بریتیش پاته یکی از قدیمیترین شرکتهای رسانهای در جهانه. سابقه این رسانه برمیگرده به سالهای ۱۸۹۰ به بعد در پاریس یعنی زمانی که بنیانگذارش چارلز پاته پیشگام توسعه تصاویر متحرک شد.
اونها بعدها در سال ۱۹۰۲ در لندن مستقر شدند و در سال ۱۹۱۰ شروع به تولید دوهفتهگانه تصویری از اخبار جاری کردند که Pathe Gazette نام داشت. پس از جنگ جهانی اول آنها شروع به تولید فیلمهای کوتاه خبری کردند که در سینماها نمایش داده میشدند. به این نوع فیلمهای خبری سینمگزین گفته می شد که البته این واژه امروز مفاهیم دیگری رو هم در بر میگیره. در سال ۱۹۳۰ آنها به تولید برنامههای خبری هفتگی رو شروع کردند که حوزههایی مثل سرگرمی، فرهنگ و مسائل مربوط به زنان رو پوشش میداد. در سال ۱۹۷۰ اونها بعد از تولید ۳۵۰۰ ساعت فیلم و ۹۰ هزار آیتم مجزا تولید فیلمهای خبری رو متوقف کردند.
این محتوای تولیدی در طول ۳۰ سال گذشته به طور گسترده در سراسر جهان در برنامههای تلویزیونی، فیلمهای خانگی، آگهیهای تبلیغاتی، تولیدات شرکتها، و اخیراً روی وب استفاده میشه. این تولیدات رو میتونید به طور رایگان روی وبسایت ببینید. در واقع پیشنمایش اونها رایگانه اما برای استفاده تجاری و حرفهای نیاز به مجوزهایی دارید که میتونید از همین سایت تهیهشون کنید.
میتونید از بخش پایین سایت، فیلمها رو بر اساس دستهبندی هم پیدا کنید. اما فیلمهای مستند بسیار قدیمی و جالبی از ایران و مسائل مربوط به اون در این سایت هست که میتونید با جستوجو پیداشون کنید. برای مثال نگاهی بندازید به ویدئوی سفر دکتر محمد مصدق به قاهره و استقبال جمعیتی که با بریتانیا مخالف بودند و از تلاشهای مصدق خرسند.
پ.ن: این سایت رو از این نوشته مهدی جامی عزیز در سیبستان یافتم.
تو پاراگراف اول اونجا که نوشتید دهه هشتاد فکر کنم منظورتون قرن نوزدهمه نه دهه هشتاد … چون دهه هشتاد به سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۹ میگن!
حق با شماست