خبرهای آی تی اکثراً شوک وارد میکند مخصوصاً اگر اخبارش ایرانی باشد. بگذریم از این که ما کلاً انواع و اقسام آنتی شوک و آنتی ویبره و آنتی ویروس را روی خودمان نصب کردهایم که خدای ناکرده از این اخبار دچار حرکات موزون بندری نشویم.
این هم خلاصه خبر جدید: قرار است که فیلترینگ چهل تکه کشور یکپارچه شود.
این یعنی که به مبارکی و میمنت همه یک نوع فیلتر خواهیم داشت. نمیخواهم وارد این بحث بشوم که اصلاً علم بهتر است یا فیلتر. اما با یک فیلتر یکپارچه و سراسری لااقل همه ما یک جور دلمان برای هم کباب میشود و همگی قربان هم میرویم اساسی و برای هم دل میسوزانیم به چه ماهی.
بگذارید قبل از این که یقهگیری و کنیم و وا أسفا و وا ویلا سر دهیم، کمی درباره خصوصیات این فیلتر (صافی؟!) بیشتر بدانیم. ناسلامتی ما داعیه اطلاعرسانی داریم:
۱. نرمافزار این پایگاه علاوه بر سرویسدهی در بیش از ۳۰۰ نقطه، توانایی پشتیبانی زبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، روسی، اسپانیایی، ایتالیایی و ترکی با الگوریتمهای مختلف را دارد.
* یا حبیبی، بونجورنو. میدونی که آی ام بوکو گراتسیا. آما چوخ اسپاسیوا. حالا اگه مردی الگوریتمهات رو به کار بنداز.
۲. ربات جستوجوگر پایگاه، برخلاف نرمافزارهای خارجی فعلی، توانایی وارد کردن کلمات و URLهای جدید را در دستهبندیهای مربوط مطابق با فرهنگ بومی مناطق مختلف دارد و همچنین بهطور نامحدود دستهبندی جدید به دیتابیس این مرکز میتوان اضافه کرد.
* یعنی یه سایت ممکنه توی رشت فیلتر نباشه، اما توی تبریز باشه. باحالهها! چی؟ خب تور تفریحی- ضد فیلتر به رشت!
۳. یکی از ویژگیهای پایگاه مرکزی فیلترینگ این است که کلمات سیاه، خاکستری و سفید را تفکیک میکند، که کلمات لیست سیاه به طور اتوماتیک توسط نرمافزار شناسایی و سایت مورد نظر فیلتر میشود و فیلتر شدن سایتهایی که کلمات لیست خاکستری در آنها قرار دارد، به نظر اپراتورهای متخصص که در زمینه پزشکی، علمی و اجتماعی تشکیل شدهاند، بستگی دارد. در صورت تغییر در محتوای سایتهای غیرمجاز، نرمافزار بهطور اتوماتیک اسامی سایتهای مورد نظر را در لیست خاکستری قرار میدهد.
* با تشکر از کارخانه رنگ هاویلوکس (هادی رنگ سابق)، نظام پزشکی، نظام مهندسی، نظام دو برره و..
۴. یکی از مهمترین ویژگی پایگاه مرکزی فیلترینگ این است که کاربران اینترنت را از روی IP آدرس شناسایی و تمام مراجعات آنها را به سایت غیرمجاز و معمولی در دیتابیس خود ذخیره کرده و از سوی مدیریت شبکه و اپراتورهای آن قابل استخراج است.
* این رو که میدونین یعنی چی؟ جونم واستون بگه که این یعنی هر جا که میرید شماره شناساییتون ذخیره میشه و خوب یک ضربالمثل (شاید هم زنبور عسل) قدیمی هست که میگه: هر کی به گل دست بزنه شاپره نیشش میزنه و اینا.
۵. سایر سیستمهای فیلترینگ داخلی نیز تحت پروتکل مشخصی میتوانند از طریق این پایگاه بهروز شوند. ربات جستوجوگر این سیستم نیز بین دو تا پنج روز تمام فیلترشکنها را شناسایی و مسدود میکند.
* این هم که اظهر منالشمسه. یعنی یه فیلترشکن داریم، میخواهیم از آن استفاده کنیم. دو روز بعد به جای فیلترشکن یک پیغام دندانشکن خواهیم داشت!
آها یک نکته خوشمزه: رضا رشیدی، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تأکید بر اینکه مرحله آزمایشی این طرح در دو هفته آینده به بهرهبرداری میرسد، اظهار داشت: این مرکز تنها برای فیلترینگ سایتهای غیرمجاز به کارگرفته میشود و هدف اصلی ما از راهاندازی پایگاه، بومیسازی این تکنولوژی است.
خب خدا رو شکر. ما تا حالا فکر میکردیم که این مرکز برای فیلترینگ سایتهای مجاز به کار میرود. حالا فهمیدیم که نمیرود. کجا نمیرود؟ ترکستان!
خدا بگم چیکارت نکنه نیما! مردم از خنده.البته کلی هم تاسف.چند وقت پیش یه غلطی کردم.به یکی از بچه های پارس آنلاین گفتم که سایت روزآنلاین با زدن ۰ به جای حرف او باز میشه.فرداش دیدم نامردا همون رو هم فیلتر کردن! با این چیزایی هم که تو نوشتی و این حرف هایی که اینا زدن…امیدی به این اینترنت نباید داشته باشیم.احتمالا فقط میشه سایت مجلس رو دید.اونم با اون همه اشکالات خنده دار! سر درد دارم شدید…کمک
آمریکایی ها هم قبلاً فیلترینگ و سانسور اینترنتی رو تجریبه کردن، تو تاریخچهء یاهو! نوشته که تو سال های اول راه اندازیش به نشانهء اعتراض به سانسور اینترنتی چندین روز صفحات سایت رو سیاه کردند.
اینجوری بوده که الآن در اینترنت به یک آزادی نسبی رسیدن.
{به نظر من} عمل فیلترینگ حتّی در مورد سایت های پُرنوگرافی (و به بقول دوستان گفتنی الحادی) هم کار صحیحی نیست و دخالت در حریم خصوصی کاربره…
واقعا که دیگه شورشو در آوردن..:(
migam vagheane ke mikhan internete keshvari ra bendazan?
این احمق ها بزارید هر غلطی می خوان بکنن راه های فرار بسیار هست
از قسمت لینکگرد «سایت من» به مطلب شما لینک داده شده است.
سلام آقا نیما
مطلبت مثله همیشه جالب بود
و درین روند خواهیم داشت:من تو رو به فیلترینگه جدیدم دعوت می کنم…ورژن جدید…جمله های جدید…
همه چیز رو به پیشرفته خداروشکر…هزار ما شالا استعدادها همه جوره دارن شکوفا می شن اینم از نوع فیلترینگش… 😉
موفق باشی مثل همیشه و تا همیشه!
آقا اعتراض دارم! اعتراض دارم به این طرح
سلام من یه سوال بیربط دارم: میگم شما احتمالاً نمیدونین چجوری میشه تو مایکروسافت ویژوال استودیو ورژن ۶ کامپایلر c intel رو آورد توش؟ لطفاً حتماً جواب بدین.
بابا کیفیت رو ببرین بالا من یک ۷۷۵ اف تی دارم بعد یک سال ریخت به هم.
نیما: استاد! منظورت اگه کیقیت مانیتور ۷۷۵ ال جی هست؟ به نظرم باید به شرکت سازندهاش بگی نه به من! این بالا یه تبلیغ مانیتور گذاشته شده فقط. همین.
خوب بله، همه جور تکنولوژیای توی این مملکت بومیسازی شده، فقط همین فیلترینگ مونده. رشتههای مختلف علوم غیردقیق هنوز پا در هوان، روانکاوهای ما هنوز گیر دادن به آموزههای فروید و یونگ، جامعهشناسهای ما هنوز نمیدونن تحلیل یه جامعهشناس اروپایی ممکنه به درد یه کشوری با این جغرافیا و این فرهنگ نخوره، مدیران ما هنوز دنبال تیلور و در بهترین حالت وودوارد میدون، این وسط اینها گیر دادن به فیلترینگ بومی! بابا یکی به اینها بگه اگه پایههای علوم اجتماعی ما این قدر رو آب نبود، حالا نمیشدیم پرچمداران سرچ دربارهی سکس و چیزهای اخ دیگه.
نیما: من سعی میکنم بهشون بگم 😉