سوال: چه چیزی باعث میشود تا یک خریدار مشتری دائم یک فروشنده شود و یا یک فروشنده چرا دارای مشتریانی ثابت میگردد؟ آیا این کیفیت یک محصول است که مشتری را به خرید تشویق میکند یا این که عوامل دیگری نیز در این مسئله نقش دارند؟ فاکتورهای اساسی جذب مشتری و به دست آوردن بازار چه هستند؟
در تمامی متون دو کلمه فروشنده و خریدار به معنای عام خود به کار رفتهاند. فروشنده میتواند عرضه کننده یک محصول یا تولید کننده آن و یا یک شرکت معروف باشد و خریدار هر کسی است که یک محصول را به نوعی تهیه میکند. محصول خود میتواند مادی یا معنوی باشد.
مهمترین فاکتورها:
– باید درنظر داشت محصول طراحی شده برای یک کار خاص تا چه حد انتظار مشتری را درک و برآورده میسازد. معمولاً مشتریان جذب فروشندگانی میشوند که در کالای آنها بیشترین کارایی و قابلیت گنجانده شده باشد.
– در هر زمان که مشتری به محصول یا خدمات آن نیاز پیدا کرد قابلیت دسترسی در کوتاهترین زمان ممکن و کمترین هزینه «حتی بدون هزینه» وجود داشته باشد. بیشتر مواقع مشتری درصورت پیدا نکردن یک محصول یا لوازم آن به سراغ فروشنده دیگری رفته و مشتری او میشود.
– قیمت مناسب مطلب دیگری است که فکر مشتری را به خود جذب میکند. مشتری با تفکر خود ارزشی را برای محصول قائل است که ممکن است غیرواقعی باشد ولی اهمیت خاصی در تصمیمگیری خرید او دارد و تنها موقعی مبلغ بیشتری میپردازد که خدمات یا کارآیی و یا زیبایی بیشتری را دریافت کند. پس باید سعی کرد تا جای ممکن فرآیندهای هزینهزا را از سر راه محصول برداشت تا قیمت به حداقل ممکن خود برسد.
– کیفیت بالا و در نتیجه کاهش عیب در محصول از نکات دیگری است که در ثابت نگاهداشتن مشتری نقش مهمی را داراست. از نظر مشتری یک محصول هرگز نباید خراب یا معیوب شود حتی از نظر آنها استهلاک نیز غیرقابل قبول میباشد. به هرحال عیب و خرابی کمتر، معروفیت بیشتر و معروفیت بیشتر، جذب بیچون و چرای مشتریان جدید بدون هزینه و صرف زمان. گاهی کیفیت خوب یک محصول یک سازنده چنان تاثیرگذار بوده که تا مدتها محصولات دیگر خود را نیز توانسته به پشتوانه آن عرضه کند.
– مشتری خواهان احترام فراوان و حوصله فروشنده است. او پول پرداخت میکند پس در ازای آن رفتاری قابل اعتماد را طلب میکند. کسی که برای مشتری وقت صرف میکند و فقط به سود خود نمیاندیشد و مشتری را از راهنمایی و تجارب خود بهرهمند میکند هرگز بدون مشتری نخواهد ماند.
– پشتیبانی خوب، خدمات پس از فروش، سرویسدهی مناسب، عضویت و تخفیفهای آن، ارسال کارتهای تبریک، جایزههای دورهای و … از مواردی هستند که مشتری هرگز فراموش نخواهد کرد.
– به روز رسانی محصول به صورت رایگان، هم مشتریهای قدیمی را راضی و خشنود نگه میدارد و هم محصول به روز شده آنها به دلیل استفاده شدن مجدد، مشتریانی را روانه خرید از شما میکند که پس از خرید محصول جدید شما همه جا خواهند گفت این محصول سالها به همین صورت کار خواهد کرد.
به هرحال مشتری شخصی است با طرز تفکر بسیار ایدهآل. برای او مهم نیست شما با چه مشکلاتی در سر راه تولید یا تهیه مواد اولیه روبرو هستید. او آنچه را که میخرد با این طرز تفکر میسنجد. بسیار باید مراقب بود که اگر تعریف خوب مشتری از محصول مشتری جدیدی را نمیسازد، بد گفتن او حتماً کسانی را از ما دور خواهد کرد.
4 دیدگاه
بخش دیدگاه بسته است.
سوالی که برای من مطرح میشه اینه که ای کاش صحبتی در مورد فرهنگ مشتری محوری هم میگفتید. خیلی جالبه که در ایران مشتری ها به حقوق خودشون واقف نیستند و بسیاری شرکتها در ایران وجود دارند که پول پارو می کنند ولی عملا هیچ گونه از موارد التزام مشتری رو انجام نمی دن و جالبترش اینه که باز مشتری میره سراغ همون شرکت!!!
اون منم یه مسافر تک وتنها اون تویی یه ستاره توی شبها نمی دونی که تو دنیای منی غم دیروز شده فردای منی همه روزا همه شبها فکرتم نمی دونی که چقدر عاشقتم دیگه هیچی واسه من بی تو معنا نداره آخه هیچکی غمه عشقه منه تنها رو نداره دل عاشق دل خسته بی تو همراهی نداره آخه هیچکی تو رو ای گل مثه من دوست نداره تو تو همیشه خوب وپاکی من من همیشه توی رویا تو همون قامت بارون روتن شکوفه ها تو لطافت نسیم رو چمن زار بهاره دیگه هیچی واسه من بی تو معنا نداره آخه هیچکی غمه عشقه منه تنها رو نداره….
مثل اینکه بعضی دوستان اینجا رو با دفتر شعر عوضی گرفتن. البته از دید من که اشکالی نداره!
من در کار خرید و فروش پسته هستم .سوال من این است که با توجه به نواسانات قیمت در بازار چگو نه می توان مشتری های جذب شده را نگه داشت .