مدت زیادی است که در وبلاگم چیزی ننوشتهام. این بار اما یک تجربه شخصی باعث شده تا نتیجه خواندن چند مقاله و تماشای چندین ویدئو را با افزودن تجربیات شخصی، با شما همرسان کنم.
بسیاری از بخشهای این نوشته از بین همین مقالات و ویدئوها استخراج شدهاند. بسیاری از آنها را در طول سالهای مختلف از این و آن شنیدهام و ابیته تکههایی از آنها یا کشف خودم است یا بهینهشده تجربیات دیگران است.
و این رسالهای است در باب ترفندهای اسبابکشی!
۱- قبل از هر چیز باید برنامهریزی برای اسبابکشی را چندین هفته زودتر آغاز کنید. یک ماه جلوتر بهتر است. باید کمی ابزار و خرت و پرت بخرید تا اسبابکشی بیدردسری داشته باشید. البته بیدردسر که اغراق است. بهتر است بگویم کمدردسر.
۲- وسایل مورد نیاز:
- جعبه مقوایی: خارج از ایران میشود این جعبهها را به تعداد زیاد خرید اما همواره و از مغازههای بقالی و سوپرمارکت هم میشود درخواستشان کرد. معمولا از شما پولی طلب نمیکنند. به هر حال توجه داشته باشید که جعبهها بهتر است دیوار مقوایی دولایه داشته باشند به ویژه اگر قصد دارید وسایل سنگینی را درونش بگذارید. کتابها برخلاف تصور اولیه یک جعبه سنگین را تشکیل خواهند داد. سمت بالای جعبه را با پیکان مشخص کنید تا سر و ته جابهجا نشود.
- ماژیک درشت: برای نوشتن روی جعبهها که امری مهم در فاش کردن محتوای آنهاست. چرا که در خانه نو باید بدانید در هر جعبه چه هست و وقتی به دنبال چیزی میگردید همه آنها را بهم نریزید.
- چسب پهن: البته که مهم است. پس در جعبهها را با چه میخواهید ببندید و محکم کنید؟ اما میتوانید چسبهای رنگی انتخاب کنید و هر رنگ را به عنوان یک علامت یا نشان در نظر بگیرید. برای مثال چسب رنگی سبز میتوان نشاندهنده وسایل آشپزخانه باشد. چسبهایی هم هستند با عبارت «شکستنی» که میتواند به باربر و به خودتان و کسانی که به شما کمک میکنند، متذکر احتیاط شود.
- برچسبهای رنگی: از برچسبهای رنگی یا کاغذهای جسبدار میتوانید برای علامتگذاری استفاده کنید و آنها را روی جعبهها بچسبانید. سپس روی یک کاغذ سفید، از هر برچسب یکی بچسبانید و مفابلش معنای آن را بنویسید. در خانه نو، قبل از هر کاری این کاغذ را بر در ورودی بچسبانید تا برای همه معلوم شود معنای هر رنگ چیست. اگر میخواهید کار تر و تمیزتری انجام دهید، نفشه خانه نو را روی یک کاغد بزرگ چاپ کنید و روی هر اتاق در نقشه، یک نمونه از برچسبهای رنگی را بچسبایند. این طوری معلوم میشود که جعبههایی که برچسب مثلا زرد دارند باید به آشپزخانه بروند که روی نقشه هم با رنگ زرد علامتگذاری شده است.
- بشقاب مقوایی یکبار مصرف: بشقاب پلاستیکی نه! بشقاب مقوایی آری! چه کسی فکر میکرد که روزی بشقابهای شکستنی محتاج بشقابهای یکبارمصرف شوند؟ روش کار به این صورت است که چند لایه روزنامه روی زمین بگذارید، یک بشقاب شکستنی روی آن بگذارید، یک بشقاب مقوایی روی آن، به همین طور یک در میان بشقابهای شکستنی و مقوایی را لای هم قرار دهید. بعد روزنامه زیرین را روی مجموعه بکشید و با چسب مجکم کنید. تعداد بشقابهای شکستنی هر مجموعه را بیش از ۶ تا در نظر نگیرید.
- پلاستیک حبابدار: از این ورقههای حبابدار میتوان برای محافظت از بطری، گلدان، بلورجات و شکستنیهای دیگر استفاده کرد. خساست نکنید و به اندازه کافی دورشان را با این ورقهها بپیچید و چسبکاری کنید. پایههای مبل و میز چوبی را هم میتوانید با این ورقهها بپوشانید تا زحمی نشوند.
- کیسه زباله: کیسه زباله فقط برای حمل زباله نیست. اگر به اندازه کافی بزرگ باشد و درش هم بندی ویژه بسته شدن داشته باشد، میتوانید از آن برای حمل لباسهای داخل گنجه استفاده کنید. هر پنج لباس را با چوبلباسی بر دارید و همه را با هم داخل کیسه کنید. قلابها باید از بالای کیسه بیرون بمانند. بند کیسه را محکم کنید. این طوری هم لباسها صاف و هم تمیز میمانند. کیسههای زباله روش خوبی برای حمل کوسنها و بخشهای چرمی جداشدنی مبلمان هستند و البته بالش و پیتو را هم میتوانید با آنها جابهجا کنید.
- کیسه پلاستیکی زیپدار: این کیسهها در ایران با نام زیپکیپ مشهورند و اندازههای مختلفی دارند. از آنها برای حمل قاشق و چنگال و دیگر وسایل آشپزخانه استفاده کنید. علاوه بر آن میتوان کاربردی چون حمل پیچ و مهرههای یک تخت یا کمد استفاده کرد. برای مثال وقتی تختتان را باز میکنید، پیچها و مهرهها و اجزای دیگر را داخل یکی از این کیسهها بگذارید و زیپ درش را ببندید رویش بنویسید که چیست و متعلق به کجاست.
۳- ترفندهای دیگر:
- روی قطعات جداشده از میز و صندلی را با شماره و حروف مشخص کنید.
- با موم سطح چوبی میز و عسلی را چرب کنید.
- شیشههای روی میز را در پلاستیک حبابدار بپوشانید و داخل پتو بگذارید.
- روزنامههای گلولهشده را کف جعبه بگذارید، کاسه و بشقابها و پیاله و سینی روزنامهپیچ شده رو روی آنها قرار دهید. بهتر است بشفابها را عمودی و به شکلی که در ماشین ظرفشویی میچینید در جعبه بگذارید.
- در جعبههای مواد غذایی را با چسب ببندید و آنها را در کیسههای پلایتیکی زیپدار بگذارید.
- کشوهای کمد و گنجه را پر کنید و دور کل میز یا کمد را با پلاستیک شفاف نازک (که برای بستن بشفاب پر از غذا از آنها استفاده میکنید) ببندید.
- عکس گرفتن از اتصالات و کابلهای پشت تلویزیون و مودم و کامپیوتر میتواند کمک کند تا در خانه نو یک راهنما برای اتصال مجددشان داشته باشید.
- از کنتور برق و آب عکس بگیرید. به درد حساب و کتاب و تسویه خانه قبل میخورد.
- یک جعبه را برای وسایل ضروری کنار بگذارید و داخلش را با وسایلی مثل دربازکن، قوطیبازکن، جعبه کمکهای اولیه، دستمال کاغذی، چند قاشق و چنگال، بشقاب یکبار مصرف، حوله، شامپو، مایع دستشویی، صابون، مایع ظرفشویی و موارردی مشابه پر کنید. روز و شب اول در خانه نو را که نمیخواهید صرف پیدا کردن وسایل ضروری کنید!
- چند پاکت تمبرزده که رویش آدرس خانه نو نوشته شده را در خانه قبل جا بگذارید و در یادداشتی از صاحبخانه یا مستاجر جدید خواهش کنید تا به مدت ۳ ماه، ماهانه نامههایی را که مربوط به شماست داخل هر یک بگذارد، درش را ببندد و در صندوق پست بیندازد.
- یک ماه قبل از ترک خانه شروع کنید به جستوجوی شرکتهای سرویسدهنده اینترنت، آب، برق و گاز در منطقه خانه نو. زمانهای لغو قراردادهای مربوط به خانه قدیم و بستن قراردادهای مربوط به خانه نو را از پیش در نظر بگیرید تا در خانه نو امکانات مزبور زودتر به دستتان برسد.
دهها توصیه دیگر را میتوان به این فهرست افزود. اگر مایلید میتوانید به دنبالش جستوجو کنید و نتایج را در بخش دیدگاههای این صفحه بگذارید.
اون قسمت نامهها رو حداقل در این مملکت ما پست انجام میده. ادرس جدید رو میدی و چیزا فرستاده میشه به ادرس جدید. البته مدارک و کارتهای مهم رو فوروارد نمیکنن و برگشت میخوره. یه چیز مهم هم همینه که ادرس کارتهای بانکی و غیره رو زود عوض کرد.
آره شنیدم اینجا هم هست اما به هر حال کار از محکمکاری عیب نمیکنه
اسم اسبابکشی که میشنوم تن و بدنم میلرزه. مستاجر باشی و چند ماه کرایه خانه نداده باشی، هر لحظه ممکنه بیرونت کنند و وای از بیسروسامانی و اسبابکشی به مقصدی که معلوم نیست کجاست…
مطلبی نو و عالی بود
موفق باشی