هفته گذشته خبرگزاری ایسنا خبری را منتشر کرد مبنی بر این که گوگل تبریز را جزئی از جمهوری آذربایجان میداند و بلافاصله شروع کرد به مصاحبه با شخصیتهای دولتی مرتبط و غیر مرتبط با فناوری اطلاعات و دنیای کامپیوتر و مخابرات. تمامی مصاحبهشوندگان هم به اتفاق رأی به محکومیت گوگل دادند و بدون این که از اصل ماجرا خبر داشته باشند، گوگل را تکفیر کردند.
اما حقیقت ماجرا چیز دیگری بود. فردی به نام وحید گروسی که از قرار معلوم استادیار رشته مهندسی نرمافزار است و لیسانسش را از دانشگاه صنعتی شریف تهران، فوق لیسانس را از دانشگاه واترلوی کانادا و مدرک دکترا را از دانشگاه کارلتون اتاوای کانادا گرفته است، یک فیلم تبلیغاتی درباره تبریز را که قبلاً توسط سازمان ایرانگردی و جهانگردی تهیه شده است، در قسمت ویدئوهای گوگل گذاشته و به هر علتی در بخش توضحات فیلم نوشته:
«گوگل شهر تبریز را متعلق به جمهور آذربایجان خواند» و از آن جای که سوژه مورد نظر استعداد داغتر کردن را داشته، یک سلسله گفتوگو با مقامات و دولتمردان انجام داده و الی آخر.
اما اصل ماجرا چست؟ گوگل نمیتواند تکتک نوشتهها و ویدئوها را کنترل کند و صرفاً فضایی را برای گذاشتن فایلها در اختیار عموم میگذارد. کافی است که یک نفر برود و فیلم تبلیغاتی و توریستی مربوط به باکو یا کابل را در گوگل آپلود کند و کنارش هر چیزی که دلش خواست بنویسد و حتی آن را جزئی از ایران بداند. به نظر شما آیا گوگل مقصر است؟
مشکل به همین جا ختم نمیشود. مشکل این است که بسیاری از ما بدون آن که از صحت و سقم خبر اطلاع چندانی داشته باشم، رگ گردنمان متورم میشود و خبرهای اشتباه را پخش میکنیم. مثل همین «خبر زیباترین گوینده دنیا، دختری ایرانی به نام میترا طاهری است» که بنده خدا یک فرانسوی است به نام Melissa Theuriau که روحش هم از ماجرای ایرانی بودنش خبردار نست. حالا این جریان گوگل و تبریز شده تیتر اول روزنامه اعتماد! افتضاح از این بزرگتر نمیشود. وقتی که کسی فرق میان بخش «نقشه گوگل» و «ویدئوی گوگل» را نداند، نتیجهاش میشود این که روزنامه رسمی اعتماد تیتر و تصویر روی جلدش را بکند یک گاف اساسی. خوشمزهتر این که خبرنگار محترم گاردین هم که فکر نمیکرده این همه آدم متشخص اشتباه کنند و به هر حال همیشه منتظر بروز چند خروار خشم از طرف ماست که متصاعد شود، خبر را مخابره کرده برای روزنامهاش که «خشم ایرانان از گوگل به خاطر تغییر در نقشه ایران». خودتان ببینید عجب دنیای دیوانهای شده. این بنده خدا استادیار ایرانی آپلودکننده شانس بیاورد به سرنوشت زهرا کاظمی دچار نشود!
توجه شما را به تیترهای اخبار مرتبط در رسانهها و خبرگزاریهای رسمی کشور جلب میکنم:
• نصرالله جهانگرد، دبیر پیشین شورای عالی اطلاعرسانی: «حریم منافع ملی و دینی جوامع ـ باید ـ در فضای دیجیتال حفظ شود.»
• رییس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی: «بطلان ادعای سایت اینترنتی گوگل بهقدری روشن است که نیازی به پاسخگویی ندارد؛ مگر میشود، به آسانی تاریخ و جغرافیای مملکتی را تحریف کرد؟»
• تبریز فرزند خلف ایرانان است. هیچ کس نمیتواند حتی نام آذربایجان زنده و هوشیار را از مام ایران بدزدد.
• جهانگرزاده، نمانده ارومیه: تلاشها دشمنان هچ خللی در انسجام ملی ایجاد نخواهد کرد.
• داریوش رحمانیان، استاد تاریخ دانشگاه تهران: «اقدام گوگل جعل تاریخی محض است که برخورد با آن پختگی میخواهد».
• معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: «تمام کاربران ایرانی اعتراض خود را به مدیریت گوگل منعکس کنند».
• رییس کمیته IT شورای شهر تهران: «جامعه IT کشور اعتراض خود را اعلام کند.»
• معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی: «دولت باید از گوگل بخواهد در برابر اشتباهش پاسخگو باشد».
• مرتاجالدینی، نمانده مردم تبریز: «توطئهای در راستای طرح خاورمیانه جدید است».
• آذروش، نماینده اردبیل: «جمهوری آذربایجان نیز متعلق به ایران است».
توطئهای در راستای طرح خاورمیانهی جدید :))))))))))
خدایا کی میخوای ما رو از شر این توهم توطئه و توهم توطئه رو از شر ما خلاص کنی؟
حالا هیچ قانونی وجود نداره که بشه باهاش ایسنا رو محکوم کرد؟ یا ناشرین «اکاذیب» و «مشوشین» اذهان عمومی فقط قشر خاصی از مردم رو دربرمیگیره؟
نیما: داییجان ناپلئونیسم!
پناه بر خدا!
امان از این هوش سرشار ایرانی!
به این پست در بلاگ نیوز و لینکدونی وبلاگ خودم لینکیدم.
http://www.1irani.com
سلام
منم دلم برات میسوزه! … البته میگم چرا؟
راستی اگر با Google Analytics که نقش یک کانتر رو ایفاء میکنه کار کرده باشی توی اون در قسمت شهرهای بازدیدکننده گوگل هنوز “قم” رو به عنوان یک شهر نمیشناسه! آخه میدونی وبلاگ ما از این شهر هم بازدیدکننده داره اما وقتی به این قسمت آنالیزر گوگل نگاه میکنیم هیچ بازدیدکنندهای رو از این شهر نشون نمیده! … میگم بد نیست شما یه بررسی کنی!؟
یه سوال: میشه من بیسواد رو راهنمایی کنی تا بدونم این مووبیل تایپ چیه؟ میخوام سایت بسازم. اصلاً میشه ما با شما یه ملاقات مردمی!! داشته باشیم. محل کار من بغل تالار وزارت کشور هست…
خیلی مخلصیم.
نیما: والله این که گوگل قم رو توی فهرست شهرهاش نیاورده یه مسأله جداگانه هست. جواب این که موویبلتایپ چی هشت، خیلی راحته. جستوجو کن توی گوگل کلی جواب بهت میده. محل کار من هم نزدیک محل کار شماست. اما ما آخرش نفهمیدیم چرا دلت برای من میسوزه!
سلام
شاید یکی دیگه از وجوه جالبی قضیه این باشه که اون سرویس ایسنا که این خبر رو پرورش داده، عنوانش سیاسی خارجی هستش!
واقعا که!
well the point is that iran is facing this problem in the republic of azerbaijan,forget about google,,8 million people living in the azerbaijan republic believe that the iranian azaries belong the the republic of azerbaijan,and all those cities like tabriz or ardebil or zanjan,and even tehran belong the republic of azerbaijan.the republic of azerbaijan is taking advantage from the current intl problems we are facing these days,,,and take the case of iranian azaries to teh EU and the UN and there is no iranian to object! because we think they are our “lovely muslim brothers”!
they call all those cities i named as the SOUTHER AZERBAIJAN and for gods sake,,,everytime they see an iranian they say : hahaha america will destroy you and we’ll take all those cities from iran!even we they see iranians they ask : are you azeri or iranian?and when someone e.g from tabriz says : Iranian,,they say : no!tabriz is not iran!its azerbaijan!
so you see?
google is not the problem!azerbaijan republic is using the softpower against everyone of us.
dont let anyone takeaway our nation and country!
forget about google ,pain still lingers on….
همه رو ول کن اون آخرین خط رو بچسب.