نویسنده مهمان: یوسف اسفندیاری
حتماً بعد از خبرهایی مربوط به رشد خیلی زیاد عضویت در گوگلپلاس، پیش خودتون فکر کنید که فیسبوک داره نفسهای آخرش رو میکشه و همین روزهاست که تموم کنه. خب برای همین چند نکته رو نوشتم که این اتفاق نخواهد افتاد:
۱- طراحی تازه فیسبوک: با وجود مخالفان زیاد، این طراحی جدید نشاندهنده درک بالای مدیران فیسبوک از روابط اجتماعی بین انسانهاست. در مقابل گوگل قرار میگیره که پیش از هر چیز یک موتور جستوجو به حساب میاد. جستوجو علیه شبکه اجتماعی… فقط زمان مشخص میکنه که کدوم یک از اونها برنده خواهد شد.
۲- فیسبوک یک موتور جستوجو رو سمت خودش داره: اگرچه بینگ در صنعت جستوجو بزرگترین نیست، با این حال امکان پیوند میان شبکه اجتماعی فیسبوک و موتور جستوجوی بینگ وجود داره. این دقیقاً همون کاریه که گوگل تلاش میکنه تا به بهترین نحو عملیش کنه.
۳- بیشتر افراد به فیسبوک اعتیاد دارند: فیسبوک بخش بزرگی از زندگی مردم در سراسر جهان رو اشغال کرده. اهمیت این سایت برای اونها مثل از خواب بیدار شدن و صبحانه خوردنه. درسته که گوگلپلاس رشد فوقالعادهای داشته اما فکر نمیکنم مثل فیسبوک زمینه آنچنانی برای ایجاد اعتیاد داشته باشه.
۴- ۲۵ میلیون نفر در عرض ۱۶ روز عضو گوگل پلاس شدند: درسته که به نظر رقم بالایی میاد اما رشد فیسبوک به صورت پایهای و به علت توانایی این شبکه برای پیوند بین افراد بود. اما گوگلپلاس فقط به دلیل تبلیغات گسترده و کثرت افراد عضو در دیگر بخشهای گوگل تونسته به این تعداد در زمان کمی برسه.
۵- مردم داستان شکلگیری فیسبوک رو دوست دارند: یک دانشجویی که از هیچ شروع میکنه و به عرش میرسه و این داستان اون قدری جذاب بوده که حتی فیلمی بر اساسش ساخته بشه.
منبع
– Five Reasons Why Google Plus Will Never Replace Facebook, TechieApps
ببخشید ولی به نظر من دلایل قانع کنندهای نبود، چون چیزایی مطرح شده که اصلا توی پلاس نیست، مثل اینه بگی ۵ دلیلی که بنز نمیتواند جای پیکان را بگیرد
به نظرم خیلی دلایل سطحی هستند، جز اینکه در اولین بندش یه اشاره خوب به درک بالای مدیران فیسبو ک از روابط انسانی کرده
درسته که مطلب ترجمه هست ولی دلایل خیلی سطحی به نظر میرسه. مخصوصاً دلیل آخر که گفته مردم داستان شکلگیری فیسبوک رو دوست دارند. همین الان از کل کاربران فیسبوک این رو سؤال کنید، شاید تنها یک درصدشون براشون اهمیت داشته باشه که سایت رو کی راهاندازی کرده و سایت چطور شکل گرفته. اگر اینطور باشه داستان شکلگیری شرکت سیکساپارت که مووبلتایپ رو ارائه کرد، خیلی رمانتیکتر و جذابتره. پس باید محبوبتر هم باشند.
مطلب خیلی سطحی بود و اصلی ربطی به این نداشت که چی جای چی رو میگیره یا از این حرفها. تنها مقایسهیی که معلوم نیست بر چه اساسی انجام شده و چرا تو پنج شماره دستهبندی شده و نه کمتر یا بیشتر، ارائه شده که اون هم …
از طرفی به نظر میرسه نگارندهی مهمان اطلاعات تاریخی درستی نداره و اون این که یادش نیست که گوگل هم یک پروژهی دانشجویی بود که راه افتاد و وقتی اول راهاش بود چه هیجانی به دنیای وب داد و …
مسألهی تلفیق سرویس جستوجوی وب با خدمات شبکههای اجتماعی هم بماند که فیسبوک قدمت دارد یا گوگل و اقدام فیسبوک در استخدام بینگ برای خدماتاش واکنش به چه بوده (نظیر تحول در خدمات چت ویدئوییاش در همکاری با اسکایپ بعد از معرفی هنگآوت گوگلپلاس و همینطور خدمات ئیمیل فیسبوک که تلاشیست برای یکپارچهسازی و تنوع خدمات که در گوگل طی سالها شکل گرفته و جا افتاده).
این که گوگلپلاس با تبلیغات به جایگاهاش رسید هم از اساس حرف بیپایهییاه. با کدوم سند؟ و این یعنی چی که حرکت گوگل ناگهانی ارزیابی شده؟! این همه سال سابقهی گوگل در جذب و توسعهی عوامل سازندهی شبکههای اجتماعی به چه شکل سادهانگارانهیی نادیده گرفته شده. از خرید بلاگر که از بزرگترین تجمعات جزایر وبلاگیست بگیر تا تجربهی طرحهای باز، گوگلویو، گودر و … همه حاکی از شناخت درست گوگل از این عرصه داره
بماند که تغییرات اخیر فیسبوک هم تا حد زیادی متأثر از رقابت و احساس خطر در مقابل گوگلپلاساه. به خیلی از قابلیتهای افزودهشده در فیسبوک که نگاه کنی، ریشهی ایدههای گوگل رو میشه در اون دید. البته این ربطی به جسارت و اصالت فیسبوک نداره و به نظرم این دو تا محیط جایگاه خودشون رو خواهند داشت و این طور نیست که بر اساس دلایل برشمرده در این نوشته بخواد آیندهشون رقم بخوره. ماجرا رو باید خیلی دقیقتر و بهتر وارسی کرد
فقط یادآوری میکنم نگارنده میهمان، مطلبی رو ترجمه کردند
به هر حال، نگارندهش اطلاعات ناقصی داشته و ترجمه یا تألیف بودن مطلب، از سطحی بودن محتوایش نمیکاهد
خوب شد که یادآوری کرده مطلب ترجمهشده است. وقتی به اصل آن سر زدم که ببینم چه سایتی چنین مطلب سطحییی منتشر کرده، دیدم که ایراد کار کجاست.
خوب است آقا نیما، خودت بری نگاهی به مطلب بیاندازی. آخر، این چه ترجمهییست؟ مزخرفاه! ناقص و پر از غلط و اشتباه و بدفهمی!
دلایل خیلی سطحی هستند. اصلاً به نظرم نباید این مطلب منتشر میشد.
تنها برگ برنده گوگل برای برنده شدن در این بازی، تنگتر کردن ارتباط میان سرویسهاش هست. مثلاً وقتی وارد پلاس میشی، در قسمتی جیمیلها رو ببینی در قسمتی گودر، در قسمتی آمار وبسایتت و …
این رو هم متذکر شم هرگز فیسبوک شکست نخواهد خورد و فقط زمان استفادهش شاید با گوگلپلاس نصف بشه! یعنی یکی دو تا محیط رو هم داشته باشه و زمان استفاده رو برا هر دو نصف کنه.
البته عدم داشتن سرویسهای بیزنسی و همچنین خودداری گوگل از ارائه یک سری سرویسها مثل ارتباط تصویری و بازیها به کشورهایی مثل ایران میتونه یه دلیل دیگه هم باشه. من خودم یکی از افرادی بودم که به فیسبوک معتاد بودم به شدت!!!! ولی با تغییرات جدیدش مخصوصا thicker باعث شد حساب کاربریام رو غیرفعال کنم. احساس کردم واقعاً چیزی به نام حریم خصوصی نمونده!!
پست نخاله شما در وبلاگ بنده نقد شد! تبریک شما نفر اول بودید.
موفق باشید
سلام
اول تشکر میکنم به خاطر ترجمه این مطلب . اما دلایل سطحی مطرح شده بودن.
دلیل شماره ۳ یعنی اعتیاد به فیسبوک اصلاً دلیل خوبی نیست . یه زمانی مدیرعامل یاهو گفته بود بعضی افراد وقتی صبح از خواب بیدار میشن، قبل از صبحونه خوردن مسنجرشون رو چک میکنن. حالا مسنجر یاهو چی شد؟؟؟
همه کوچ کردن به فیسبوک . همین اتفاق هم ممکنه واسه فیسبوک بیفته. در ضمن گوگل هم رقیب کوچیکی نیست. بعضیا کلاً گوگل رو مساوی با اینترنت میدونن. یه شرکت با توان فکری، مالی و تبلیغاتی بسیار بالا.
لطفاً کمی مستندتر
دیگه اینقدر گفتن مطلب سطحی بود، که من بهش اشاره نمیکنم!
اما نه تنها دلایل سطحی هستن، بلکه اصلا دلیل هم نیستن.
۱-اینکه گوگل فقط یه موتور جستوجوئه، درسته، اما گوگلپلاس یه شبکه اجتماعیه!(D:) طراحی فیسبوک رو اگر در چند مورد استثنا کنیم، به شدت به گوگلپلاس شبیه (که البته من اینو نقص نمیدونم، از هیچ طرفی)
۲- بینگ خیلی باید کار کنه تا با گوگل رقابت کنه. به علاوه تجربه نشون داده اصولاً نباید به مایکروسافت زیاد اعتماد کرد و اغلب این جور عهدنامهها (!) در اینترنت، با پیدا شدن یه بازار بهتر سریع شکسته میشه. نمونه خوبش دعوی مایکروسافت علیه اچتیسی و سامسونگ. به علاوه برتری گوگل داشتن موتور جستوجو نیست بلکه پیوستگی شبکه اجتماعی و موتور جستوجوئه. اما این امکان در تعامل بینگ-فیسبوک وجود نداره. به علاوه شایعاتی درباره شبکه اجتماعی مایکروسافت هم به گوش میرسه (تأییدی بر بخش اول همین بخش!)
۳-اعتیاد به فیسبوک به علت سابقه ۷ ساله و البته وجود صفحات تجاری و فنپیجهاست. گوگل به زودی صفحات تجاری رو در گوگل پلاس فعال خواهد کرد و این برتری نسبی به زودی تمام خواهد شد. به علاوه اعتیاد کلاً چیز خوبی نیست! (P:)
۴-اینکه عضویت در فیسبوک رو دلیلی بر شعور آدم بدونی و عضویت در گوگلپلاس رو ناشی از فریب تبلیغاتی، زیاد منصفانه نیست. اتفاقاً همین الان هم گوگلپلاس کاربرایی داره که اونو با هیچ چیز عوض نمیکنن و گوگلپلاس به شدت به کارشون میاد. اگر کاربرای گوگل پلای با تبلیغ اومده باشن، باید خیلی زود اونو ترک کنن، اما اینظور نشده.
۵-اینم که دیگه کلاً ولش کن.
در نهایت من فکر نمیکنم گوگل خواهان محو فیسبوک باشه و به نظر نمیرسه علاقه چندانی به تکقطبی شدن بازار داشته باشه. این چنین سناریویی بیشتر به مایکروسافت (و اخیرا اپل) می خوره.