نداشتن لپتاپ و گشت و گذار زیادی به من اجازه نداد که در طول سفرم بیشتر از دو پستی که خوندید بنویسم. این بود که ادامه نوشتن درباره لبنان رو واگذار کردم به بازگشتم. و اما ادامه داستان و جاهای دیدنی با تفصیلات بیشتر و لینکهای تکمیلی:
جیتا Jeita
جیتا به خاطر غارهایش معروف است. غارهایی که به دو بخش آن میتوان وارد شد. یک بخش را به صورت خشک آماده کردهاند و تا مناطق قابل توجهی میتوان در آن پیش رفت و دیگری بخشی که با قایقهای مخصوص قابل بازدید است و البته مسیرش بسیار کوتاه. ادامه این مسیرها به دلایل عدم آمادهسازی یا نامکشوف بودن قابل عبور نیست. در تمام طول مسیر عکاسی ممنوع است بنابراین از داخل غارها نتوانستم عکسبرداری کنم اما میتونید اینجا عکسهای این غارها رو ببینید. بخشهای کوتاهی از مسیر رو میشه با تلهکابین و قطار فانتزی هم طی کرد.
حریصا Harissa
حریصا مجتمعی از کلیساهای چهارگانه هست که بر بالای کوهی مشرف در ۲۵ کیلومتری بیروت قرار دارد. جادهای از روی کوهستان سرسبز به صورت زمینی و تلهکابینی از میان شهر به این قله میرسد. تقریباً از تمام نقاط شهر میتوان این نقطه و کلیساهای رویش را دیدو از روی قله هم دامنه کوه که به ترتیب به شهر و دریا میرسد منظرهای دیدنی را ایجاد کرده. بازدیدکنندگان حق کشیدن سیگار در حریم کلیسا را ندارند و عکاسی از داخل کلیساها هم ممنوع است. از محوطه کلیساهای حریصا میتوان با دوربینهای کوچکی که با سکه شارژ میشوند همه جای شهر را کاوید. فروشگاهی که در محوطه قرار دارد و تمثال و مجسمههای بیشتر مذهبی میفروشد، روی شیشه خود کاغذی چسبانده که نوشته رویش اختصاصاً به توریستهای ایرانی دهنکجی میکند که این فروشگاه محل خرید است نه بازدید صرف!
قدیمیترین کلیسای این مجموعه Our Lady of Lebanon نام دارد. بنای کلیسا مخروطی شکل است و یک راهپله مارپیچ روی نمای ساختمان بازدیدکنندگان را به بالا هدایت میکند که هر چه به سمت بالا میرویم از عرض پلهها کم میشود. روی قله این بنا مجسمه برنزی ۱۵ تنی از مریم مقدس قرار داده شده که تاجی از طلا بر سر دارد. این مجسمه از بیشتر نقاط شهر قابل رویت است. خود کلیسا، اتاقی کوچک در زیر این بنا است که ظرفیتی بیش از ۴۰ نفر ندارد.
کلیسای بزرگ دیگری به نام بازلیک در این مجموعه قرار دارد که بزرگترین کلیسای خاورمیانه است و سقف آن به نشانه ۵ استان لبنان ۵ سطح دارد. بلندترین ارتفاع سقف آن ۴۰ و کوتاهترین آن ۲۰ متر است. داخلش مجسمهای چوبی به ارتفاع ۲ متر از مریم است که در سفری یک ساله را به دور کشور طی میکند و هر هفته میهمان یکی از کلیساهای کشور است و سر سال به مکان اولیه خود باز میگردد. این کلیسا ۱۰۲ سال قدمت دارد و ۳۴ سال قبل بازسازی شده و مسیحیهای مارونی جشنهای بزرگ مذهبی خود را در آن برگزار میکنند. زیر این کلیسا کنیسهای است با نام «سیده لرد» به معنای نگهبان که یکشنبهها در آن دعای دسته جمعی میخوانند. «کنیسه الغفران» کلیسای چهارم این مجموعه است که میزبان مراسمی چون تدفین، غسل تعمید و اعتراف است. برای مشاهده یک پاناروما از مجموعه مذکور اینجا کلیک کنید.
please take a look at this demography of Lebonan population.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Lebanon#Religious_groups_of_Lebanon
It seems that your statistics is completely wrong. Based on this statistics, Shia has the largest minority among all which is 40%. Then sunnies which is I think 25%
نیما: همان طور که گفتم بحث ساکنان فعلی با کسانی که تابعیت لبنانی دارند متفاوت است. چیزی که من نوشتم مربوط است به تمام کسانی که تابعیت لبنانی دارند و داخل و خارج از لبنان زندگی میکنند. ضمناً مشاهدات من مربوط است به بخشهایی از لبنان که دیدهام. تا جایی که من دیدم بیروت بیشتر ساکنان مسیحی دارد. اما در بعلبک واقع در شرق لبنان شیعیان زیادی دیدم و آن منطقه عمدتاً تحت نفوذ حزبالله لبنان بود و همین طور جنوب لبنان که شیعیان بسیاری دارد اما نمیتوان اکثریت را به مسیحیان نداد کما این که قدرت در لبنان هم بر همین اساس تقسیم شده و عمده مناقشات داخلی لبنان هم بر اساس همین تعداد جمعیت و تقسیم قدرت است.
جاهای دیدنی