گاهی فیلم سینماییای میبینم که برای مثال فردی رو نشون میده که به عنوان نگهبان فانوس دریایی، یه رادیوی محلی رو هم اداره میکنه. واسه خودش موسیقی پخش میکنه و متنهای جالبی رو که توی روزنامه و اینترنت و کتاب پیدا کرده واسه شنوندههاش میخونه. اصلاً نمیدونه چند تا شنونده داره اما به کارش ادامه میده. اونوقته که یه هوس قدیمی میاد به سراغم. یکی از آرزوهای من این بود که یه رادیوی یکنفره محلی داشته باشم. یه مدتی هم برای خودم پادکست درست میکردم. بعد هم کارم کشید به گزارشهای کوتاه رادیویی. اما وثتی که اومدم توی تلویزیون، هنوز اون هوس به اندازه کافی ارضا نشده بود. الان حس کسی رو دارم که بدون این که رانندگی خودرو رو به اندازه کافی بلد باشه، داره با گلایدر پرواز میکنه.
پارسال یه مسافرت کوتاه رفته بودم مراکش. توی راه بازگشتم از رباط به فرودگاه کازابلانکا، راننده موج رادیو رو تنظیم کرد روی یه رادیو که تلفیقی بود از موسیقی و خبرهای کوتاه. دوباره زد به سرم که حداقل یه رادیوی اینترنتی راه بندازم که محتواش از محتوای کاربران فارسیزبان تأمین بشه. از وبلاگها تا پادکستها و موسیقی. ایدهش رو هم حسابی پروروندم. اما واقعاً نمیشد کاری کرد. وضعیت کاری من و هزار و یک جور مشغله و سفر و چیزهایی از این قبیل اجازه این کار رو بهم نمیده. بنابراین این ایده هم رفت به بایگانی ایدههای پرشمار انجامنشده من.
یکی دو روز پیش برخوردم به یه رادیوی آنلاین که تقریباً همین ایده رو پیادهسازی کرده بود. «رادیو آنلاین» در واقع یک خبرخوان صوتی وچیزی بیش از پادکسته. یک رادیوی اینترنتی ۲۴ ساعته که علاوه بر پخش آهنگهای متنوع و اخبار جمعآوریشده از روی اینترنت، که دستهبندی هم شدند، به معرفی صنایع کوچک، بازارچههای خیریه هم بپردازه. مدیر این رادیو هدایت عابدیجو در سایتش نوشته که هدف اصلیش رو علاوه بر اطلاعرسانی اخبار اینترنت به صورت روزانه، کمک به باروری پتانسیلهای موجود اینترنت گذاشته.
این رادیو مجری هم داره و از قرار معلوم با صداهای متنوعی روبهرو هستیم. چیزی که مسلمه قراره که پادکستهای رسیده رو هم پخش کنه. یکی از امکانات جالی این رادیو، سامانه یادآوری اونه که با اضافه کردن شناسه جیمیل رادیو، یک دقیقه قبل از شروع برنامه مورد علاقهتون، خبرتون میکنه.
طبق جدول پخش فعلی، برنامهها از ساعت ۱۰ تا ۱۴ هر روز پخش میشن و بعد از اون بازپخش برنامههای اولیه هست اما آهنگهای بینشون تازه هست و تکراری نیست. در عین حال میشه به برنامهای در حال پخش مثبت یا منفی داد که امیدوارم در آینده امتیاز به آهنگها بتونه به انتخاب آهنگهایی که قراره در آینده پخش بشن، کمک کنه. طبیعتاً انتظار میره که اپلیکیشنهایی هم برای گوشیهای همراه نوشته بشه.
سایت جالبی بود
ممنون نیما جان
من همین ایده رو داشتم ولی نتونستم عملی کنم