سلفی آن قدر جای خودش را در عکاسی باز کرد که در نهایت به عنوان یکی از واژههای دنیای فناوری به واژهنامهها رفت.
اما عکاسی از خود، از اینستاگرام تا فیسبوک را تنها پر نکرده است. این روزها لابهلای اخبار هم میتوانیم سلفیها خبرساز را ببینیم.
این بار دختری به نام زیلا ون دن بورن طی یک پروژه عکاسی دانشگاهی با گرفتن سلفیهایی در مکانهای جعلی، حتی خانوادهاش را سر کار گذاشت!
معابد بودایی و عکس گرفتن با راهبان، غذاهای رنگارنگ شرق آسیا، اماکن دیدنی همه و همه عکسهایی بودند که واقعیت نداشتند. این دختر این تصاویر را در خانه و با فتوشاپ ساخته بود و تنها کسی که از این ماجرا خبر داشت، دوستپسرش بود.
این دانشجوی گرافیک زمانی که از خانوادهاش زمانی که با خانوادهاش در فرودگاه آمستردام خداحافظی کرد، قطاری گرفت و به خانه برگشت و ۴۲ روز را در منزلش به امور بُرش و چسباندن و فیلترگذاری با فتوشاپ پرداخت.
غواصی در عمق آبهای استوایی را در استخر محلی، خوردن غذاهای محلی را با دستپخت خودش و گفتگوی اسکایپی با خانوادهاش را در اتاقش و در مقابل یک پسزمینه ساختهشده با چتر و پارچه شرقی ترتیب داد. برای باورپذیرتر بودن حتی در زمانهایی از شبانهروز از خواب برمیخواست و به خانوادهاش پیامک میفرستاد.
این پروژه شاید در نگاه اول تنها یک سرگرمی به نظر برسد اما در مجموع نشاندهنده این است که با پیشرفت فناوری و ابزارهای قدرتمند ویرایش تا چه حد میتوانیم به چشمانمان اعتماد کنیم. وقتی به سادگی میشود با تعدادی تصویر فتوشاپی و با یک دستگاه ساده و در خانه، نزدیکان را فریب داد و زمان و مکان را جابهجا کرد، به دولتهایی که با امکانات مالی فراوان و ابزارهای پیشرفتهتر قصد فریبمان را دارند، چگونه اعتماد کنیم؟
حاصل این پنج هفته عکسهایی بود که تعدادی از آنها را اینجا میبینید:
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.