مهمترین خبر دو روز پیش در حوزه فناوری اطلاعات این بود: پرشین بلاگ فیلتر شد. البته فیلتر کردن پرشین بلاگ، سابقه هم دارد. دو سال و نیم پیش در حالی که پرشین بلاگ توسط پارس آنلاین فیلتر شده بود، مدیران قبلی این سرویسدهنده رایگان وبلاگ، با مسدود کردن آی پی شرکت پارس آنلاین، توپ را به زمین حریف انداختند. این کار باعث شد که کاربران پارسآنلاین حتی در صورت رفع فیلتر، نتوانند وبلاگهای زیرمجموعه پارسآنلاین را مشاهده کنند. منظور آنها این بود که این شما هستید که به کاربران ما نیاز دارید نه ما. این تحریم از سوی پرشین بلاگ و اعتراض کاربران اینترنت موجب شد که مخابرات تقصیر را به گردن شرکتهای ISP بیندازد (داستانی که چند روز پیش هم تکرار شد) و ادعا کند که فیلتر کار این شرکت نبوده و البته برای اولین بار شاهد یک عذرخواهی بودیم (آن روزها مسعود فاتح دبیر سرویس فناوری اطلاعات ایسنا بود و البته الان مدیر روابط عمومی مخابرات در بخش رسانهها است). اتفاقی که بلافاصله ثابت شد که دروغ بوده است و ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات در آن زمان مفصلاً در این زمینه افشاگری کرد. بعد از این ماجرا، پرشین بلاگ رفع فیلتر شد. (مطلبی که آن موقع نوشتم).
اما داستان همچنان ادامه داشت. کمیتهای با عنوان کمیته سه نفره و به طور موازی برخی از نهادهای قضایی به طور مستقل به ISPها و ICPها فهرست سایتهایی را که باید فیلتر میشدند، ارسال میکردند. درباره همه اینها بارها نوشته شد و گفته شد و البته در مواردی هم نتیجهای هم قرار شد تا سایتهایی که به اشتباه فیلتر شدهاند پیگیری شوند (خبر مربوطه و قولی که آقای رشیدی مدیر وقت مخابرات داده بود هم از خبرگزاری ایرنا پاک شده است و البته یک نسخه از آن را میتوانید اینجا بخوانید).
فرض کنیم که ما اصولاً کاری به این کارها نداشته باشیم. تکلیف سایتهایی که اشتباهی فیلتر شدهاند چیست؟ چرا سایت تکنوراتی که یک موتور جستوجوی تخصصی وبلاگها است، مدتهاست فیلتر است؟ فیلتر کردن سایت فلیکر به عنوان سرویس میزبانی رایگان تصاویر، معنایی معادل فیلتر کردن سایت بلاگر به عنوان سرویسدهنده رایگان متون وبلاگی دارد. تصاویر سایت کوربیس که به عنوان مرجع تصاویر بسیاری از روزنامهها مورد استفاده است، دیده نمیشود.
هنوز هیچ مرجعی پاسخگوی فیلترینگ اشتباهی نیست و ما همچنان روی دکمه Submit صفحات ورود ممنوع، کلیک میکنیم تا شاید صفحه مورد نظر رفع فیلتر شود.
فرض کنم که ما اصولاً کاری به این کارها نداشته باشیم. تکلیف سایتهای که اشتباهی فیلتر شدهاند چیست؟ چرا سایت تکنوراتی کهی ک موتور جستوجوی تخصصی وبلاگها است، مدتهاست فیلتر است؟ فیلتر کردن سایت فلیکر به عنوان سرویس میزبانی رایگان تصاویر، معنایی معادل فلیتر کردن سایت بلاگر به عنوان سرویسدهنده رایگان متون وبلاگی دارد. تصاویر سایت کوربیس که به عنوان مرجع تصاویر بسیاری از روزنامهها مورد استفاده است، دیده نمیشود.
هنوز هیچ مرجعی پاسخگوی فیلترنگ اشتباهی نیست و ما همچنان روی دکمه Submit صفحات ورود ممنوع، کلیک میکنیم تا شاید صفحه مورد نظر رفع فیلتر شود.
در همین رابطه بخوانید:
– گفتوگو با نماینده وزارت ارشاد در کمیته فیلترینگ – ۵/۴/۱۳۸۲
– سایتها را چه کسی فیلتر کرد؟– ۲۳/۲۰/۲۳۸۳
– پیگیری سایتهای به اشتباه فیلترشده مرجع شفافی ندارد.– ۱۷/۷/۱۳۸۴
– تعداد سایتهای اشتباه فیلتر شده سیستم هوشمند مخابرات به بینهایت رسده است.– ۱۹/۹/۱۳۸۴
– سایت خبری bbc فارسی به دستور کمیته تعیین مصادیق فیلتر شده است.– ۴/۱۰/۱۳۸۴
– پرشینبلاگ به دستور مخابرات فیلتر شده است. – ۱/۷/۱۳۸۵
– پرشینبلاگ به اشتباه از سوی برخی ICPها فیلتر شده است.– ۱/۷/۱۳۸۵
– مسدود شدن “اشتباهی” پرشین بلاگ در ایران– ۳/۷/۱۳۸۵
– فیلترینگ بیرویهی اینترنت را محکوم میکنیم.
وبلاگنویس عزیز، جمعی از دوستانت در وبلاگستان در حال پژوهش در زمینهی وبلاگ و چت می باشند. از شما دعوت میشود در نظرسنجی اینترنتی این پژوهش شرکت کرده و در صورت تمایل با ما همکاری نمایید.
http://cyberia.locachi.com/?scn=Section7
نیما: صفحات نظرسنجی دارای اشکال است.
والا منم سر در نمییارم از کارای اینا!
سایت خبری و جالبی داری و ممنون از این که وبلاگ منم خوندی!