توی نوشتههای اخیرم، رد پای تبلیغات آنلاین زیاد پیدا میشه. حالا هم میخوام درباره یک نمونه جالب دیگه بنویسم.
احتمالاً خیلیهاتون رمان ۱۹۸۴ جرج اورول رو خوندین و شاید بعضیهاتون هم فیلمش را دیده باشین. یک سکانس از این فیلم هست که مردم مثل ماشین به سمت جایی مثل سینما میان تا برادر بزرگ براشون سخنرانی کنه، در حالی که همهشون مسخ حرفهای ایشون هستن. به هر حال دیدن این فیلم با توجه به شرایط جهانی و زمینی و سماوی توصیه میشه.
اما نکته اینه که شرکت اپل در سال ۱۹۸۴ آگهی تلویزیونی درست میکنه (مقاله ویکیپدیا) که عین به عین از روی همین سکانس مشهور ساخته شده. با این تفاوت که به نظر میرسه برادر بزرگ کسی نیست جز بیل گیتس، مدیر ثروتمند شرکت مایکروسافت. در واقع کسی که روی پرده میبنیم، به بیل گیتس شباهت داره و در حال شستوشوی مغزی مردمه. تا این که یه خانم دونده از بین جمعیت میاد و تبرش رو به سمت پرده پرتاب میکنه. در واقع اون خانوم نماد اپل هست که میخواد ساختارشکنی کنه و عادت مردم رو عوض کنه.
در آخرین نسخه، شرکتی به نام دابل توییست از همین ایده، علیه اپل استفاده کرده. توی تبلیغ جدید مردم با گوشیهای اپل مثل سربازها توی سینما میشینن و کسی شبیه به استیو جابز، مدیر اپل براشون سخنرانی میکنه. این بار یک دختر مشابه شخصیتهای کارتونی مانگا میاد و با تبر همون کار رو انجام میده. پیام آگهی جدید اینه که اپل خودش الان شبیه برادر بزرگتره و باید این بت رو هم شکست.
ایده جالبیه. بسیار هم شبیه به سرنوشت انقلابهای معاصره. ویدئوهای مربوط رو میتونین این پایین ببینین:
فیلم ۱۹۸۴
آگهی ۱۹۸۴ دابل توییست
باحال بود
خوشمان آمد
احساس میکنم که اشاره تبلیغ اپل به IBM بوده، که توی این لینک هم استیو جابز همین موضوع رو داره شرح میده
http://www.youtube.com/watch?v=lSiQA6KKyJo