پیش از هر چیز باید بپرسیم آیا اینترنت میتواند بر اقتصاد تاثیر مثبتی بگذارد؟
احتمالا این تصور پیش آمده که اینترنت میتواند سود همه بنگاههای اقتصادی را افزایش دهد. اما واقعیت این است که اینترنت در بیشتر روی کسبوکارهایی که محصولات دیجیتال (موسیقی، کتاب، نرمافزار، فیلم، رزرو آنلاین) دارند، تاثیری مثبت میگذارد. چرا که روند ارسال کالا که یک محصول دیجیتالی است از منبع به خریدار را سهل میکند.
اما در مورد کسبوکارهای دیگر لزوما این تاثیر، مثبت نیست و به پارامترهای مختلفی وابسته است. یکی از این چالشها این است که کسبوکارهای بزرگ به راحتی میتوانند فروشگاههای آنلاین کوچک را ببلعند و اجازه حضور به آنها ندهند. از سویی دیگر مصرفکنندگان ترجیح میدهند به سراغ غولهای فروش آنلاین بروند تا بتونند از گزینههای گستردهتری برخوردار باشند.
اما از سوی دیگر اینترنت باعث حضور استارتاپهایی میشود که نیازهای تازهای را برای کاربران روزافزون اینترنت تعریف کرده و به آنها پاسخ میدهد. این استارتاپها کمک میکنند تا کاربران به جای استفاده از روشهای سنتی خرید، روشهای جدیدی را جایگزین کنند. برای مثال به جای آن که غذای خود را از رستوران سفارش دهند، وعده غذایی را از میان غذاهای خانگی انتخاب کنند. نیازی که پیش از آن به این شکل وجود نداشت.
به سوال اصلی تاثیر اینترنت بر اقتصاد ایران که برگردیم؛ هر چه سرعت اینترنت افزایش و قیمت آن کاهش یابد، افراد بیشتری به استفاده از اینترنت برای انجام کارهای روزمره روی میآورند.
معنای این مساله افزایش کاربران اینترنت و در نهایت مشتریان فروشگاهها و بنگاههای آنلاین است. این روند با افزونی جایگزین کردن گوشی و تبلت به جای کامپیوترهای شخصی، سرعتی دوچندان گرفته است. دو عامل نفوذ اینترنت و سرعت بر تعداد کاربران اینترنت اثر مستقیم دارند و هر گونه افزایش در این موارد، حداقل برای بخشی از کسبوکارها رونق به همراه خواهد آورد.
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.