بیبیسی– اتفاقاتی چون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تمام دنیا را تحت تأثیر خود قرار میدهد. تعجبآور نیست اگر انعکاس این واقعه را در دنیای مجازی ببینیم. هر چند آن چه را که در وب میبینیم آیینه تمامنمای دنیای واقعی نیست چرا که بسیاری از افراد، شهروند دنیای آنلاین نیستند.
تا پیش از این رسانههای صوتی و تصویری و نشریات بودند که سعی میکردند تازهترین نتایج و اخبار را از انتخاباتی مهم چون انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا ارائه دهند. اما با ورود شبکههای اجتماعی و همهگیر شدن و محبوبیت آنها، گردآوری واکنش های کاربران میتواند تصویری چهلتکه را به نمایش در آورد که نمایی تقریبی از نتیجه واقعی است.
انتخابات ۲۰۱۲ ریاستجمهوری آمریکا را شاید بتوان بدون اغراق انتخاباتی دانست که بیشترین تعداد کاربران به طور آنلاین آن را دنبال میکنند. تعداد کاربران سایتهایی چون فیسبوک و توییتر در حالت بیشینه خود به سر میبرد و مراجعهکنندگان و اعضای این سایتها روز به روز افزایش مییابد.
شبکه اجتماعی فیسبوک با کمک گرفتن از کاربرانی که رأی دادهاند، نقشهای را بهروزرسانی میکند که نشاندهنده تعداد و محل رأیدهندگان است.
کاربران این شبکه در آمریکا با کلیک روی اعلان Election Day به دوستان خود اعلام میکنند که در انتخابات ۲۰۱۲ آمریکا شرکت کردهاند. آنها در عین حال میتوانند روایت خود را از انتخابات در این سایت به اشتراک بگذارند.
روی این نقشه در طول ساعات رأیگیری حبابهایی در حال ترکیدن به نمایش در میآید. اندازه این حبابها متناسب با تعداد افرادی هستند که در آن لحظه رأی دادهاند. نموداری هم در این صفحه به چشم میخورد که حاکی از سن رأیدهندگان و جنسیت آنها است.
سایت توییتر هم با ارائه صفحهای ویژه به تحلیل توییتهای کاربران پرداخته است و علاوه بر نمایش تعداد دنبالکنندگان اوباما و رامنی در توییتر، آمار را به تفکیک موضوع در بین توییتهای کاربرانش جستوجو، تجزیه و تحلیل کرده و در قالب نمودار به شما نشان میدهد.
اما سایتهایی هم به طور مستقل با استفاده از شبکههای اجتماعی متعدد سعی دارند تا تصویری شفافتر به کاربران ارائه دهند.
برای مثال سایت I voted map با همیاری شبکه اجتماعی فوراسکوئر، گوگل، انگیج و چند سایت و سازمان دیگر نقشهای را ارائه میدهد که میتواند تعداد ورودها (check-in)، تعداد مکانهای رأیدهی و جنسیت رأیدهندگان را در لحظه دریافت یا به تفکیک هر کدام از آنها را مشاهده کرد.
سایت برند واچ هم با تجزیه و تحلیل هفتگی توییتها، آمار جالبی را در اختیار میگذارد. با کلیک روی نام هر ایالت میتوانید دغدغه هفتگی کاربران توییتر را در آن ایالت در یک ردهبندی در سمت راست صفحه ببینید. در عین حال نموداری در میان صفحه پدیدار میشود که به تفکیک هر موضوع چون ایران، مالیات، سلامت و مواردی دیگر میتوانید متوجه شوید که این تا چه اندازه در توییتهای کاربران از این موارد در کنار نام یک نامزد انتخاباتی صحبت شده است.
تجزیه توییتها در سایت توییترایز هم منعکس شده است. در این سایت روی نقشه جهان میتوانید اهمیت کلیدواژهها را در توییتهای انگلیسی ببینید. این کلیدواژهها به ترتیب میزان تکرار بزرگتر یا کوچکتر نمایش داده میشوند.
سایت سوشیال بیکرز هم با تجزیه و تحلیل فعالیتهایی چون تعداد لایکهای فیسبوک توانسته اینفوگرافی ای (ارائه اطلاعات با کمک نمودار و طرح) را فراهم آورد که تصویری بهتر در اختیارتان قرار میدهد. واکنشهای کاربران فیسبوک به مناظرههای انتخاباتی دو نامزد حزبهای جمهوریخواه و دمکرات از جمله این آمار است که به صورت گرافیکی منتشر شده است.
اما اگر میخواهید تصاویری از حال و هوای انتخابات در ایالات متحده آمریکا به دست آورید، سادهترین کار جستوجو با برچسبهای #election2012 یا #campain2012 به انگلیسی یا #انتخابات_آمریکا به فارسی در توییتر، اینستاگرام و فلیکر است. به علاوه جستوجوی این عبارات در سایت یوتیوب هم ویدئوهایی را به دستتان میرساند که در کمتر رسانه رسمی میتوانید بیابید.
بدون دیدگاه! نخستین کسی باشید که دیدگاهی مینویسد.