Starbucks آشناست. قهوهخانههای (همون کافیشاپ) زنجیرهای که همه جای دنیا (به جز ایران البته) میشه پیداشون کرد. استارباکس رقبای زیادی داره. ابتکاری که استارباکس برای جلب مشتری همین چند سال پیش انجام داد این بود که اینترنت رایگان رو در شعبههای خودش ارائه داد. این موضوع باعث شد تا اونهایی که دوست دارن جایی خارج از منزل یا محل کارشون چند ساعت پای اینترنت بشینند، وبگردی کنند، کارهای درسیشون رو انجام بدند، با آشنایی و دوستی گفتوگوی صوتی و تصویری انجام بدند و در کنارش نوشیدنی بخورند، به استارباکس پناه ببرند.
روش کاری هم طوری نیست که برای هر کسی زمان خاصی در نظر گرفته باشند. یعنی شما میتونید یک قهوه بخرید و تا وقتی که مغازه بسته بشه، اونجا بشینید.
اما چند ماهی هست که در شعبههای بریتانیا و ایالات متحده (و احتمالاْ کشورهای دیگه که شخصاْ ندیدم)، این امکان فراهم شده تا یک هدیه اپلی هم دریافت کنید. به این صورت که کارتهایی رو در بخش تحویل نوشیدنی گذاشتند که پشت هر کدومشون یک رمز نوشته شده. با وارد کردن این رمز در اپاستور، آیتیونز یا آیبوک آیفون، آیپاد یا آیپدتون، میتونید یک کتاب الکترونیک یا یک آهنگ دریافت کنید.
استارباکس با این روش هر هفته یک هدیه به شما میده و این نوآوری باعث شده که مثلاْ من همیشه یک سری به استارباکس یزنم. در دنیایی که برای کپیرایت ارزش قائل هستند، چنین هدایایی باارزشتر به نظر میرسند.
همکاری استارباکس و اپل از سال ۲۰۰۶ آغاز شده که داستان و تاریخچهش رو میتونید از اینجا بخونید. برای مثال هر کسی میتونه از راه وایفای استارباکس به آیتیونز وصل بشه بدون اون که نیازی باشه به وایفای لاگین کنه. از سال ۲۰۰۷ استارباکس ۳۷ آهنگ رایگان رو در آیتیونز قرار داده بود. برنامه هدیه هفتگی یا «برداشت هفتگی» ادامه همین برنامه هست که در سال ۲۰۰۷ شروع شده بود.
این رمزها از موقع انتشار تا ۶۰ روز معتبر هستند و میتونید ازشون استفاده کنید. اطلاعات بیشتر رو میتونید از این پیوند به دست بیارید.
تو کانادا هم هست