بیبیسی– درباره وبلاگها تا کنون سخن بسیار رفته و مطالب و مقالات متعددی به رشته تحریر درآمده است. نفوذ وبلاگها در ایران نیز چندی پس از همهگیر شدن تقریبی آن در دنیای مجازی آغاز گشت اما به دلیل خاص بودن زبان فارسی، تفاوتهایی چند را با همتایان بیگانه خود آشکار ساخت و به جزیرهای مانند شد که دچار کنش و واکنشهای خاص خود است.
در این میان بتدریج وبلاگهایی با مضامین تخصصیتر سر برآوردند و پایه مطالب خود را بر اساس تخصص فنی و یا تواناییهای حرفهای گذاردند. این دسته از وبلاگها به سرعت جایگاهی خاص یافتند و مورد استقبال خوانندگانی قرار گرفتند که به دنبال مطالبی درباره آن حرفه، دنیای وب را میکاویدند.
بدیهی بود که وبلاگهای با محتوای علوم انفورماتیک و فناوری اطلاعات بنابر آشنایی بیشتر نویسندگاش با مقوله اینترنت، زودتر از وبلاگهای تخصصی در رشتههای دیگر پای به این عرصه گذارند. پس از آن بود که متخصصین و فعالین دیگر رشتهها، وبلاگهای گروهی خاص خود را ایجاد کردند.
استقبال از وبلاگهای تخصصی امری قابل پیشبینی بود چرا که به علت کمبود مطالب تخصصی فارسی در این زمینهها، میتوانستند خوانندگان ثابت بسیاری پیدا کرده و در کنار آن کلمات کلیدی را در موتورهای جستجو به تصرف خود درآورند.
امروزه وبلاگهای تخصصی بسیاری به زبان فارسی و در رشتههای متنوعی همچون کامپیوتر، ادبیات، هنر، سیاست، ورزش، شیمی، حقوق، مدیریت و حتی مواردی خاص همچون آشپزی در وبلاگستان فارسی موجود است که خوانندگان بسیاری دارند.
وبلاگهای تخصصی توانستهاند تا حدی زیاد خلاء ناشی از کمبود مطالب تخصصی به زبان فارسی را جبران کنند. گشتی در موتورهای جستجو به دنبال اصطلاحات تخصصی این مهم را بیش از پیش نمودار میسازد چرا که قطعا در نتایج جستجو آدرس وبلاگها را در صفحات ابتدایی خواهیم دید.
وبلاگهای تخصصی تا کنون توانسته اند مکان خوبی برای تبادل اطلاعات و بحث هایی پیرامون مضمون خود باشند و متخصصین همرشته را گرد هم آورند. در بسیاری مواقع از درون آنها کارهای گروهی و پروژههای کاربردی سر برآورده و حلقههای مشخصی را ایجاد کرده است. تجمعات، اعتراضات، فعالیتهای نمایشگاهی، گردهماییها، چاپ کتاب و حتی کمک به تکمیل یک پایاننامه مواردیست که بارها در وبلاگستان فارسی شاهد آن بودهایم.
نکته جالب توجه دیگر، رویکرد انتشارات، مطبوعات و صاحبان جراید به وبلاگنویسان تخصصینویس است. بیشتر فعالین در تولید محتوا، چه به صورت مطبوعات و چه به صورت کتب تخصصی میدانستند که با وجود متخصصین مسلط به فن، تعداد آنهایی که دستی بر نوشتن داشته باشند، اندک است. به همین سبب چندیست که وبلاگنویسان تخصصی، بالاخص در حوزه کامپیوتر و ادبیات در جراید قلم میزنند.
به نظر میرسد که وبلاگهای تخصصی تاثیر خود را بر رسانههای سنتی هر چه بیشتر ادامه خواهند داد و از آنها نیز تاثیراتی برای حرفهایتر نوشتن میگیرند که مایه امیدواری رسانهای شخصی همچون وبلاگ است.
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.