ایسنا – یک وبلاگنویس معتقد است: کمکاری بلاگرها به این دلیل است که اتفاقات خاص و ویژهای که بتواند آنها را به نوشتن تحریک کند، کمتر رخ داده است.
نیما اکبرپور، نویسنده وبلاگ عصیان، در گفتوگو با خبرنگار سرویس نگاهی به وبلاگهای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به بررسی وبلاگستان فارسی از سوی مرکز مطالعات رسانهها، اظهار داشت: «در سالهای گذشته، انتخابات و اتفاقات مهم سیاسی وجود داشت که هر یک از در حد بزرگی خودشان، میتوانستند بلاگرها را به نوشتن تحریک کنند». به عقیده این بلاگر در عین حال، کمکاری در وبلاگنویسان، چندان احساس نمیشود و ممکن است نمونهی آماری که مرکز مطالعات رسانهها در نظر گرفته، نمونهی متفاوتتری باشد.
وی با بیان این که سیاستزدگی یکی از موارد صحیح در پژوهش اخیر بوده است، گفت: «بلاگرها امروزه وارد حوزههای اجتماعی روزنوشتها و یا مسایل تخصصی میشوند، زیرا در این گونه عرصهها، احساس خطر کمتری میکنند». به گفتهی وی، شرایط جامعه و عدم وقوع اتفاق خاص درآن و همچنین خودسانسوری در اظهار نظرها، از دلایل کمکاری وبلاگنویسان است.
اکبرپور افزود: «با توجه به این که بلاگرها، در سالهای اخیر به این سمت رفتهاند که با نام خودشان بنویسند نه نام مستعار،این موضوع باعث خودسانسوری بیشتری میشود. در گذشته، مستعارنویسی زیاد بوده در عین حال افراد اظهار نظرهای تند و رادیکالتری را داشتند و همین مساله خود موجب پرکاری آنها میشد».
وی در خصوص کاهش مستعارنویسی در وبلاگها گفت: «این مساله از آن جهت نیست که همان افرادی که قبلا مینوشتند، اکنون با نام اصلی خود مینویسند، بلکه این به دلیل همهگیر شدن وبلاگهاست. عدهای که در گذشته فعالیتهای اجتماعی، روزنامهنگاری و تخصصی داشتند، در حال حاضر از این ابزار به عنوان یک تریبون استفاده میکنند». این وبلاگنویس افزود: «بسیاری از روزنامهنگارن و هنرمندان که در حال حاضر وبلاگ مینویسند، معمولا با اسم مستعار شروع به نوشتن نمیکنند، بلکه با نام خودشان، از وبلاگ به عنوان یک تریبون شخصی و جایگاهی که میتوانند اظهار نظرهای شخصی خود را ابراز کنند، استفاده میکنند. بنابراین علت اصلی کاهش مستعارنویسی آن است که افراد سرشناسی به وبلاگنویسی رو آوردهاند».
اکبرپور گفت: «سال گذشته ما با انتخابات مواجه بودیم، یک پروسهی طولانی، پرکشش و حیاتی که هر کس موضعگیری خود را داشت و فعالیتها بسیار زیاد بود، ولی در حال حاضر در مقایسه با سال گذشته، اتفاق ویژهای رخ نداده، در عین حال اگر اتفاقی هم افتاده باشد در مقاطعی قطعا وبلاگستان حرکتی داشته است». وی همچنین گفت: «با وقوع خبری، یک هفته تا ۱۰ روز، فضای جامعه و به تبع وبلاگستان تحت تاثیر قرار میگیرد و نهایتا در همان پروسه زمانی، ما با یک تحرکی رو به رو هستیم. ولی مسالهای مانند انتخابات سال گذشته، یک پروسهی طولانی و چند ماهه بود که باعث شد در سال گذشته کار بیشتری را از بلاگرها ببینیم. انتخابات سال جاری قطعا نمیتواند به اندازهی انتخابات ریاست جمهوری گذشته، تاثیرگذار باشد و موجب تحرک وبلاگستان شود، مگر آن که به این ایام نزدیکتر شویم و بخواهیم بدانیم، تحلیلها پس از انتخابات چه خواهد بود».
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.