هنوز وضعیت هک شدن دامنه پرشینبلاگ دات کام نامعلوم است و کاربرانش از دامنه دات آیآر آن استفاده میکنند. گزارشی را که میخوانید از مراسم تولد پنجمین سال پرشینبلاگ تهیه کردم که حدود یک ماه پیش برگزار شد و در هفتهنامه چلچراغ در همان زمان منتشر شد:
روز تولد هر کسی برایش روز مهمی است. البته همیشه تعداد اندکی هم هستند که نه روز تولد خودشان نه روز تولد دیگران برایشان اهمیتی ندارد. در این چند سال که وبلاگها یکی از پایههای ثابت وب فارسی شدهاند، بیشتر بلاگرها دو تولد را در وبلاگهایشان اعلام میکنند. یکی تولد خودشان و دیگری تولد وبلاگشان. بخش نظرات چنین پستهایی هم اغلب پر است از تبریک دوستان و بینندگان آن وبلاگ و تقریباً همزمان میلباکس آن بلاگر پر میشود از کارتهای تبریک الکترونیکی و خلاصه یک مجلس مجازی تولد در چنین روزی برگزار میشود.
پیش آمده که بلاگرهایی که دوستان مجازی خود را به دنیای واقعی خود کشاندهاند، در کافیشاپ یا رستورانی دور هم جمع شوند و بساط تولد را کمی واقعیتر برگزار کنند. مشتریان کافهبلاگ یادشان هست که روزی نبود در آن کافه مراسم تولد یک بلاگر برگزار نشود.
اما این بار جشنی برگزار شد که مفصلتر از جشنهای قبل بود. بلاگرها و میهمانان این بار جمع شده بودند تا پنجمین سالگرد تولد اولین سرویسدهنده فارسی وبلاگها یعنی «پرشینبلاگ» را جشن بگیرند.
اگر بخواهیم تمام افت و خیزهای پرشینبلاگ را کنار بگذاریم، باید اعتراف کنیم که ایجاد این سرویسدهنده توانست دنیای اینترنت ایرانی را متحول کند. پرشینبلاگ بزرگترین اتفاقی بود که در سالهای ابتدایی همهگیر شدن اینترنت در ایران اتفاق افتاد. سایتی که با محیطی ساده، فارسی و کاربرپسند، در سالهای «کمآشنایی» کاربر ایرانی با مقوله اینترنت توانست آنها را به نوشتن تشویق کند. شاید بتوان گفت که یکی از مشکلات ایران در طول تاریخ نبود تاریخ مکتوب به روایت مردم کوچه و بازار است. کمتر ایرانیای به تاریخنویسی یا بهتر بگویم خاطرهنویسی علاقهمند بوده و تاریخ ایران قدیم بیشتر توسط تاریخنویسان بیگانه نوشته شده یا توسط تاریخنویسان درباری. هر خاطرهنویسی بیطرفانه نوعی گزارشگری بیطرفانه است و مصداق کامل خبرنگار شهروندی در دوره قدیم که کمتر مورد علاقه گذشتگان ما بود.
اما در عصری که در آن به سر میبریم، داستان به گونهای دیگر روایت میشود. صدها هزار وبلاگ ایرانی در حال نوشتنند. جدا از نقد و روایت اخبار در برخی از آنها، وقایعنگاری روزانه توسط مردم عادی و نوشتن روزنوشتهایی که از دیدگاه بسیاری بیهوده به نظر میرسد، بر خلاف تصور ارزش غیرقابل تعیینی دارد. برای آنکه از اتفاقات پنج سال قبل مطلع شوید، کافی است گشتی در دنیای وبلاگها بزنید تا اوضاع اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و هنری آن دوره دستتان بیاید.
این خدمتی است که سرویسهای وبلاگ فارسی انجام میدهند. اتفاقی که پرشینبلاگ پیشتاز آن بود. پرشینبلاگ را سه نفر ایجاد کردند و به محلی از رشد رساندند که همهگیر شد و در ادامه آن را واگذار کردند به گروهی دیگر که کارشان را دنبال کنند.
مشکلات سرویسدهندههای فارسی را بسیاری از ما در اخبار و مصاحبهها دنبال کردهایم و تقریباً از آن باخبریم. مهمترینشان این بود که پرشینبلاگ این روزها درگیر هک شدن دامنه دات کامش بود. مشکلی که در این مراسم نوید برطرف شدن و بازپسگیریاش اعلام شد. اما شادیبخشترین خبر در این مراسم رونمایی از سایت جدید بود. به نظر میآید پرشینبلاگ پس از سالها یک تحول اساسی در خود ایجاد کرده و به قول تیم فنیاش دوباره طراحی و متولد شده است. امکانات زیادی به آن افزوده شده که محیطی بهتر برای بلاگنویسی فارسی فراهم آورد. در این مراسم بود که مدیران فنی پرشینبلاگ اعلام کردند با پرشینبلاگی متفاوت روبهرو خواهیم شد که ترکیبی از محبوبترین سرویسدهندههای وبلاگ در دنیاست.
در کنار همه این اخبار جشن تولد یک عصر از یک پنجشنبه تابستانی برگزار شد. در مراسمی که همه کارهایش را باشگاه طرفداران پرشینبلاگ انجام داده بودند، هم موسیقی زنده بود و هم جایزه و هم گپهای خودمانی. علاوه بر پرشینبلاگیها کلی بلاگنویس و بلاگدوست و بلاگخوان آماده بودند. از محمدعلی ابطحی اولین دولتمرد بلاگر بگیر تا مهندس جهانگرد مبتکر طرح تکفا و دکتر شهشهانی که متولی ورود اینترنت به ایران بود همه جمع بودند تا جشن تولد پرشینبلاگ متفاوتتر از قبل برگزار شود.
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.