سرویسهایی که همراه تلفن همراه در دنیا ارائه میشوند، بسیار متنوع و کاربردی هستند. از میان سرویسهای تلفن همراه در ایران بسیاری غیرفعال هستند و بسیاری از امکاناتی که گوشیهای موبایل آن را پشتیبانی میکنند، در ایران عملاً کاربردی ندارند.
یکی از امکانات مفیدی که سالها است در کشورهای خارجی ارائه میشود، سرویس نمایشگر مکان یا جیپیاس بیتیاس نام دارد. در این حالت همیشه روی صفحه نمایشگر موبایل میتوانید موقعیت خود را داشته باشید. در این حالت در صورتی که در مسافرت باشید، موقعیت فعلی شما به صورت نام مکان یا محله روی صفحه دیده میشود. این امکان در حال حاضر توسط ایرانسل ارائه میشود و همراه اول در ماههای اخیر آن را در برخی از استانها و مسیرها فعال کرده است.
یکی دیگر از امکاناتی که توسط ایرانسل ارائه شد اما پس از چندی مجبور شد تا آن را حذف کند، اماماس یا امکان ارسال فایل است (در نظر بگیرید بلوتوث در ابعاد اساماس البته با شیوههای فنی متفاوت).
این سرویس به خاطر اینکه امکان داشت تا فایلهای خصوصی به سرعت و در ابعاد گسترده تکثیر شوند، متوقف شد در حالی که بر خلاف سیستم بلوتوث در صورت استفاده از اماماس امکان پیگیری یک فایل وجود دارد.
موبایل به عنوان یک وسیله همیشه همراه، پتانسیلی زیاد برای راهاندازی کارهای روزمره دارد. استفاده از بسیاری از این امکانات در صورت اتصال موبایل با اینترنت امکانپذیر خواهد بود. کنترل و ارسال ایمیل، نوشتن وبلاگ و به روزرسانی سایتها و دهها امکان دیگر این روزها با استفاده از موبایل در دسترس قرار گرفته اما اپراتور عمده کشور (همراه اول) با هزینهای گران این سرویس را ارائه میدهد. در حالی که این امکان باعث خواهد شد تا سرویسهای خرید الکترونیک و نزدیکتر شدن به دولت الکترونیک با استفاده از آن تسهیل خواهد شد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید تجارت آهنگ موبایل گردش مالی معادل ۳.۵ میلیارد دلار دارد و بسیاری از این خریدها از طریق موبایلهای متصل به اینترنت انجام میشود.
سرویس تلویزیونی موبایل هم از آن سرویسها است که هر چند وقت یک بار وعده راهاندازیاش داده میشود اما هنوز عملی نشده است. در صورت راهاندازی چنین سرویسی، شما میتوانید تلویزیونهای مجاز را روی موبایلتان مشاهده کنید. تصور کنید که مسابقات فوتبال را به طور روی صفحه موبایلتان به طور زنده ببینید. چه شود!
با تشکر از وبلاگ خوبتون
لینک شما رو در وبلاگ خودم خواهم گذاشت. متقابلاً به ما هم لینک بدهید خوشحال میشوم.
تنها چیزی که برای اینها یه قرون ارزش نداره مشتریای بدبخت ایرانیه. از قرار آدمای این مملکت باید تا ابد تو عصر حجر زندگی کنن.
امکان نمایش مکان یا محله ربطی به gps نداره بلکه این ویژگی تنها اسم دکل و BTS که در حال خدمتدهی به شماست رو نشون میده و در حال حاضر هم در همه جا فعال نیست.
خیلیها این اشتباه رو میکنند.
به نظرم در مورد GPS اشتباه می کنی ربطی به سرویسدهنده ندارد. در مورد PIN دکل BTS هم همیشه فرستاده میشود و فقط کامنت همراه با PIN فرستاده نمیشود. برنامههای زیادی برای موبایل هستند که میتوانند این کار را برای شما انجام دهند.
نیما: ممنون. متن رو اصلاح کردم.
دوستان همه باید بدونند
اینترنت یعنی
۱ بهروز شدن علم
۲ گشت و گذار
۳ سرویس صحبت راه دور با chat
۴ چک کردن مایل بوکس
۵ برقراری ارتباط با همه دنیا
۶ سرویس مکان یاب
۷ داشتن وضعیت آب و هوا
۸ کمک رسانی مثل پزشکی و …
۹ …..
اینا …؟ همه به فکر از کار انداختن این سرویسها هستن تا برپائی. ای کاش میشد تو کشوری باشیم که سرویس WIMAX رو پشتیبانی کنه. ای کاش میتونستیم دانلود دادهها با سرعت X داشته باشیم. ای کاش میتوانستیم به هر سایتی میخواستیم سر بزنیم ای کاش ما هم حداقل ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ این خارجیها کشورمون برامون ارزش قائل میشد. ای کاش.
من برای خودم متأسفم که باید اینجوری از تکنولوژی و فناوری برخوردار باشم… امیدوارم که روز به روز وضعیت خدماتدهی بهتر بشه.
تا وقتی که ما ایرانیها به میل باکس میگیم مایل بوکس هیچ وقت پیشرفت نمیکنیم اینو قول میدم
آخه چرا اینقدر جوش میزنین؟!!!!
من که طراح سایتم و سر هر سایت عینهو گل تو خر میمونم که این سایت رو چیشو کم کنم که با سرعت ۴ کیلو بیت لود شه با آرامش کارم و میکنم
این مملکت ماست وقتی هم که هیچکس هیچ کاری نمیکنه بیخودی خودتونو اذیت نکنین !!!
البته این نظر منه ها
سایتتون هم واقعا عالیه
سلام
ضمن تشکر از نوشتههای شما میخواستم درباره این مطلب نظرم را بگم.
من مقیم خارج از کشور هستم و با اینکه تمام این امکاناتی که شما فرمودید اینجا با قیمت مناسب وجود داره من خودم استفاده نمیکنم و خیلی از افرادی را که میشناسم (ایرانی و خارجی) اونها هم استفاده نمیکنند. به نظر من فنآوری تا جایی مفیده که واقعاً مشکلی از مشکلات انسانها را برطرف کنه. و مثلاً اینکه آدم بتونه شبکههای تلویزیون را روی موبایلش ببینه در واقع به منظور دیگه طراحی شده و ارائه اون به کاربرها صرفاً یک محل درآمد برای شرکتهای سازنده و ارائهدهنده سرویسهای موبایل هستش. و یا چقدر یک وبلاگ میتونه حیاتی باشه که آدم بخواد با موبایلش اونو به روز بکنه؟؟؟ البته لذت و هیجان استفاده از این جور سرویسها را به هیچ وجه رد نمیکنم (-:
نیما: البته نظر شما محترمه اما این امکانات توسط خیلیها استفاده میشن. لااقل به عنوان یکی از گزینهها میتونه مطرح بشه برای رفع درصدی از مشکلات ترافیک شهری مثل تهران. خرید الکترونیک از روی موبایل یا کارهای دیگه.
به نظر من حرفت حقه ولی خوب کاری نمیشه کرد!!!