میدانیم که هر کسی دانش طراحی سایت را ندارد. پس بهتر است برای داشتن یک سایت، کار را به کاردان بسپاریم و خود را درگیر این مسأله نکنیم. اما مشکل اینجاست که انسانهای کاردان اغلب مبلغ قابل توجهی را برای ساخت آن چیزی که شما خواستهاید، طلب میکنند و اصولاً خرج کافیشاپ و کارت اینترنت و باقی قضایا، جیب آدم را به اندازه کافی خالی میکند که پولی برای طراحی سایت دلخواهمان باقی نگذارد. این جا است که فضولی (بخوانید کنجکاوی) و ور رفتن با کدهای مربوطه ممکن است نتیجهبخش نباشد و باز هم دقیقاً همین جا است که پای سایتسازها و مولّدها به میان میآید. مولدها ابزاری هستند که برنامهنویسان خیّر میسازند تا به مثابه «ما میکاریم تا دیگران بخورند» عمل شود و شما بتوانید در سه سوت (حالا چند سوت کمتر یا بیشتر) سایتتان را علم کنید. این مولدها (یا به طور کلی Generatorها) انواع و اقسام دارند. یک جورش برای طراحی گرافیک است و Graphic Generator نام دارد و نوع کاربردیش برای طراحی آگهیهای تبلیغاتی است که به نام Banner Generator شناخته میشود و امثالش چون دکمهسازها یا Button Maker که دربارهاش قبلاً نوشتهام. اگر یادتان باشد یکبار دیگر هم پای سایتسازها را به عنوان گونهای دیگر از مولدها به میان کشیدم و یک دانه از آن درست و حسابیهایش به نام سایکو را که قالبسازی برای وبلاگها است را معرفی کردم که انصافاً خیلیها را که به بیماری «تمپلیتوفوبیا» یا قالبترسی مبتلا بودند معالجه کرد (روزگار غریبی است نازنین! من همین الان یک بیماری عجیب کشف کردم که به زودی ایجاد یک انجیاوی حمایت از بیماریهای خیلی خاص را در پی خواهد داشت). حالا نوبت یک سایتساز ایرانی دیگر است که گونه جهشیافته این بیماری را معالجه کند. «وبساز رایگان پارسگیگ» داروی جدیدی است برای درمان این بیماری که دوره درمانی سه مرحلهای را به شما توصیه میکند. نخست امکانات این سایت را مرور میکنیم:
۱. انتخاب نام سایت: این نامگذاری از همه نظر کار سختی است. باور کنید خیلی از کسانی که میخواهند وبلاگ یا سایتی راه بیندازند در شش و بش همین مرحله ماهها است که ماندهاند. یعنی میدانند که دلشان هوس رطب کرده اما این که رطبشان مضافتی است یا کلاته و شاهانی، کارشان را به فردا انداختهاند و غافل از این هستند که الخیر فی ما وقع (این هم یک پاسخ دندانشکن برای اثبات سوات). خلاصه این که یک نامی برای سایتتان انتخاب کنید دیگر و اگر نمیتوانید تصمیم قاطعی بگیرید از بزرگترهایتان مشورت بگیرید که گفتهاند «و امرهم شورا بینهم» و هکذا.
۲. انتخاب قالب: این سایت ۸۰ فروند قالب حاضر و آماده در اختیارتان گذاشته است. اگر هیچ کدام از این ۸۰ تا را نمیپسندید، باید بگویم که وای به حال همسرتان و خب به احتمال قریب به یقین، آقایان در انتخاب یکی از این موارد متعدد دچار مشکل نمیشوند. اگر هم جزو آقایان محسوب میشوید و باز دچار شدید، مشکلی نیست چون دنیا عوض شده و حالا که خانمها نمیتوانند خودشان را با ما هماهنگ کنند، ما مجبوریم که سلیقه خودمان را تا سطح معقولی تغییر دهیم حالا به کدام سمت، بماند! در این صورت میتوانید بروید و از کدنویسی سر در بیاورید و با دستکاری در کدها، تغییرات مورد نظرتان را اعمال کنید.
۳. مدیریت مطالب: این قسمت را دیگر همه ما ادعایمان میشود. همه ما ایرانیها مدیرسرخود هستیم. شما هم بروید و یک لحظه توی آینه نگاه کنید. چه میبینید؟ معلوم است یک مدیر که تا حالا فرصت ظهور پیدا نکرده بود. حالا یک وبسایت آماده دارید که به شما اجازه میدهد تا محتوای مورد نظر را به دلخواه خودتان مدیریت کنید.
این پارسگیگ عزیز علاوه بر اینها کلی امکانات به شما میدهد. از جمله اختصاص یک آدرس اینترنتی شبیه http://myname.parsgig.com، امکان افزودن ۱۰ صفحه، ۵ مگابایت فضا (که امیدوارم زیادتر شود)، ۵ مگابایت فضای ذخیرهسازی فایلهای تصویری (که بدک نیست)، صندوق پیام، امکان ساخت وبلاگ شخصی با قابلیت آرشیو مطالب و درج آسان تصاویر و فایلهای فلش و مدیریت پیوند و تعیین اندازه و رنگ متون، آمار مشاهدات، آلبوم تصاویر و خلاصه یک برنامه مدیریت آسان محتوا.
همه اینها یک طرف، تمام امکانات فوق به صورت انگلیسی هم در دسترس شماست. حتی قالبهای انگلیسی هم برای کسانی که دوست دارند به زبان اجنبی مدیر باشند، فراهم است. اکازیون مورد نظر اینجاست.
جالبه!
این مطلب نه تنها بسیار طناز و جالب بود، بسیار آموزنده یا حداقل فکربرانگیز هم بود. (چنین کلمهای در فارسی داریم اصلاً؟)
تو پس اگر بخوای پستِ شخصی یا عاشقانه بنویسی چه میکنی؟ دلبری توی نوشتنِ یک مطلب رسمی تا چه حد آخه؟ 🙂 حدیث قرآنی نیاوردی که آوردی. از آهنگهای حسن خر صدا استفاده نکردی که کردی !! ( امشب دلِ من هوسِ رطب کرده)-ضرب المثل نیاوردی که آوردی… و…
خلاصه لپ کلام بیا به همین طنازی این وبلاگ ما رو هم معرفی کن برادر! خیر ببینی!!