فارنهایت ۱۱/۹، فجایع جنگ عراق و هزار و یک کار اشتباه بوش باعث نشد که مردم آمریکا اون رو نسبت به کری ترجیح ندن! در حالیکه خیلی از نظرسنجیها نشون میداد که قشر روشنفکر آمریکا تونستند با آرای خودشون بوش رو کنار بزنن، نتیجه چیز دیگهای رو رقم زد. درصد زیادی از مردم آمریکا به بوش رای دادن و چهار سال دیگه اون رو در کاخ سفید باقی گذاشتن تا هر کاری که دلش میخواد بکنه. من فکر میکنم بیشترین عواقب متوجه ایران بشه. شاید واسه همین هم بود که ایرانیها مرتبا نتایج انتخابات آمریکا رو پیگیری میکردن. تعداد زیادی از ایرانیها اخبار انتخابات و شمارش آرای اون رو لحظه به لحظه دنبال میکردن و نسبت بهش حساس بودن. اصولا طرفدارهای ایرانی کری معتقد بودن که با روی کار اومدن اون باب مذاکره با اصلاحطلبهای ایران باز میشه و طرفدارهای بوش هم دو دسته بودن، یه عدهشون عقیده داشتن که با سر کار اومدن مجدد بوش، تکلیف ایران یکسره میشه و عده دیگهای معتقد بودن که این چهار سال دوم برای به نتیجه رسیدن سیاستهای بوش لازمه. در عین حال بوش تونست با اختلاف اندکی ببره. این مساله نشون میده عموم مردم آمریکا چقدر ساده فکر میکنن و حرفهای روشنفکری زیاد به مذاقشون آشنا نیست. کافیه فقط یکی مثل بوش داشته باشن تا فکر کنن قدرتمندن. مدتها پیش با مقایسه فیلمای اروپایی و آمریکایی به این نتیجه رسیده بودم که آمریکاییها اصولا خیلی از لحاظ دینی مقیدترن. و انتخاب مجدد بوش شدیدا مذهبی، کاملا این موضوع رو تایید میکنه. رئیس جمهوری که در بعضی از وزارتخونههای دولتش، مراسم دعای قبل از شروع کار انجام میشه.
حالا باید موند و دید که بوش و سنای جمهوریخواه، اگه تا چند وقت دیگه با رئیسجمهور و مجلس محافظهکار ایران مواجه بشن، چه اتفاقی میفته!
انتخاب مجدد بوش٬ آرمانگراهای ساده لوح٬ مذهبیهای ظاهربین٬ روشنفکرهای شکستخورده٬ دعای قبل از شروع کار… یه کم آشنا به نظر نمیرسه؟!
نیما: خیلی زیادی آشناست.