برای استفاده از فناوری در دولت و خدمات عمومی، باید یک اراده وجود داشته باشد. در واقع علاوه بر این که شرکتها و نهادها و مؤسسات دولتی، باید مدیرانی علاقمند به راههای تازه داشته باشند، مشاوران و مدیران میانی خوشفکر هم برای ایجاد تحولات کارآمد، لازم است.
نگاهی به سایتهای دولتی و نهادهای رسمی ایران بندازید. بسیاری از آنها صرفاً صفحاتی هستند که به معرفی سازمان و در نهایت یک فرم تماس با ما و در بهترین حالت گزارشهای آماری سالانه مجهز شدهاند. در حالی که با کمترین هزینهها میتوان خدمات بسیار زیادی را در دنیای مجازی عرضه کرد. بدون آنکه نیروی انسانی زیادی به کار گرفته شود، به افراد زیادی که از فناوری استفاده میکنند، میتوان خدمات ارائه داد.
عموماً سایتهای دولتی خروجیهای خود را به صورت آزاد در اختیار کاربران قرار نمیدهند. بسیاری از آنها خبرمایه ندارند و بهروزرسانیشان قابل توسعه در سایتهای دیگر نیست. به عبارت دیگر کمتر سایتی را میتوان یافت که به فکر توسعه مواد تولیدی خود در سایتهای دیگر باشد.
بگذارید مثالی بزنم. اینجا در لندن، شهری که حتی ساعت مشهورش، بیگ بن، هم هر ساعت توییت میکند و دلنگ و دولونگ به راه میاندازد، برای آن که از اوضاع خطوط مترو یا آنطور که اینجا مرسوم است آندرگراند، باخبر باشیم، کافی است به سایت ترابری لندن مراجعه کنیم. تمام اطلاعات بروز و به ثانیه در آنجا قابل مشاهده است. شما میتوانید با انتخاب مبدأ و مقصد خود کوتاهترین مسیر را با ترکیبی از مترو و اتوبوس و پیاده و زمان تقریبی از این سایت به دست آورید.
این سایت خروجیهای استانداردی هم برای توسعهدهندگان وب دارد. برای آنهایی که میخواهند اپلیکیشنهای موبایل برای سامانه ترابری لندن بسازند، این خروجیها خوراک مناسبی است.
علاوه بر اینها ارسال پیامک برای مشترکانی که میخواهند از اوضاع حملونقل خبردار شوند، امری مرسوم است. در کنار اینها حساب کاربری توییتر سامانه ترابری هم برای کسی مثل من که دائماً از توییتر استفاده میکنم، میتواند ابزار اطلاعرسانه مناسبی باشد تا از اشکالات سامانه باخبر شوم. برای مثال خط مرکزی لندن، دیروز با مشکل مواجه بود. افراد زیادی در ورودیهای ایستگاه مترو متوجه این امر شدند در حالی که برای من که توییتر مترو را دنبال میکنم، وقتی برای رسیدن به ایستگاه تلف نشد و پیش از همه از اتوبوس جایگزین استفاده کردم.
ای کاش وبسایت متروی تهران هم یک حساب کاربری توییتر باز کند تا چنین اطلاعاتی به طور خودکار، از خروجیهای استانداردش وارد اکانت توییترش شود. ای کاش شرکتهای هواپیمایی، مسافربری و اتوبوسرانی هم چنین کاری را انجام دهند. کاری که خرج چندانی ندارد اما کاربردش برای کاهش ترافیک و جلوگیری از اتلاف وقت کاربران مثل روز روشن است.
مشکل ما اینجاست که از نیروی متخصص استفاده نمیشه. البته در چند سال اخیر بهتر شده ولی باید الگو برداری بشه باید کارگروهها ایجاد بشن.
نرود میخ آهنین بر کله پوک. چون هیچی توش نیست.
حالا اگه مترو بخواد از توییتر استفاده کنه بر فرض محال فیلتر نبودنش اون وقت با این وضع مترو مطمئنم متروی تهران بیشترین توییتو خواهد داشت. الان وقتی مسافران به خراب بودن تهویه اعتراض میکنند راننده پشت بلندگو اعلام میکنه اگه ناراحتید قطارتونو عوض کنید. بابا توییت پیشکش
ای بابا نیما مگه نمیدونی توییتر جیزه؟ نباید توییتر داشته باشیم خب
آقا جان، استکبار توییتر را برای جنگ نرم و برای کمک به اغتشاشگران ایجاد کرده است. حالا بیاییم با این ابزارِ کفر سامانه ترافیکی راه بیندازیم!؟
سمت ما که از این خبرا نیست. چیست تیوتر خوردنی یا …
آره…
ای کاش
ولی چاره چیست…
دیدها باید عوض بشه… چه وقت با کی با چی چرا. باشه واسه نسل بعدی اگه خدا خواست.
نیما فقط مترو داره اینجا خوب کار میکنه. ببین میتونی اون رو هم به صف براندازها بفرستی. بیخیال شو برادر من.
ای بابا من چند وقته میخوام ببینم خطوط اتوبوسرانی مشهد چند تا هستن، مسیرشون از کجا میگذره، ایستگاههاشون کدومه و … موندم. حتی تاریخ گذشتهاش هم پیدا نمیشه چه برسه به تویییییییت